Atlantis project, μια πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει απλά κοινωνικά ζητήματα της Ελλάδας διαμέσου τεχνολογικών λύσεων!

    Από: Startup Team

Ένας Έλληνας του Λονδίνου, ο Άγγελος Μουζακίτης  μαζί με μια ομάδα από άλλους επιφανείς Έλληνες του εξωτερικού και του εσωτερικού, ίδρυσαν το Atlantis project, μια πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει απλά κοινωνικά ζητήματα της Ελλάδας διαμέσου τεχνολογικών λύσεων. Συνεργάτης του Atlantis στο κομμάτι της παραγωγής λύσεων μέσω κοινωνικής συμμετοχής είναι το Agora, μια online πλατφόρμα που επιτρέπει την συμμετοχή πολιτών στην διαδικασία παραγωγής προτάσεων και ιδεών, η ιδρύτρια της οποίας έχει διατελέσει στέλεχος του ΔΝΤ και σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα στο κομμάτι της τεχνολογίας και των startu-ps.

Παίρνοντας έμπνευση από αντίστοιχα εγχειρήματα του εξωτερικού, το παλαιό μέλος του τεχνολογικού οικοσυστήματος της Ελλάδας και εσχάτως του Λονδίνου, ο Άγγελος Μουζακίτης, ίδρυσε το Atlantis project. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία επιχειρεί να λύσει απλά καθημερινά κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδας με τη χρήση τεχνολογικών λύσεων. Με εμπειρία στην εταιρική καινοτομία και την παραγωγή τεχνολογικών προϊόντων, ο Άγγελος Μουζακίτης και μια ομάδα από Έλληνες του χώρου της τεχνολογίας, των επενδύσεων και του τραπεζικού συστήματος, εφαρμόζουν σύγχρονες μεθόδους παραγωγής καινοτομίας μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να συμμετάσχουν στην διαδικασία επίλυσης κοινωνικών προβλημάτων μέσω τεχνολογικών λύσεων.

Η διαδικασία αυτή διευκολύνεται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Agora, της Αμερικάνας Elsa Sze, απόφοιτος του Harvard, με θητεία στο πλευρό του προέδρου Ομπάμα και το ΔΝΤ, η οποία συμφώνησε να συνεργαστεί με την ομάδα του Atlantis, για να διευκολύνει το έργο του.

Το Atlantis βρίσκεσαι σε αναζήτηση εθελοντών που θα αφιερώσουν μερικές ώρες την εβδομάδα για να πάρουν μέρος στην παραγωγή αυτών των τεχνολογικών λύσεων. Απόφοιτοι πανεπιστημίου, προγραμματιστές, σχεδιαστές και έμπειροι project managers, με διάθεση να έχουν ένα θετικό αντίκτυπο, από Ελλάδα και εξωτερικό, είναι το κοινό το οποίο το Atlantis προσπαθεί να προσελκύσει και να εντάξει στην ομάδα του.

‘’Το Atlantis ιδρύθηκε καθαρά από ανάγκη να έχουμε ένα θετικό αντίκτυπο προς τη χώρα μας μέσω της εξειδίκευσης μας στην τεχνολογία και την καινοτομία. Μικρές, απτές λύσεις σε καθημερινά προβλήματα χωρίς την ψευδαίσθηση ότι τα κοινωνικά ζητήματα της χώρας μπορούν να εξαλειφθούν χωρίς κρατική παρέμβαση. Ωστόσο είμαστε ανοιχτοί να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε φορέα ή μονάδα μοιράζεται το όραμα μας. Δεν είμαστε think tank, μας αρέσει η δράση και τα λίγα λόγια και ελπίζουμε να βγει κάτι όμορφο από όλο αυτό.’’ δήλωσε ο ιδρυτής του Atlantis, Άγγελος Μουζακίτης ο οποίος εργάζεται ως υπεύθυνος εταιρικής καινοτομίας σε μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρίες του Λονδίνου ενώ παράλληλα, διοργανώνει τη γνωστή, στο Ελλήνόφωνo κοινό του Λονδίνου,συνάντηση Greek Food Meetup.

Περισσότερες πληροφορίες για το Atlantis καθώς και αίτηση συμμετοχής, θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.atlantis-project.gr/ καθώς και στη σελίδα στο Facebook.