MITEF Greece: Downstream Space Applications, 27.09.2016

    Από: Startup Team

Το MIT Enterprise Forum Greece διοργανώνει στα πλαίσια των θεματικών εκδηλώσεων Technologies That Matter, την εκδήλωση “Downstream Space Applications”, στο Deree – The American College of Greece, στις 27 Σεπτεμβρίου, 2016, σε συνεργασία με τον μη-κυβερνητικό οργανισμό EURISY και το si-cluster|a Corallia initiative.

Πολλές χώρες επενδύουν εκατομμύρια ευρώ στις τεχνολογίες που σχετίζονται με το διάστημα. Οι ίδιες αυτές τεχνολογίες συνήθως έχουν εφαρμογές σε πιο “γήινα προβλήματα” επιτρέποντας  την ανάπτυξη B2B ή B2C προϊόντων και υπηρεσιών, σε τομείς όπως οι  τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές, η διαχείριση κινδύνων, ο τουρισμός και η φιλοξενία, η υγεία, η ρύπανση, η αγροτική ανάπτυξη και η ενέργεια. Μερικές από αυτές τις αναδυόμενες τεχνολογίες, είναι διαθέσιμες προς αδειοδότηση και θα μπορούσαν να συμβάλουν στη δημιουργία νέων δυναμικών  εταιρειών.

Η εκδήλωση “Downstream Space Applications” έχει ως στόχο: α) να εμπνεύσει νέους Έλληνες επιχειρηματίες για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τομέα των διαστημικών εφαρμογών, β) να τους ενημερώσει σχετικά με τα βήματα που απαιτούνται για την άδεια χρήσης αυτών των τεχνολογιών, γ) να πληροφορήσει τους ενδιαφερόμενους  σχετικά με τα προγράμματα στήριξης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και δ) να φέρει σε επαφή νέους επιχειρηματίες με επιστημονικές ομάδες που ήδη δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους τομείς.

Οι ομιλητές που θα συμμετάσχουν είναι οι εξής:

Γρηγόρης Αγριόπουλος, Επιχειρηματίας – Συνιδρυτής, MaGOS

Κωνσταντίνος Καραντζάλος, Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης, ΕΜΠ, Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός

Στέλιος Μπολλάνος,  Συνιδρυτής και Διευθυντής, Planetek Hellas

Frank M. Salzgeber, Head of Technology Transfer Program Office, European Space Agency, Innovation & Entrepreneurship

Jorge-A. Sanchez-P., Μέλος Συντονιστικού Συμβουλίου si-Cluster, Chief Strategy & Financial Officer Corallia

Οι εκδηλώσεις Technologies That Matter επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε αναδυόμενες τεχνολογίες διερευνώντας το περιεχόμενο του έγκριτου περιοδικού MIT Technology Review, προκειμένου να εμπνεύσουν και να δια-συνδέσουν το σύνολο των μελών του τεχνολογικού οικοσυστήματος -ακαδημαϊκούς, φοιτητές, επιχειρηματίες, επενδυτές και στελέχη επιχειρήσεων. Το MITEF Greece έχει διοργανώσει στο παρελθόν πέντε συνολικά αντίστοιχες εκδηλώσεις: Genomics & Biotech, Robotics, Big Data, Internet of Things και Life Sciences, συγκεντρώνοντας μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής από το σύνολο του τεχνολογικού οικοσυστήματος.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν απαιτείται όμως η εγγραφή σας. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: Technologies That Matter: Downstream Space Applications

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.mitefgreece.org