Ο Πρύτανης του ALBA Graduate Business School στο Athens Gala Dinner- Ο Κόσμος το 2017, του The Economist

    Από: Startup Team

Ο Πρύτανης του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece ήταν ένας από τους ομιλητές της επιτυχημένης εκδήλωσης The World in 2017 Athens Gala Dinner του The Economist. Η εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, ξεκίνησε με  μια σύντομη ανασκόπηση του 2016, την οποία διαδέχθηκαν οι προβλέψεις του Economist για το 2017, με οικοδεσπότη τον Executive Editor του The Economist, Daniel Franklin.

Ο Daniel Franklin αρχικά υποδέχθηκε τον διεθνούς φήμης καθηγητή και συγγραφέα Francis Fukuyama, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Εν συνεχεία κάλεσε τον Πρύτανη του ALBA Graduate Business School Κωνσταντίνο Αξάρλογλου  και τον COO της Henley & Partners Juerg Steffen και για μια ζωντανή συζήτηση «Με την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα». Οικοδεσπότης και ομιλητές σχολίασαν με το δικό τους τρόπο τις σημαντικές διεθνείς εξελίξεις καθώς και τις  οικονομικές εξελίξεις της χώρας μας.

«Ζούμε σε μία εποχή αναταραχών. Νέες τεχνολογίες διαταράσσουν τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, συναλλασσόμαστε και ταξιδεύουμε. Ήδη διανύουμε την εποχή των οχημάτων χωρίς οδηγό και της ενοικίασης αυτοκινήτων, σε αντιδιαστολή προς την ιδιοκτησία αυτοκινήτων», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πρύτανης και Καθηγητής Διεθνών Επιχειρηματικών Σχέσεων του ALBA Graduate Business School Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η παγκοσμιοποίηση και η ελεύθερη ροή πληροφοριών μέσω του διαδικτύου μεγεθύνει ραγδαία τον αντίκτυπο αυτών των τεχνολογιών, καθιστώντας το αύριο εντελώς διαφορετικό από το σήμερα». «Επομένως, η γνώση του παρελθόντος δεν βρίσκεται πια στο επίκεντρο της μάθησης. Αντ’ αυτού, πρέπει όλοι να αναπτύξουμε τις απαραίτητες δεξιότητες (π.χ. ταχύτητα, προσαρμοστικότητα, καινοτομία κτλ.) ώστε να αντιμετωπίσουμε τις επιδράσεις των “τεχνολογιών που διαταράσσουν” και έτσι να “μάθουμε πώς πρέπει να μαθαίνουμε”», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Την ετήσια εκδήλωση παρακολούθησαν ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, διανοούμενοι καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι.

 

Αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες:

www.hazliseconomist.com / www.worldin2017-ath.economist.com