Συνέντευξη στο Startup.gr: Τζίνα Ρούπακα, So Easy Βύρωνα (Νέας Ελβετίας)

    Από: Startup Team

Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία ξεκίνησε από την εκπαίδευση, που υπήρξε ανέκαθεν η μεγάλη αγάπη μου. Το σταθερό και μόνιμο παιχνίδι μου ως παιδί ήταν πάντα το σχολείο με φανταστικούς μαθητές και καταλόγους, βιβλία και πολλή δημιουργικότητα. Οι σπουδές μου εντοπίστηκαν σε δύο τομείς: ψυχολογία και παιδαγωγική. Λόγω της εξειδίκευσής μου στην ψυχολογία για πολλά χρόνια ασχολήθηκα με την έρευνα μάρκετινγκ στον ιδιωτικό τομέα κρατώντας, ωστόσο, ενεργό την επαφή μου με γονείς και παιδιά μέσα από τη συμβουλευτική γονέων, η οποία υπήρξε μια επιπλέον δραστηριότητά μου. Είμαι μητέρα δύο παιδιών, του Βασίλη 13 χρονών και της Χριστίνας 10 χρονών.

Πως αποφασίσατε να ξεκινήσετε μία επιχειρηματική δραστηριότητα μόνος/η σας;

Καταρχήν, έχοντας υπάρξει για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και έχοντας συμβουλεύσει στρατηγικά σημαντικές ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις για τοπώς θα πορευτούν στην ‘επόμενη μέρα’ η ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα είναι για μένα κάτισαν ‘δεύτερη φύση’. Επιπλέον, έχοντας αποφασίσει να μείνω στην Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης που διανύουμε, πιστεύω ότι η υγιής και η δημιουργική επιχειρηματική δράση αποτελεί ίσως τη μόνη πραγματική διέξοδο σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Γιατί επιλέξατε την εκπαίδευση σαν επιχείρηση;

Συνέντευξη στο Startup.gr: Τζίνα Ρούπακα, So Easy Βύρωνα (Νέας Ελβετίας)

Εκτός από την προσωπική μου αγάπη για την εκπαίδευση, πιστεύω ακράδαντα ότι η εκπαίδευση είναι ‘κλασική αξία’ στην ανάπτυξη των πολιτών καιτης χώρας ευρύτερα. Για το λόγο αυτό είναι πεποίθησή μου ότι παρόλα τα ‘χτυπήματα ‘ της κρίσης η εκπαίδευση θα παραμείνει ένας ζωτικός τομέας με ευκαιρίες και προκλήσεις στο μέλλον. Εάν, δε , κοιτάξουμε πιο μπροστά,  η εκπαίδευση είναι αυτή που θα κληθεί να καλύψει τα κενά που θα αφήσει η μακρόχρονη κρίση. Ως αποτέλεσμα, είμαι βέβαιη ότι η δυναμική της είναι ισχυρή και για το απώτερο μέλλον.

Οι πελάτες σας είναι και μαθητές σας. Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να έχετε αυτούς τους δύο ρόλους, του ακαδημαϊκού συμβούλου αλλά και του επιχειρηματία;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εκ πρώτης όψεως μοιάζει αρκετά δύσκολος ο συνδυασμός αυτών των δύο ρόλων, ειδικά επειδή είναι και οι δύο εξίσου σημαντικοί και καθοριστικοί για την τελική επιτυχία της επιχείρησης. Για μένα ωστόσο όχι μόνο δεν είναι… ‘κόντρα ρόλοι’ αλλά αντίθετα θα έλεγα ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλο αβίαστα και πολύ αποτελεσματικά. Ο συνδυασμός των σπουδών μου και της προηγούμενης εργασιακής εμπειρίας μου στην πράξη, μου επιτρέπουν να βρίσκω τις ισορροπίες χωρίς υπερβολές και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Ωστόσο, πρέπει να παραδεχθώ ότι για έναν νέο επιχειρηματία αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο σημείο που χρειάζεται προσοχή. Είναι πολύ εύκολο να μπερδευτούν οι δύο ρόλοι και πολύ περισσότερο να καταργηθεί ο ένας από τους δύο στην πράξη. Προσωπικά θα συνέστηνα μια τολμηρή και ειλικρινή αυτό-αξιολόγηση πριν κάποιος αποφασίσει να πάρει και τους δύο αυτούς ρόλους και σε περίπτωση που ο ένας από τους δυο υπερισχύει για τον ίδιο να αποφασίσει να τους μοιράσει.

