Πέντε τρόποι για να καταπολεμήσετε το άγχος σε συνεντεύξεις εύρεσης εργασίας

    Από: Startup Team
πηγή: businessnews.gr

Αν η διαδικασία συνέντευξης για την εύρεση εργασίας σας δημιουργεί άγχος μπορείτε να το καταπολεμήσετε με κάποιους απλούς τρόπους. Πρώτα απ΄όλα προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας.

1. Αρχίστε μία συζήτηση με τον εαυτό σας:

Νιώθετε νευρικότητα για τη συνέντευξη; Έχετε σκεφτεί να αρχίσετε μία “συνέντευξη” με τον εαυτό σας; Δώστε βάση στα δυνατά σημεία σας αλλά επικεντρωθείτε και στις αδυναμίες σας. Εάν δεν γνωρίζετε καλά τον εαυτό σας πώς θα πείσετε τον υποψήφιο εργοδότη σας να σας προσλάβει; Δημιουργήστε το σενάριο μιας φανταστικής συνέντευξης, φτιάξτε ερωτήσεις και απαντήσεις και σκεφτείτε πιθανές αλλαγές για να κάνετε την παρουσίασή σας όσο το δυνατόν καλύτερη.

Συμβουλή: «Επιστρατεύστε» έναν καθρέπτη και θα διαπιστώσετε ότι θα σας βοηθήσει σημαντικά στην όλη διαδικασία.

2. Φροντίστε να έχετε αισιοδοξία:

Η θετική προσέγγιση των πραγμάτων ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Αποφύγετε τις αρνητικές σκέψεις λίγο πριν εισέλθετε στο χώρο της συνεντεύξεως. Έχετε στο μυαλό σας ότι αυτή δεν είναι η τελευταία συνέντευξη για εσάς αλλά ούτε και η συγκεκριμένη εργασία η τελευταία στον πλανήτη. Ευκαιρίες πάντα θα υπάρχουν αρκεί να είστε αισιόδοξος/η.

Συμβουλή: «Ξέρω ότι μπορώ να τα καταφέρω». Αυτή είναι η φράση την οποία θα πρέπει να επαναλάβετε πολλές φορές. Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι οι πεταλούδες που πετούσαν στο στομάχι σας θα εξαφανιστούν. Αν πιστέψετε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε τότε σίγουρα η επιτυχία σας είναι δεδομένη!

3. Μην ξεχνάτε: Έχετε δουλειά να κάνετε στο σπίτι!

Καλό είναι πριν το ραντεβού της συνέντευξης να φροντίσετε να βρείτε στοιχεία στο ίντερνετ για την επιχείρηση από την οποία σας κάλεσαν, το αντικείμενό της, τους στόχους της και άλλες πληροφορίες που θα σας φανούν χρήσιμες.

Συμβουλή: Αποφύγετε να ρωτήσετε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ποιο είναι το πραγματικό αντικείμενο της εταιρίας.

4. Να είστε περήφανος για τον εαυτό σας:

Όποια προσόντα και να έχετε ή όπως και να είστε εμφανισιακά είναι σημαντικό να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας! Να είστε ο εαυτός σας. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να κατακτήσετε τον κόσμο. Αν προσπαθήσετε να είστε κάτι άλλο τότε η διαδικασία αυτή θα σας δημιουργήσει ένταση και νευρικότητα.

Συμβουλή: Αποφύγετε τη χρήση σύνθετων λέξεων. Μερικοί προσπαθούν να εντυπωσιάσουν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης χρησιμοποιώντας πολύπλοκες λέξεις! Μην το κάνετε αυτό!

5. Κάντε ασκήσεις απελευθέρωσης του στρες:

Κλείστε τα μάτια, πάρτε μια βαθιά εισπνοή και εκπνεύστε! Αν επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας θα διαπιστώσετε ότι είναι εύκολο να διώξετε το άγχος.

Συμβουλή: Μία καλή ιδέα είναι να βάλετε λίγη χαλαρωτική μουσική. Το συνιστούν και οι ψυχολόγοι. Η μουσική ξυπνάει τις αισθήσεις και ηρεμεί το μυαλό και την ψυχή.

 

Καλή τύχη λοιπόν και μην ξεχνάτε ότι για να έχετε φτάσει ως εδώ σίγουρα μπορείτε να αποκτήσετε τη θέση εργασίας που επιθυμείτε!

*Αυτό το άρθρο δημοσιεύεται σε συνεργασία με το CEOWORLD magazine

διαβάστε περισσότερα εδώ:
businessnews.gr