Παγκόσμια ημέρα για το Δίκαιο Εμπόριο 2016

    Από: Startup Team

Λάτρεις του καφέ: Εσύ τι αλλαγή θα φέρεις στην κοινωνία;

Η Fair trade Hellas και το Impact Hub Athens γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα για το Δίκαιο εμπόριο. Έλα κι εσύ στο μεγαλύτερο δίκαιο διάλειμμα καφέ και ανακάλυψε περισσότερα!

Οι λάτρεις του καφέ σε όλο τον κόσμο θα πιουν όσες περισσότερες κούπες δίκαιου καφέ  μπορούν, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη στήριξή τους στους μικρούς παραγωγούς και τις κοινότητες του Παγκόσμιου Νότου που πλήττονται από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Η Fair Trade Hellas και το Impact Hub συμμετέχουν σε αυτό με το μεγαλύτερο δίκαιο διάλειμμα καφέ και σε καλούν να γίνεις μέρος της πρόκλησης ταυτόχρονα με άλλες κοινότητες από όλες τις γωνιές της Γης-ανακαλύπτοντας περισσότερα για το Δίκαιο Εμπόριο!

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει εκατομμύρια παραγωγούς καφέ που πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα , ξηρασίες , πλημμύρες και ασθένειες των καλλιεργειών και τους στερούν το βασικό τους εισόδημα. Βοηθείστε μας να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στους ηγέτες για τους μικρούς παραγωγούς που αγωνίζονται ενάντια στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Αλλά υπάρχει ένας απλός τρόπος για να

Υποστηρίξουμε τους παραγωγούς καφέ – πίνοντας Fair Trade καφέ!

Με Fairtrade , ο παραγωγός θα πάρει μια πιο δίκαιη τιμή για τον καφέ του και ένα επιπλέον ποσό, το Fairtrade Premium , ώστε να κάνει επένδυση ή να πάρει την κατάρτιση και την παροχή συμβουλών για τη βελτίωση των γεωργικών πρακτικών τους .Ως μέρος του Fairtrade , οι παραγωγοί έχουν πρόσβαση σε τεχνικές γνώσεις και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με την κλιματική αλλαγή και πώς αυτή επηρεάζει τις σοδειές τους  και αρα είναι σε θέση να λάβουν αποφάσεις για να αλλάξουν τον τρόπο που καλλιεργούν για να προσαρμοστούν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

‘Η ιδέα του Fair Trade και των κριτηρίων του δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον, ιδιαίτερα για αυτούς που είναι πιο αδύναμοι στο εμπορικό παιχνίδι. Με περισσότερους παραγωγούς, εργάτες και οικογένειες να ενδυναμώνονται μέσα από το Fair Trade, η θετική αλλαγή είναι εφικτή. Την παγκόσμια ημέρα Δικαίου εμπορίου, εσύ ως καταναλωτής μπορείς να ψηφίσεις για έναν καλύτερο κόσμο επιλέγοντας να μας στηρίξεις. Σε περιμένουμε!’, Marina Sarli – Πρόεδρος Fair trade Hellas

Την ίδια μέρα μπορείς επίσης να μάθεις για τον εθελοντισμό και τη σημασία του στο κίνημα του Fair Trade αλλά και να δοκιμάσεις γευστικές συνταγές με υλικά fair trade!

Διαβάστε περισσότερα στο fairtrade.gr/

Παρακολουθείστε τη δράση μας στη σελίδα μας www.facebook.com/FairTradeHellas/?fref=ts