Παράταση συμμετοχών στο Global Start-up Sport Innovation Competition

    Από: Startup Team

Ένας από τους 8 παγκοσμίου επιπέδου περιφερειακούς διαγωνισμούς καινοτομίας σε Sport Innovation διοργανώνεται τον Ιούνιο στην Πάτρα από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών. Ο τελικός διαγωνισμός που θα λάβει χώρα στο Ρίο της Βραζιλίας, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, διοργανώνεται από την EMGI του Ισραήλ και το HYPE Foundation, τα οποία εξειδικεύονται στην ανάπτυξη οικοσυστημάτων, θερμοκοιτίδων και επιταχυντών επιχειρήσεων.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να έρθουν σε επαφή δυναμικοί νέοι επιχειρηματίες, ερευνητές και σπουδαστές που δραστηριοποιούνται στο σχεδιασμό προϊόντων και την ανάπτυξη τεχνολογιών, που μέσα στα επόμενα χρόνια θα αλλάξουν άρδην τον κόσμο του αθλητισμού όπως τον ξέρουμε (IoT, Wearables, Swimming, Running Technologies, APP’s, medical equipment, κλπ).

Στο διαγωνισμό για την ανάδειξη των 8 φιναλιστ που θα συμμετάσχουν στους τελικούς του Ρίο θα λάβουν μέρος πανεπιστήμια, ινστιτούτα και επιστήμονες-ερευνητές από 46 χώρες. Στον περιφερειακό διαγωνισμό στην Πάτρα, οι 10 νικήτριες ομάδες θα συμμετάσχουν σε ένα ταχύρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης (international acceleration and training program), έχοντας την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους σε ένα ακροατήριο επενδυτών, επιταχυντών επιχειρήσεων, επιχειρηματιών και στελεχών της βιομηχανίας από πολλές χώρες.

Δηλώσεις συμμετοχής στον περιφερειακό διαγωνισμό που διοργανώνεται από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών πραγματοποιούνται στην ιστοσελίδα rio2016.hype-foundation.org/balkans.html έως και την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016.