Πόσες Ημέρες έχεις να μπεις στο STARTUP.GR? Δες τι έχασες 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


MITEF Greece Startup Competition: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

MITEF Greece Startup Competition: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία: 21/12     Εμφανίσεις: 671

Η παράταση στη διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων για το διαγωνισμό θα είναι έως και τις 30  Δεκεμβρίου.

Σε συνέχεια της πρόσκλησης που απηύθυνε το MIT Enterprise Forum Greece για συμμετοχή στο διαγωνισμό MITEF Greece  Startup  Competition, ένα διεθνή «επιταχυντή» για την ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση και την προώθηση της ελληνικής τεχνολογικής επιχειρηματικότητας, ανακοινώνεται η παράταση των αιτήσεων.

Η παράταση στη διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων για το διαγωνισμό θα είναι έως και τις 30  Δεκεμβρίου, 2016 (23:59 μ.μ. ώρα Ελλάδος).

Με την ολοκλήρωση των αιτήσεων στις 30 Δεκεμβρίου, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 25 επικρατέστερες ομάδες, που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο με βάση τα ακόλουθα τρία κριτήρια: τεχνολογική καινοτομίαικανότητα επέκτασης στην παγκόσμια αγορά και δυναμική για ουσιαστικό αντίκτυπο στην οικονομία. Στο δεύτερο γύρο (Φεβρουάριος – Μάιος 2017) αξιόλογοι μέντορες της διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής θα καθοδηγήσουν τις ομάδες, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων με αρκετό περιεχόμενο προερχόμενο τόσο από το ΜΙΤ και τα προγράμματα επιχειρηματικότητας που πραγματοποιούνται από αυτό, αλλά και πρακτικές συμβουλές και μεθοδολογίες από την αγορά, όπως: Perfect Pitch, Νομικά θέματα, Επικοινωνία, Marketing, Χρηματοοικονομικά  & Φορολογία, Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού. Στο τέλος του 3μηνου προγράμματος οι 10 επικρατέστερες ομάδες θα προκριθούν στο επόμενο και τελικό στάδιο. Στον τρίτο και τελικό γύρο (Ιούλιος 2017) η κριτική επιτροπή, θα επιλέξει τις 3 νικήτριες ομάδες οι οποίες θα αποδείξουν: α) σημαντική βελτίωση της αξίας της επιχειρηματικής τους πρότασης και β) εμπορική αξιοποίηση και ανταγωνιστική παρουσία στη διεθνή αγορά.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν την απαραίτητη επιχειρηματική τεχνογνωσία μέσω ανάπτυξης των επιχειρηματικών τους δεξιοτήτων (business skills workshops) καθώς και να λάβουν έμπρακτη καθοδήγηση (mentoring) από Έλληνες και διεθνείς επαγγελματίες ενώ θα διερευνήσουν καθοριστικής σημασίας συνεργασίες, που σκοπό έχουν να συμβάλλουν θετικά στην αναπτυξιακή πορεία τους στη διεθνή αγορά. Τελικός στόχος είναι η ανάδειξη και βράβευση ταλαντούχων και φιλόδοξων ελληνικών ομάδων, η προβολή τους διεθνώς μέσα από το δίκτυο του MIT Enterprise Forum, το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο, που ασχολείται με την καινοτομία και την τεχνολογική επιχειρηματικότητα,  και η ένταξή τους στην δυναμική κοινότητα του ΜΙΤΕF Greece, που περιλαμβάνει περισσότερες από 50 ελληνικές startups ως ενεργά μέλη του οργανισμού, αλλά και σε ένα συνολικότερο δίκτυο επαφών σε Ελλάδα και εξωτερικό που έχει ως πυρήνα τη Βοστόνη, Η.Π.Α. Σημειώνεται πως οι 3 τελικοί νικητές που θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο του 2017, θα διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα και βραβεία με τη μορφή παρεχόμενων υπηρεσιών, συνολικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ. Ανάμεσα στα βραβεία σε μορφή υπηρεσιών συγκαταλέγονται: νομική συμβουλευτική υποστήριξη σε Ελλάδα και Η.Π.Α., χρηματοοικονομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, εργαλεία ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο http://mitefcompetition.org, ενώ μπορούν να παρακολουθήσουν τα 2 webinars με οδηγίες σχετικά με τη συμπλήρωση των αιτήσεων τους στον ακόλουθο σύνδεσμο: Perfect Pitch Webinars by Linda Plano, Plano&Simple

Πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με το διαγωνισμό, την κριτική επιτροπή, τους μέντορες κ.α. θα δημοσιεύονται επίσης στην ιστοσελίδα και τα social media του ΜΙΤΕF Greece.Summer Slaps

Slap on bracelet sunglasses
22-08-2017 - 15:28
δείτε περισσότερα

SUSHI

Bridging online and offline communities
22-08-2017 - 15:26
δείτε περισσότερα

Fixtail

Generate more revenue from your mailing list
22-08-2017 - 15:21
δείτε περισσότερα

First Employees by CodementorX

First employees of top tech companies
22-08-2017 - 15:15
δείτε περισσότερα

AbTest.io

A free url shortener with A/B testing features
22-08-2017 - 14:19
δείτε περισσότερα

Codenail

Create art with your code and logo and order a poster of it
22-08-2017 - 12:38
δείτε περισσότερα

AllTabs

Managing tabs in Chrome was never so easier
22-08-2017 - 11:04
δείτε περισσότερα

Social Speaker V2

A hands-free & audible Twitter radio client.
22-08-2017 - 11:04
δείτε περισσότερα

Kialo

Reasonable pro-con discussions on controversial topics
22-08-2017 - 11:03
δείτε περισσότερα

History of Icons

A visual brief on icon history through different UI and OS
22-08-2017 - 11:00
δείτε περισσότερα