Με ένα Snap, ο πιο νεαρός δισεκατομμυριούχος αξίας 5 δισ.δολαρίων

    Από: Startup Team
πηγή: impossible.works

Το 2016 ο μισθός του ήταν 503.205 δολάρια, ενώ πήρε μπόνους 1 εκατ. δολάρια.

Με την περιουσία του να εκτιμάται στα 5 δισ. δολάρια, ο Evan Spiegel θεωρείται ένας από τους νεότερους δισεκατομμυριούχους του κόσμου.

Αν σκεφτεί κανείς ότι η εταιρεία του, Snap Inc., εκτιμάται μάλιστα ότι αξίζει 25 δισ. δολάρια, μπορεί εύκολα και να φανταστεί ότι η ζωή που ζει είναι σίγουρα υπέροχη.

Άλλωστε, ο δημιουργός του Snapchat το έχει δηλώσει παλαιότερα και από μόνος του:

Με ένα Snap, ο πιο νεαρός δισεκατομμυριούχος αξίας 5 δισ.δολαρίων

«Είμαι ένας νέος, λευκός, μορφωμένος άνδρας. Στάθηκα πάρα πολύ τυχερός. Και η ζωή δεν είναι δίκαιη».

Τι εννοεί όταν λέει τυχερός; Αρκεί να μοιραστούμε μαζί σας τον τρόπο ζωής του.

Ως μαθητής, πήγαινε στο «Crossroads», ένα σχολείο για λίγους και εκλεκτούς στη Σάντα Μόνικα, όπου τα δίδακτρα δεν είναι καθόλου μα καθόλου φτηνά. Στο ίδιο σχολείο έχουν πάει οι διάσημοι ηθοποιοί Kate Hudson, Jonah Hill, Jack Black και Gwyneth Paltrow, καθώς και ο συνιδρυτής του Tinder, Sean Rad.

Συνέχισε με σπουδές στο Stanford, όπου γνώρισε τους δύο νεαρούς άνδρες με του οποίους θα δημιουργούσε στη συνέχεια το Snapchat, τους Reggie Brown και Bobby Murphy.

Cannes 2015

Με ένα Snap, ο πιο νεαρός δισεκατομμυριούχος αξίας 5 δισ.δολαρίων

Οι τρεις τους ανήκαν στην αδελφότητα Κάπα Σίγμα και στον Spiegel άρεσε ο ξέφρενος τρόπος ζωής, όπως φαίνεται μέσα από μια σειρά μηνυμάτων που διέρρευσαν το 2014, όπου γράφει για τα έξαλλα πάρτυ και το σεξ με άλλες κοπέλες.

Μόλις τα e-mail δημοσιεύθηκαν, εκείνος ζήτησε συγγνώμη: «Δεν αντιπροσωπεύουν με τίποτα το ποιος είμαι σήμερα και τις απόψεις που έχω για τις γυναίκες».

Αποφάσισε να αφήσει το πανεπιστήμιο λίγο πριν αποφοιτήσει για να δουλέψει επάνω στο Snapchat. H ομάδα κατάφερε να ολοκληρώσει την διάσημη πλέον εφαρμογή το 2012, έχοντας για έδρα της το σπίτι του μπαμπά του Spiegel.

Τελικά εκείνος αποφάσισε να φύγει από το σπίτι του μπαμπά του το 2014, αγοράζοντας το δικό του σπίτι για 3,3 εκατ. δολάρια.

Σιγά σιγά το Snapchat άρχισε να αποκτά δημοσιότητα και το 2014 του «χάρισε» 5 δισ. δολάρια. Έτσι, τον Ιούνιο του 2015 αποφάσισε να κάνει δώρο στον εαυτό του -τι άλλο;- μία Ferrari.

Και επειδή όπως φαίνεται δεν νοείται πετυχημένος άνδρας χωρίς μία εξίσου πετυχημένη -και φυσικά όμορφη- γυναίκα δίπλα του, το καλοκαίρι του 2015 άρχισε να βγαίνει με το διάσημο μοντέλο Miranda Kerr. Τον Μάιο του 2016 οι δυο τους αγόρασαν ένα σπίτι το οποίο ανήκε στον Harrison Ford για 12 εκατ. δολάρια. Και τελικά, ανακοίνωσαν ότι αρραβωνιάστηκαν τον Ιούλιο του 2016.

OLIVIER DOULIERY/AFP/Getty Images

Με ένα Snap, ο πιο νεαρός δισεκατομμυριούχος αξίας 5 δισ.δολαρίων

Ο Spiegel ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη μόδα και τον Οκτώβριο του 2015 δημιούργησε αίσθηση με την εμφάνιση του στο εξώφυλλο της ιταλικής Vogue. Ξέρει πώς να πιλοτάρει ένα ελικόπτερο, ενώ του αρέσει να ασχολείται με τα λουλούδια. Όσο για τη στολή του, αυτή δεν είναι ένα γκρι μπλουζάκι όπως του Mark Zuckerberg, αλλά ένα λευκό μπλουζάκι με βαθιά λαιμόκοψη που αξίζει 60 δολάρια.

Vogue

Με ένα Snap, ο πιο νεαρός δισεκατομμυριούχος αξίας 5 δισ.δολαρίων

Ο ίδιος προστατεύει ιδιαίτερα την προσωπική, αλλά και την επαγγελματική του ζωή. Όσοι εργάζονται μάλιστα στην εταιρεία του, συχνά δεν γνωρίζουν επάνω σε τι δουλεύει μέχρι να ανακοινωθεί δημοσίως. Έχει ασφαλώς προσλάβει και ιδιωτική προστασία, η οποία μόνο το 2016 του κόστισε 890.399 δολάρια.

Και τώρα ας πάμε στους… ψυχρούς αριθμούς. Τον Φεβρουάριο του 2016, ο Spiegel έβγαλε από το Snapchat 15 εκατ. δολάρια. Τα τελευταία δύο χρόνια τον Forbes τον έχει ανακηρύξει τον νεότερο δισεκατομμυριούχο παγκοσμίως. Το 2016 ο μισθός του ήταν 503.205 δολάρια, ενώ πήρε μπόνους 1 εκατ. δολάρια.

Spectacles

Με ένα Snap, ο πιο νεαρός δισεκατομμυριούχος αξίας 5 δισ.δολαρίων

Τον Σεπτέμβριο του 2016 αποφάσισε να μετονομάσει το Snapchat σε Snap Inc. και την ονομάσει μια «εταιρεία για κάμερες». Δημιούργησε μάλιστα μεγάλη αίσθηση παρουσιάζοντας γυαλιά με κάμερα, τα οποία και ονόμασε Spectacles.

 

Huffington Post GR

διαβάστε περισσότερα εδώ:
impossible.works