Πάνω από 1 δισ. επιβάτες προτίμησαν low cost αεροπορικές το 2016

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Οι Ευρωπαίοι αψήφησαν την κρίση και ταξίδεψαν περισσότερο συγκριτικά με το 2015.

Η φιλοσοφία του να αποτελείς πολίτη του κόσμου φαίνεται να κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς ανά την υφήλιο. Η συλλογή εμπειριών, η ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων και εξερεύνηση νέων τόπων είναι αναμφίβολα τα πεδία στα οποία επενδύουν τον ελεύθερο τους χρόνο, αλλά … και τα χρήματά τους, οι άνθρωποι.

Και αν παλιά ένα ταξίδι με αεροπλάνο κόστιζε μια περιουσία και ήταν προνόμιο μόνο των λίγων, σήμερα η πλειονότητα των ανθρώπων έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί αρκετά συχνά ταξίδια στο εξωτερικό ξοδεύοντας λογικά ποσά. Τη χρονιά που μας πέρασε πάνω από το ήμισυ των τουριστών σε όλο τον κόσμο, που ταξιδεύουν διεθνώς επέλεξαν να κάνουν αεροπορικώς τις μετακινήσεις τους. Αξίζει επίσης να προστεθεί πως οι αερομεταφορές μετέφεραν το 35% του παγκόσμιου εμπορίου βάσει αξίας, ενώ πάνω από το 90% του διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου B2C διεξήχθη αεροπορικώς.

Ψήφος εμπιστοσύνης στις low cost αεροπορικές

Την ίδια ώρα, ο πόλεμος των τιμών που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια , σε ότι αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια, σε συνδυασμό και με την πτώση των τιμών του πετρελαίου, δίνουν ένα σημαντικό προβάδισμα στις χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), το 2016 οι low cost αερομεταφορείς αντιπροσώπευσαν περίπου το 28% του παγκόσμιου συνόλου πτήσεων αγγίζοντας  το 1 δισ. επιβάτες, κάνοντας τους ειδικούς του κλάδου να μιλούν για την καταγραφή ενός νέου ρεκόρ.

Την πρωτοκαθεδρία έχει η Γηραιά Ήπειρος στην οποία το 32% των ταξιδιωτών έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στις χαμηλού κόστους αεροπορικές, ενώ τη δεύτερη και την τρίτη θέση κατοχύρωσαν η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και η Βόρεια Αμερική με ποσοστά 31% και 25% αντίστοιχα.

Ανεξαρτήτως όμως των επιβατών που επέλεξαν να μετακινηθούν με χαμηλού κόστους αεροπορικές, αύξηση 6% παρουσίασε και ο συνολικός αριθμός των επιβατών που μετακινήθηκαν με τακτικές πτήσεις, ο οποίος έφτασε τα 3,7 δισεκατομμύρια. Και πάλι η Ευρώπη βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης υπογραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο πως η οικονομική κρίση δεν είναι ικανή να αναχαιτίσει τη ζήτηση των Ευρωπαίων για ταξίδια εκτός των εθνικών τους συνόρων.

Ειδικότερα, η Ευρώπη κατέλαβε το μεγαλύτερο μερίδιο των διεθνών επιβατών με 36%, παρουσιάζοντας το 2016 αύξηση κατά 4,3%. Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού είχε το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο με 29%, ενώ αυξήθηκε κατά 8%. Η περιοχή της Μέσης Ανατολής έχει το 15% και κατέγραψε αύξηση 11,2%  σε σύγκριση με το 2015, ενώ η  Βόρεια Αμερική, με μερίδιο 13%, παρουσίασε το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ όλων των περιοχών σημειώνοντας 3,5% αύξηση. Τέλος, στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική που πραγματοποιείται το 4% της παγκόσμιας κίνησης διεθνών επιβατών, πραγματοποιήθηκε αύξηση 6,5%.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com