Το ΑLBA συμμετέχει στα Ποσειδώνια 2016 με το σεμινάριο “SEΑ… Your Future. Key stakeholders perspectives of the shipping industry”!

    Από: Startup Team

Το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece θα συμμετέχει στα Ποσειδώνια 2016, τη σημαντικότερη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου 2016, στο Metropolitan Expo.

Καθηγητές, Υπεύθυνοι Προγραμμάτων, και φοιτητές του ALBA, θα βρίσκονται στο περίπτερο 2.237 (Hall 2) για να  υποδεχτούν τους επισκέπτες της έκθεσης και να δώσουν πληροφορίες για τα 3 ναυτιλιακά προγράμματα του ALBA, το MBA in Shipping, το MSc in Shipping Management καθώς και το MSc in International Shipping and Finance το οποίο προσφέρεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Reading της Αγγλίας.

Με ευκαιρία την έκθεση των Ποσειδωνίων και θέλοντας να βοηθήσει τους νέους που σκέφτονται να σταδιοδρομήσουν στον χώρο της ναυτιλίας, το ALBA διοργανώνει ανοιχτό σεμινάριο για τη ναυτιλιακή εκπαίδευση με τίτλο: “SEA… Your Future. Key stakeholders’ perspectives of the shipping industry” το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 9 Ιουνίου από τις 17:00 έως τις 19:00. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη του isalos.net, του Real Time Graduates και του Institute of Chartered Shipbrokers (ICS Greek Branch).

Στο σεμινάριο θα συζητηθούν θέματα που αφορούν όλους όσους προσβλέπουν στον κλάδο ναυτιλίας και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Επιπρόσθετα, το ALBA αποφάσισε να στηρίξει εμπράκτως τους νέους που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Έτσι, όλοι οι συμμετέχοντες που πληρούν τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις και που θα συμμετέχουν στο σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μία από τις δύο, συνολικά, μερικές υποτροφίες (50% των διδάκτρων) για τα Ναυτιλιακά Προγράμματα του ALBA. Περισσότερες λεπτομέρειες θα μπορείτε να μάθετε στο περίπτερο μας καθώς και την ημέρα του σεμιναρίου.

Πλοιοκτήτες, υψηλόβαθμα στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, ειδικοί του ναυτιλιακού χώρου και ακαδημαϊκοί θα ενώσουν την πείρα και τις γνώσεις τους και θα συζητήσουν σχετικά με τις ναυτιλιακές σπουδές.

Λόγω περιορισμένων θέσεων όσοι  ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει να δηλώσουν άμεσα τη συμμετοχή τους στη διεύθυνση www.alba.edu.gr/posidonia2016.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε αποφοίτους αλλά και νέους επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν ως στελέχη στη βιομηχανία της ναυτιλίας, αλλά και σε όλους εκείνους που θέλουν να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της ναυτιλιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Το συντονισμό της συζήτησης θα αναλάβει ο κ. Ηλίας Μπίσσιας, Διευθυντής των Ναυτικών Χρονικών και ALBA Lecturer of International Shipping Policy ενώ καλεσμένοι στο πάνελ είναι o καπετάνιος Ιωάννης Κεχαγιάς, FICS, Γενικός Διευθυντής της White Sea Navigation, οι κ.κ. Νικόλαος Πενθερουδάκης, Επίτιμος Πρόεδρος της Hellenic Shipbrokers Association και ALBA Lecturer, Χαρίλαος Ν. Ψαραύτης, Καθηγητής στο Management Science Division, Department of Management Engineering Technical University of Denmark και ALBA Visiting Professor, Βασίλειος Τερζής, Γενικός Διευθυντής της QUEENSWAY και Αντιπρόεδρος Hellenic Short Sea Shipowners Association, Σταμάτης Μπουρμπούλής, Γενικός Διευθυντής Euronav Ship Management (Hellas) Ltd., Δημήτρης Πατρίκιος, Γενικός Διευθυντής SPRINGFIELD SHIPPING CO. PANAMA S.A. και ο Εμμανουήλ Τσικαλάκης, President Master and Mates Union of Greek Merchant Marine.

Σχολιάστρια στην ενδιαφέρουσα συζήτηση θα είνaι η κα Ναταλία Μαργιόλη, FICS, Αντιπρόεδρος Institute of Chartered Shipbrokers (Greek Branch).

Τέλος, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρύτανης του ALBA, καθηγητής Νικόλαος Τραυλός ενώ το καλωσόρισμα θα αναλάβει ο Διευθυντής των ναυτιλιακών προγραμμάτων του ALBA, κ. Σπύρος Βουγιούς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικα με το σεμιναρίο και την συμμετοχή του ALBA στα Ποσειδώνια, events@alba.edu.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Ναυτιλιακά Προγράμμα του ALBA συμπληρώστε τα στοιχεία σας στο www.alba.edu.gr/StudyShipping