Ιαπωνία: Εταιρείες αντικαθιστούν ανθρώπους με ρομπότ

    Από: Startup Team
πηγή: protothema.gr

Έρχονται πρωτόγνωρες αλλαγές στον εργασιακό χώρο, με τα ρομπότ και τα μηχανήματα να έχουν το «πρώτο λόγο»

Ο φόβος πολλών ότι οι μηχανές θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους αρχίζει και μεγαλώνει, καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρείες στην Ιαπωνία αντικαθιστούν το ανθρώπινο δυναμικό με ρομπότ.

Μια Ιαπωνική, αυτή τη φoρά, ασφαλιστική εταιρεία αντικατέστησε το προσωπικό της μ’ ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης.

Η κίνηση αυτή είχε ως άμεσο αποτέλεσμα να απολυθούν πάνω από 30 άτομα, καθιστώντας σαφές ότι  έρχονται σημαντικές αλλαγές στον εργασιακό χώρο, με τα ρομπότ και τα μηχανήματα να έχουν το «πρώτο λόγο».

Η Ιαπωνία ελπίζει ότι με την εισαγωγή περισσότερων ρομπότ στο εργατικό δυναμικό των εταιρειών της, μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ταχείας γήρανσης των κατοίκων.

Η ασφαλιστική εταιρεία, Fukoku Mutual Life Insurance, ισχυρίζεται ότι η επένδυση που έχει κάνει στα ρομπότ θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς μετά από δύο χρόνια.

Ο υπολογιστής- ρομπότ θα χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό του ποσού που θα πρέπει να καταβάλλει κάθε πελάτης. Μέχρι τώρα, η δουλειά αυτή γινόταν από το προσωπικό της εταιρείας.

Ο υπολογιστής-ρομπότ θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να «διαβάζει» πράγματα όπως τα ιατρικά πιστοποιητικά και να «κατανοεί» τη διάρκεια της παραμονής ενός ασθενούς στο νοσοκομείο. Το ρομπότ θα είναι, επίσης, σε θέση να αξιολογεί και άλλα στοιχεία, όπως το ιατρικό ιστορικό ενός ασθενούς και τις χειρουργικές διαδικασίες.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
protothema.gr