Γιατί η Sears αναγκάστηκε να δανειστεί άλλα 300 εκατομμύρια δολάρια από τον CEO της

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

του Φιλ Γουάμπα

Ο Έντι Λάμπερτ σώζει και πάλι την Sears Holdings.

Ο διευθυντής hedge fund θα προσφέρει επιπλέον χρηματοδότηση μέσω δανεισμού ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία λιανικής της οποίας ηγείται. Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2005, συνδυάζοντας τα καταστήματα Sears και την Kmart.

Η είδηση για την παροχή βοήθειας από τον Λάμπερτ, ο οποίος ελέγχει κάτι λιγότερο από τις μισές μετοχές της εταιρείας, έρχονται εν μέσω άλλου ενός φριχτού τριμήνου. Οι πωλήσεις στο δεύτερο τρίμηνο έπεσαν κατά 3,3% στην Kmart και κατά 7% στην Sears. Η εταιρεία απέδωσε τις φτωχές επιδόσεις σε «ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, κάτι το οποίο όμως δεν είναι εύκολο να αποδεχτεί κάποιος εφόσον οι ανταγωνιστές Walmart και J.C. Penney τα πήγαν πολύ καλύτερα.

Τα έσοδα της Sears Holdings μειώθηκαν κατά 8,8%, στα 5,66 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουλίου.

Η νέα χρηματοδότηση 300 εκατομμυρίων δολαρίων είναι η πιο πρόσφατη από μια σειρά κινήσεων υποστήριξης του Λάμπερτ προς την προβληματική αυτοκρατορία λιανικής πώλησης που ελέγχει. Το hedge fund του Λάμπερτ, ESL Investments, είχε προσφέρει το μισό της αρχικής δόσης ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων ενός δανείου συνολικού ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων για να χρηματοδοτηθεί ο μετασχηματισμός της εταιρείας σε έναν σύγχρονο λιανικό πωλητή, όπως ισχυρίζεται η Sears.

Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης θα επιτρέψει στη Sears να εξασφαλίσει επιπλέον δανεισμό 200 εκατομμυρίων δολαρίων από άλλους επενδυτές.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com