Δημιουργήθηκε το κυπριακό Flipboard

    Από: Startup Team
πηγή: impossible.works

Το All Around Cyprus μαζεύει αναρτήσεις από όλα τα ειδησεογραφικά sites του νησιού

Στη ψηφιακή εποχή όλα βρίσκονται πια στην οθόνη του κινητού μας και όπως παντού σχεδόν στην υφήλιο, έτσι και στην Κύπρο, οι ειδησεογραφικές και άλλες ιστοσελίδες είναι πολλές και διαφορετικές.

Αφού είμαστε που είμαστε συνεχώς μπροστά από μια οθόνη, γιατί να μην το κάνουμε στοχευμένα, περιποιημένα και όμορφα;

O Ανδρέας Κωνσταντινίδης προβληματίστηκε, μας σκέφτηκε, μας γνοιάστηκε και δημιούργησε για όλους εμάς τους smartphone freaks, μα και όχι μόνο, το All Around Cyprus, μια έξυπνη, δωρεάν εφαρμογή που συγκεντρώνει όλες τις ειδήσεις από όλες τις ιστοσελίδες της Κύπρου μαζί, ασχέτως αν αυτές υποστηρίζουν ή όχι το δικό τους app.

Τα 3000 downloads μέσα στον πρώτο μήνα λένε πολλά. Τα υπόλοιπα μας τα λέει ο ίδιος ο Ανδρέας.

Τι είναι το All around Cyprus;

Θεωρώ πως το All around Cyprus είναι το πιο ολοκληρωμένο  app ειδήσεων στην Κύπρο. Με λίγα λόγια μαζεύει τις ειδήσεις από όλα τα ειδησεογραφικά sites και τις διαθέτει μέσω ενός app που μπορείς να εγκαταστήσεις δωρεάν στο Android κινητό σου.

Εκτός από τις κλασικές ειδήσεις, μέσω του app μπορείς να βρεις επίσης αθλητικά, μουσικά και τεχνολογικά νέα. Επίσης το application προσφέρει κατηγορίες δημοσιεύσεων για θέματα που αφορούν γυμναστική, αστεία, σκανδαλοθηρικά και άλλα.

Ακόμη, μπορείς να βρεις προσφορές, events, αγγελίες για θέσεις εργασίας, μετεωρολογικό δελτίο, τις διαδρομές των λεωφορείων, tracking για το ταχυδρομείο και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Προέκυψε ως ιδέα ή ως ανάγκη;

Η ιδέα για το All around Cyprus προέκυψε όταν είδα πως η κάθε εφημερίδα/ειδησεογραφικό site είχε το δικό του app ή δεν είχε καθόλου, άρα για να βρεις νέα από τις διάφορες εφημερίδες θα έπρεπε να έχεις εγκατεστημένα στο κινητό αρκετά apps ή να ανοίγεις ξεχωριστά την ιστοσελίδα της κάθε εφημερίδας, κάτι που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της χωρητικότητας του κινητού σου και απαιτεί χρόνο.

Ξεκίνησα επομένως να ψάχνω τρόπους για να συνδυάσω τα νέα όλων των sites σε ένα app.

Πώς άρχισες να την υλοποιείς;

Δεν θα έλεγα πως είμαι προγραμματιστής αφού γνωρίζω μόνο τα βασικά έτσι έψαχνα τρόπους για να φτιάξω το application χωρίς πολλή γνώση σε γλώσσες προγραμματισμού. Χρησιμοποίησα μία online πλατφόρμα για να στήσω το app και μία άλλη για να φιλτράρω και να συνδυάσω τις ειδήσεις. Τα κατάφερα προσφέροντας στην πρώτη έκδοση ειδήσεις από τα πιο βασικά και γνωστά ειδησεογραφικά sites της Κύπρου.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
impossible.works