Eίναι τα social media χάσιμο χρόνου;

    Από: Startup Team
πηγή: impossible.works

Μέσα από τις οκτώ ερωτήσεις της έρευνας που μεταφράστηκε σε εννέα γλώσσες για να λάβει ένα ευρύ φάσμα δείγματος, προέκυψαν πολλά και ενδιαφέροντα.

 

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας Kaspersky Lab δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων επιθυμεί να εγκαταλείψει τα κοινωνικά δίκτυα, συχνά επειδή τα θεωρεί απλώς χάσιμο χρόνου.

Μέσα από τις οκτώ ερωτήσεις της έρευνας που μεταφράστηκε σε εννέα γλώσσες για να λάβει ένα ευρύ φάσμα δείγματος, προέκυψαν πολλά και ενδιαφέροντα.

Σύγκεκριμένα, φαίνεται ότι ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι ερωτηθέντες επιλέγουν να παραμείνουν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram, έχει να κάνει με το φόβο ότι θα χάσουν τις ψηφιακές τους αναμνήσεις και την καθημερινή επαφή με φίλους.

Το ενδιαφέρον στην έρευνα είναι η έντονη αυτοκριτική που χαρακτηρίζει τους users για τη δράση τους στα social media καθώς και η ξεκάθαρη επίγνωση της εμμονής τους με  το 39% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι πιστεύει πως σπαταλάει το χρόνο του στα κοινωνικά δίκτυα. Ένα ποσοστό που αγγίζει το 78% δήλωσε ότι έχει εξετάσει ήδη το ενδεχόμενο να αφήσει τα κοινωνικά δίκτυα στα οποία ανήκει. Παρά την τάση τους να εγκαταλείψουν τα κοινωνικά δίκτυα, οι άνθρωποι αισθάνονται αναγκασμένοι να παραμείνουν.

Η Kaspersky Lab εργάζεται πάνω σε μια λύση που θα βοηθήσει τους χρήστες να αποθηκεύσουν τις ψηφιακές τους αναμνήσεις. Μια εφαρμογή με την ονομασία FFForget θα επιτρέπει στα άτομα να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας όλων των αναμνήσεων τους από τα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούν και να τις διατηρήσουν σε μια ασφαλή κρυπτογραφημένη αποθήκη μνήμης. Η εφαρμογή αναμένεται να δώσει στους ανθρώπους την ελευθερία να εγκαταλείψουν οποιοδήποτε δίκτυο, όποτε το επιθυμούν, χωρίς να χάσουν πολύτιμες για αυτούς πληροφορίες.

Με την εφαρμογή FFForget θέλουμε να δημιουργήσουμε μια λύση που θα βοηθά τους ανθρώπους να μη φοβούνται ότι θα χάσουν τις αναμνήσεις τους είτε λόγω κάποιας δυσλειτουργίας του λογαριασμού τους είτε λόγω hacking (ψηφιακών επιθέσεων). Και το πιο σημαντικό – οι άνθρωποι που θα χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη εφαρμογή θα ανακτήσουν το δικαίωμά τους να εγκαταλείψουν οποιοδήποτε στιγμή οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο, χωρίς να χάσουν ό, τι τους ανήκει – την ψηφιακή τους ζωή», σημειώνει ο Evgeny Chereshnev, επικεφαλής των Social Media της Kaspersky Lab.

Η κυκλοφορία του FFForget έχει προγραμματιστεί για το 2017.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
impossible.works