ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

    Από: Startup Team

Την περασμένη Πέμπτη, 26/1/2017, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Club), συναντήθηκαν με τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη Κρήτης, στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, στο Ηράκλειο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει του επερχόμενου Πανευρωπαϊκού συνεδρίου Startup Europe Week που οργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Ευρωπαϊκή επιτροπή, ως μέρος των δραστηριοτήτων του Startup Europe Initiative με τοπικό πρεσβευτή το Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Club). Σκοπός του συνεδρίου, είναι η προβολή των δράσεων του Startup Europe και των άλλων τοπικών εγχειρημάτων που αναπτύσσονται σε 28 χώρες και 200+ περιοχές, ώστε να καλλιεργήσουν το πνεύμα του επιχειρείν στην Ευρώπη. Φέτος, το Startup Europe Week Crete διεξάγεται σε Χανιά (3/2), Ηράκλειο (7/2) και σε Ρέθυμνο (10/2).

Ο κ. Αρναουτάκης ενημερώθηκε για το μέγεθος και το περιεχόμενο του εγχειρήματος, αναγνώρισε τη σημασία του και εξέφρασε την πρόθεση του να στηρίξει την προσπάθεια. Αφού ενημερώθηκε και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες και το πλάνο του Youth Entrepreneurship Club, δήλωσε την διάθεση του να σταθεί συνοδοιπόρος στο ταξίδι και στο έργo, που έχει στόχο την ενίσχυση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Κρήτη ώστε να αναδειχθούν οι τοπικές δυναμικές και να ενισχυθεί η δημιουργική αξιοποίησή της γνώσης στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη θετική έκβαση της συνάντησης μας και ελπίζουμε και σε μελλοντική συνεργασία και συνέχιση της επικοινωνίας μας με την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε ακόμα περισσότεροι φορείς να δημιουργήσουν ένα ισχυρό πλέγμα στήριξης και διάχυσης της πληροφορίας ανάμεσα στους ανθρώπους και τις ομάδες που επιθυμούν να ενημερωθούν, να τολμήσουν και να δημιουργήσουν χρησιμοποιώντας τοπικούς πόρους, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και παραμένοντας στην Ελλάδα.- Θάνος Παράσχος εκπρόσωπος Youth Entrepreneurship Club.