Ξεπερνούν τις 17.000 οι ελληνικές επιχειρήσεις με έδρα Βουλγαρία

    Από: Startup Team
πηγή: cnn.gr

Η μεγάλη φορολογία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα κάνει χιλιάδες εταιρείες να μετακομίζουν σε άλλες χώρες όπως η Βουλγαρία και η Κύπρος. Είναι ενδεικτικό ότι πλέον ο αριθμός των ελληνικών επιχειρήσεων με έδρα στη Βουλγαρία, όπου η φορολογία εταιρειών είναι μόλις 10% έχει αυξηθεί, από 2.000 που ήταν στην αρχή της κρίσης το 2010, σε πάνω από 17.000, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας τα οποία επικαλείται το Reuters.

Ειδική αναφορά κάνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο στις Σέρρες. Εκεί τα μέλη του τοπικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου έχουν μειωθεί, από 17.000 που ήταν πριν από την κρίση, σε 10.000. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο λόγω της κρίσης. Από τις 7.000 που έκλεισαν, οι 1.000 πήγαν στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Χρήστο Μέγκλα. Η μεταφορά των επιχειρήσεων έχει συμβάλει επίσης στην κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, από 13,8% το 2010, σε άνω του 29%.

Οπως λένε παράγοντες της αγοράς, ο μόνος τρόπος για να επιστρέψουν ξανά οι εταιρείες αυτές στη χώρα μας είναι να μειωθεί η φορολογία, αλλά και να απλοποιηθεί η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να ανοίξει τη δική του επιχείρηση.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
cnn.gr