Η Αγγελική Παππά στο TEDxPatras 2016

    Από: Startup Team

Η Αγγελική Παππά – μία από τις 50 κορυφαίες εκπαιδευτικούς του πλανήτη, σύμφωνα με πρόσφατη τιμητική βράβευση – θα βρεθεί στην Πάτρα στις 14 Μαΐου 2016 και θα μιλήσει στο Royal Theater της Ακτής Δυμαίων, στο πλαίσιο του TEDxPatras 2016. Η ομιλία της εστιάζει στην αλλαγή που έφερε στη ζωή της η “γνωριμία” της με το δυσλεκτικό εγκέφαλο και στις ευκαιρίες που αυτή η γνωριμία σηματοδοτεί. «Ευκαιρίες» («Opportunities») είναι, άλλωστε, και ο τίτλος του φετινού TEDxPatras, δεύτερης κατά σειρά διοργάνωσης στην Πάτρα, μετά την περυσινή επιτυχημένη έναρξη του θεσμού.

Η Αγγελική Παππά επέστρεψε πρόσφατα από το Ντουμπάι και το συνέδριο Global Education & Skills Forum 2016, όπου βραβεύθηκε για τη διάκρισή της ως μία εκ των 50 κορυφαίων εκπαιδευτικών του κόσμου. Είναι καθηγήτρια Αγγλικών/Ειδική Παιδαγωγός με μεταπτυχιακές σπουδές στη συμπεριληπτική διδασκαλία. Είναι Ιδρύτρια του “i love dyslexia” (ILD), του πρώτου και μοναδικού διεθνώς απόλυτα εξειδικευμένου εκπαιδευτικού οργανισμού ολιστικής εκμάθησης Αγγλικών για μαθητές με δυσλεξία και μαθησιακές διαφορετικότητες. Είναι ερευνήτρια και εκπαιδεύτρια εκπαιδευτικών σε projects της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με το Folkuniversitet της Ουψάλας και έχει συνεργαστεί με διάφορους φορείς (Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολικοί Σύμβουλοι κ.α.).

Το έργο της έχει αναγνωριστεί από το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Ανάπτυξης, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, τον 3ο Διαγωνισμό ‘H Ελλάδα Καινοτομεί!’ (το ILD συμπεριλαμβάνεται στους 10 πιο καινοτόμους οργανισμούς της Ελλάδας, μοναδικό στον τομέα της παιδείας). Τέλος, η Αγγελική Παππά διακρίθηκε στους 50 finalists του Global Teacher Prize 2016, είναι Varkey Teacher Ambassador κατέχοντας τον ηγετικό ρόλο στην ομάδα των VTA για θέματα εγγραμματισμού, σε συνεργασία με τον Dr. Reimers του Harvard University-Graduate School of Education.

Σημειώνεται πως η Αγγελική Παππά ξεκίνησε το ταξίδι της στο χώρο της εκπαίδευσης ως μία “καλή” καθηγήτρια της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας, μέχρι που ανακάλυψε ότι δεν ήταν και τόσο “καλή”. Και αυτό συνέβη όταν συνάντησε τον εγκέφαλο των μαθητών με δυσλεξία στις τάξεις της. Στην ομιλία της αποκαλύπτει πώς η αποτυχία της μετεξελίχθηκε σε ευκαιρία να μπει στο μαγικό χώρο του ανθρώπινου εγκεφάλου, πυροδοτώντας καινοτόμες δράσεις στη διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας και μια βαθιά αγάπη για τη δυσλεξία.

Το TEDxPatras 2016 θα φιλοξενήσει στη σκηνή του Royal Theater μία ενδιαφέρουσα γκάμα ομιλητών πανελλαδικής εμβέλειας και διεθνούς κύρους, οι οποίοι θα μιλήσουν για «ευκαιρίες», καταθέτοντας ο καθένας τους  «ιδέες που αξίζει να διαδοθούν» από τον τομέα εξειδίκευσης και δραστηριοποίησής του. Εκτός της Αγγελικής Παππά, έχουν μέχρι σήμερα ανακοινωθεί ως ομιλητές του φετινού TEDxPatras ο Χρήστος Ηλιάδης (μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου), ο Μπάμπης Κουλούρας (Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου και επικεφαλής της Ομάδας Καβάφη) και ο Μενέλαος Μυρίλλας (φωτογράφος και εκ των ιδρωτών του φωτοειδησεογραφικού πρακτορείου SOOC).

Και έπεται συνέχεια, καθώς τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις σχετικά και με τους υπόλοιπους ομιλητές που έχουν προσκληθεί στο φετινό TEDxPatras και τις εμπειρίες/ευκαιρίες που η πολυμελής ομάδα διοργάνωσης του έχει ετοιμάσει για τους θεατές, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία διάθεσης και απόκτησης των φετινών εισιτηρίων.

Χρήσιμα Links:

www.tedxpatras.com

www.facebook.com/tedxpatras

www.twitter.com/tedx_patras

www.instagram.com/tedxpatras