Γιατί κάποιος να επιλέξει τα SoEasy Νέας Ελβετίας;

Συνέντευξη στο Startup.gr: Τζίνα Ρούπακα, So Easy Βύρωνα (Νέας Ελβετίας)

Τα So Easy της Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα είναι ένας ολοκληρωμένος συνδυασμός που μπορεί να καλύψει αποτελεσματικά τις ανάγκες οποιουδήποτε υποψήφιου σπουδαστή στην ξενόγλωσση εκπαίδευση. Καταρχήν, προσφέρουμε προγράμματα σε 9 γλώσσες για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Επιπλέον η συνεργασία μας με το ΑΡΕΙΜΑΝΙΟ ( φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης) και την Εasy Win Net ( κέντρο εκμάθησης πληροφορικής) προσφέρει ολοκληρωμένες με ειδικά προνόμια επιλογές και εκτός της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.

Επιπλέον, μπορούμε και συνδυάζουμε τις δομές και την εμπειρία ενός καταξιωμένου και δοκιμασμένου ομίλου με την εξατομικευμένη προσέγγιση. Κάθε σπουδαστής είναι για μας μια μοναδική περίπτωση και αντιμετωπίζεται μοναδικά. Από την άλλη πλευρά, ο όμιλος μας προσφέρει ‘know how’ και‘εκπαιδευτικά εργαλεία’ δοκιμασμένα στην πράξη για πάνω από 20 χρόνια.

Επιπλέον, στα So Easy Nέας Ελβετίας συνδυάζουμε τις κλασικές αξίες μιας σωστά δομημένης και απαιτητικής εκπαίδευσης με το σύγχρονο προφίλ. Οι καθηγητές μας επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια σε συνεργασία με το ακαδημαικό τμήμα του ομίλου, ώστε να είναι σε υψηλά επίπεδα γλωσσομάθειας αλλά και διδακτικής εμπειρίας. Παράλληλα, η χρήση της τεχνολογίας με ποικίλο διαδραστικό υλικό και το περιβάλλον του εκπαιδευτήριου δίνουν συνεχώς ερεθίσματα για αποτελεσματική και πιο εύκολη μάθηση στους σπουδαστές μας. Οι τάξεις μας είναι φτιαγμένες ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν αυστηρά ολιγομελή τμήματα (4-8 ατόμων) και διαχωρίζονταιανάλογα με την ηλικία του σπουδαστή προκειμένου ναπαρέχουν τα ανάλογα ερεθίσματα για δημιουργική μάθηση.

Πριν απ’ όλα, όμως, θα έλεγα ότι κάποιος αξίζει να επισκεφτεί τα So Easy Nέας Ελβετίας στο Βύρωνα για να γνωρίσει από κοντά τον επαγγελματισμό, το μεράκι αλλά και τον ενθουσιασμό μας για τη σωστή ξενόγλωσση εκπαίδευση που έχει ‘ταλαιπωρηθεί’αρκετά τα τελευταία χρόνια μέσα σε μια μάλλον κορεσμένη αγορά.

