Συνέντευξη Startup.gr: O Πάνος Παραβατός μας μιλά για το Yammas

    Από: Startup Team

To Yammas είναι ο σύγχρονος τρόπος κεράσματος! Οι εποχές άλλαξαν γιατί να μην αλλάξει και ο τρόπος κεράσματος; Τώρα μπορεί κάποιος να κεράσει την παρέα του, το ταίρι του, την οικογένεια του και όποιον άλλον θέλει, ακόμα και από το διάστημα, αρκεί να έχει πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και το μαγαζί να είναι συνεργάτης του Yammas.

Λίγα λόγια για τον Πάνο Παραβατό

Σπούδασα Εconomia Bancaria στο Universita degli studi di Messina στην Ιταλία και MBA στο University of Indianapolis. Το 2006 ξεκίνησα στο τμήμα της Θεματοφυλακής της Citibank μέχρι το 12/2012. Με τη νέα χρονιά του 2013 δημιούργησα με έναν συνέταιρο την P&S Security Investment Marketing. Πούλησα το μερίδιο μου στα τέλη του 2015. Το 2016 ξεκίνησα την ιδέα του Yammas.gr

Πως δημιουργήθηκε το Yammas.gr

Όταν ήμουνα στο εξωτερικό και οι φίλοι μου έλεγαν ότι πηγαίνουν σε κάποιο beach bar ή σε κάποιο αγαπημένο στέκι ήθελα να βρίσκομαι εκεί μαζί τους και όταν γνώριζα τον barman του τηλεφωνούσα να κεράσει τα ποτά και όταν ερχόμουνα Ελλάδα του έδινα τα χρήματα.

Πέρυσι (2015) μια φίλη μου έκανε tag στο facebook ότι βρίσκεται σε ένα μπαράκι στην Χαλκίδα και ήθελα να κεράσω εκείνη και την παρέα της. Έτσι μπήκα στο internet για να ψάξω τρόπο, διότι δεν ήξερα κανέναν στο συγκεκριμένο μαγαζί. Στην αναζήτηση που έκανα απογοητεύτηκα διότι δεν υπήρχε τρόπος πουθενά στον κόσμο! Κάπως έτσι μπήκε το μικρόβιο για την  ιδέα!

Πως και “Υammas” και ποιος ο στόχος σας

Η έκφραση Yammas έχει γίνει πια Εθνική έκφραση, αφού έχουμε καταφέρει να ακούγεται σε όλο τον κόσμο και με την επίγνωση ότι είναι συνώνυμη της διασκέδασης! Το κέρασμα είναι στην φιλοσοφία του Έλληνα και τα κεράσματα πάνε και έρχονται ακόμα και σε δύσκολους καιρούς! Στόχος μας είναι το yammas.gr να γίνει παγκοσμίως γνωστό και να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλα τα μαγαζιά και ένα σύγχρονος τρόπος κεράσματος για τους πελάτες!

Τα άμεσα σας σχέδια;

Τα άμεσα μας σχέδια είναι να βάλουμε στην πλατφόρμα μας μαγαζιά από όλη την Ελλάδα (στον πρώτο μήνα βάλαμε μαγαζιά από την Χαλκίδα, την Μυτιλήνη, την Άνδρο, την Πάτρα, την Καλαμάτα και την Θεσσαλονίκη), να δημιουργηθεί app για IOS και ANDROID και να γίνει μετάφραση στα αγγλικά και στα ισπανικά!

Πως λειτουργεί;

Συνέντευξη Startup.gr: O Πάνος Παραβατός μας μιλά για το Yammas

Είναι μόνο 5 απλά βήματα για να κεράσεις:

1. Κάνεις εγγραφή στο Yammas.gr (ΔΩΡΕΑΝ)

2. Κάνεις αναζήτηση του μαγαζιού όπου βρίσκεται η παρέα σου.

3. Αγοράζεις το κέρασμα το οποίο μπορεί να είναι: Σφηνάκι, Ποτό, κοκτέιλ, Κανάτα ή μπουκάλι στις τιμές που έχει δώσει το μαγαζί.

4. Στα στοιχεία κεράσματος βάζεις το όνομα και επιθέτο με το οποίο σε αναγνωρίζει ο παραλήπτης του κεράσματος και το νούμερο τηλεφώνου ΑΥΤΟΥ που κερνάς.

5. Πληρώνεις μέσω της κάρτας και χρεώνεσαι ΜΟΝΟ το κέρασμα.

Μετά την έγκριση της πληρωμής ένα SMS αποστέλλεται στον παραλήπτη του κεράσματος όπου τον ενημερώνει για το ποιος τον κέρασε, τι τον κέρασε μαζί με έναν κωδικό! Εκείνος με την σειρά του πάει στον barman, δείχνει τον κωδικό και παίρνει το κέρασμα του και YAMMAS!

Σε ποιους απευθύνεται;

Απευθύνεται σε εκείνους που βρίσκονται στο εξωτερικό και θέλουν μέσα από ένα κέρασμα να νιώσουν μέρος της παρέας, σε εκείνους που έχουν ξεμείνει στο γραφείο μέχρι αργά και βλέπουν ποσταρίσματα από φίλους να διασκεδάζουν, σε εκείνους που κάνουν σκοπιά και οι κολλητοί κάνουν μπάτσελορ, σε εκείνους που δεν θέλουν λεφτά μαζί τους ή πιστωτική κάρτα και κερνάνε τον εαυτό τους, στους σύγχρονους γονείς που θέλουν να κεράσουν τα παιδία τους στις πρώτες τους εξόδους και γενικά σε όλους εκείνους που έχουν την ανάγκη να κεράσουν!

Γιατί να μπουν τα μαγαζιά στην πλατφόρμα του Yammas.gr

Το yammas.gr είναι ένα σύγχρονο εργαλείο που έχει σαν σκοπό να αυξήσει τον τζίρο των μαγαζιών αλλά και την διαφήμιση τους! Ο τζίρος θα αυξηθεί από τυχόν κεράσματα από ανθρώπους που δεν βρίσκονται στο μαγαζί και ίσως να μην βρεθούν ποτέ στο μαγαζί και από πελάτες που θα προπληρώνουν τα ποτά τους! Η διαφήμιση τους θα αυξηθεί διότι τώρα το tag στα social media θα γίνεται περισσότερες φορές μήπως και υπάρξουν κεράσματα!

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there!

Just one idea. Αν, στην αρχή, μια ιδέα δεν φαίνεται τρελή, τότε δεν υπάρχει καμιά ελπίδα γι’ αυτήν όπως έλεγε και ο Αλβέρτος Αϊνστάιν! Αν την πιστεύεις πραγματικά και έχεις το πάθος τότε θα έρθει η στιγμή που θα δεις τα αποτελέσματα!

Θα μας βρείτε

Στη σελίδα μας www.yammas.gr

Facebook: www.facebook.com/yammas.gr/

Twitter: twitter.com/SocialYammas

instagram: www.instagram.com/yammas.gr/

Για μαγαζιά που επιθυμούν να εγγραφούν στο Yammas: support@yammas.gr