Οι 10 περιζήτητες δεξιότητες για το 2017

    Από: Startup Team

Τι πραγματικά ψάχνουν οι εργοδότες σήμερα, σε 14 χώρες, όταν κοιτάζουν τα βιογραφικά υποψηφίων για συνεργασία; Αυτό μας το δείχνει η πρόσφατη έρευνα του LinkedIn.

Συγκεκριμένα, το LinkedIn μέσα από έρευνα δισεκατομμυρίων δεδομένων της, αναζήτησε και ανέλυσε όλες τις πληροφορίες που αφορούν προσλήψεις και στρατολόγηση προσωπικού για το 2016 και κατέληξε στις δεξιότητες που θα είναι πιο περιζήτητες την επόμενη χρονιά!

Η Catherine Fisher, ειδική σε θέματα καριέρας, επισημαίνει ότι αν και ορισμένες δεξιότητες αλλάζουν κάθε δύο χρόνια, αλλά εκείνες που αφορούν την τεχνολογία θα έχουν ζήτηση για αρκετά χρόνια ακόμα.

Έτσι οι πιο περιζήτητες δεξιότητες σε 14 χώρες είναι:

Οι 10 περιζήτητες δεξιότητες για το 2017

Αυτό που μας δείχνουν τα στοιχεία αυτά είναι ότι η ζήτηση για marketer έχει αρχίσει να μειώνεται. Γι’ αυτό και φέτος έχει υποχωρήσει 5 θέσεις. Από την άλλη, οι δεξιότητες που αφορούν το υπολογιστικό νέφος βρίσκονται για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην πρώτη θέση και μάλιστα σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ινδία, οι ΗΠΑ, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Σιγκαπούρη. Όμοια και η στατιστική ανάλυση και αναζήτηση δεδομένων είναι η δεύτερη χρονιά που κατέχει τη δεύτερη θέση. Επιπλέον, κι αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον, για πρώτη φορά εμφανίζεται η παρουσίαση δεδομένων (νούμερο 8), η οποία αφορά την οπτικοποίηση δεδομένων.