Τι οφέλη πιστεύετε ότι έχει κάποιος νέος επιχειρηματίας μέσω της μεθόδου του franchise;

Συνέντευξη στο Startup.gr: Τζίνα Ρούπακα, So Easy Βύρωνα (Νέας Ελβετίας)

Τα οφέλη του franchise για ένα νέο επιχειρηματία τα εντοπίζω καταρχήν σε δύο άξονες: o πρώτος αφορά στην αναγνωρισιμότητα ενός ήδη ‘χτισμένου’ονόματος που είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η προηγούμενη εμπειρία μου στο χώρο της έρευνας αγοράς μου επιτρέπει να γνωρίζω ότι για να‘χτιστεί’ ένα όνομα στη συνείδηση του κοινού απαιτείται χρόνος και σεβαστή επένδυση. Από την άλλη πλευρά, στην εκπαίδευση η εμπιστοσύνη των σπουδαστών είναι σε μεγάλο βαθμό συνυφασμένη με την αξιοπιστία ενός καλού ονόματος. Ειδικά επειδήτα τελευταία χρόνια η αγορά έχει διογκωθεί και τολμώ να πω κορεστεί, το κοινό επιζητά και επιλέγει όλο και περισσότερο αναγνωρισμένα ονόματα που έχουν αντέξει στο χρόνο.

Το δεύτερο όφελος από τη μέθοδο του franchise αφορά στην πρακτική της καθημερινής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Το γεγονός ότι πριν από εσένα κάποιοι άλλοι έχουν δοκιμάσει αυτά που εσύ καλείσαι να εφαρμόσεις στην πράξη και έχουν ήδη περάσει και αντιμετωπίσει όλες τις λεγόμενες … ‘παιδικές ασθένειες’ είναι ανεκτίμητο για τη σωστή και πιο βατή εκκίνηση μιας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Εκτός από αυτά θα έλεγα ότι επειδή ‘το επιχειρείν’ ποτέ δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση η μέθοδος του franchise εξασφαλίζει ότι στο … δύσκολο ‘δρόμο’ αυτό δεν είσαι και δεν αισθάνεσαι μόνος!

Ποια είναι η συμβουλή που θα δίνατε σε έναν νέο επιχειρηματία outhere!

Καταρχήν, θα ξεκινούσα από τη μαγική λέξη ‘ψυχραιμία’! Ψυχραιμία στο φυσικό άγχος που θα υπάρξει και το οποίο δεν είναι καλός σύμμαχος στην επαφή τόσο με συνεργάτες όσο και με πελάτες.

Επιπλέον, είναι απαραίτητη η ευθύς εξαρχής ξεκάθαρη τοποθέτηση των επιχειρηματικών στόχων και η δημιουργία ενός ρεαλιστικού business plan. Μεαυτά τα εφόδια ο επιχειρηματίας ξεκινάει ξέροντας πολύ καλά πού θέλει αλλά και πού μπορεί να φτάσει.

Στη συνέχεια πιστεύω ότι πρέπει να διακρίνεται απότο τρίπτυχο: υπομονή, ενθουσιασμός και συνέπεια. Η υπομονή όσο και αν στην πράξη ξέρω πολύ καλά ότι είναι δύσκολη είναι απαραίτητη ειδικά στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Ταυτόχρονα, η υπομονή είναι αυτή που θα εξασφαλίσει και τη διατήρηση ενθουσιασμού. Χωρίς ενθουσιασμό πιστεύω ότι κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα κινδυνεύει να πέσει στη μετριότητα και από εκεί πολύ εύκολα στην αποτυχία.

Τέλος, η συνέπεια στους αρχικούς στόχους και τις προσδοκίες είναι καθοριστική για μια σταθερή πορεία που είναι πολύτιμη για την τελική επιτυχία στην πράξη.

Βρείτε τους:

Συνέντευξη στο Startup.gr: Τζίνα Ρούπακα, So Easy Βύρωνα (Νέας Ελβετίας)

Web: www.soeasy.gr/schoolpages/nea-elvetia-virona

Facebook: SO EASY Νέας Ελβετίας

E-mail: nea.evletia@soeasy.gr