Space Generation Advisory Council ( SGAC )

    Από: Startup Team

Το Space Generation Advisory Council ( SGAC ) διοργανώνει την 1η του Ευρωπαϊκή τοπικήεκδήλωση με την επωνυμία SG[Greece] στην Αθήνα, στις 17 και 18 Φεβρουαρίου 2017.Στόχος της διήμερης αυτής εκδήλωσης είναι να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό τη σημασία της διαστημικής έρευνας και τεχνολογίας και να φέρει τους συμμετέχοντες σε επαφή μεσημαντικές προσωπικότητες που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό.

Η εκδήλωση ξεκινά στις 17 Φεβρουαρίου με ανοιχτή για το κοινό ομιλία στο κεντρικό αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο, Τ.Κ. 17564)στις 18:30.

Την επόμενη ημέρα (18 Φεβρουαρίου στις 09:30 π.μ.) το SGAC προσκαλεί φοιτητές και νέους επαγγελματίες να συμμετέχουν στο Workshop που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο τουsi-Cluster “α2-innohub” (Κηφισίας 44, Μαρούσι, Τ.Κ. 15125). Σε αυτό οι συμμετέχοντες θαενημερωθούν περαιτέρω για το διαστημικό τομέα και θα καταθέσουν τις ιδέες τους υπό την καθοδήγηση ειδημόνων που θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Επίσημη γλώσσα είναι τα Αγγλικά και η προεγγραφή όλων των ενδιαφερομένων είναι απαραίτητη εδώ .

Θέμα της ανοιχτής ομιλίας θα είναι οι δύο όψεις της εξερεύνησης του Διαστήματος: οιεπανδρωμένες και ρομποτικές αποστολές.

Τρεις σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του Διαστήματος πλαισιώνουν την ομιλία.

Πρόκειται για τους:

 

  • Καθ. Σταμάτη Κριμιζή, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και Επικεφαλής ΔιαστημικώνΑποστολών της NASA, Πανεπιστήμιο
  • Johns Hopkins Luca Parmitano, Αστροναύτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA)
  • Παντελή Πουλάκη, Μηχανικό Συστήματος Κίνησης του Ρομποτικού Οχήματος Exo Marsτου Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA)

 

Σημειώνεται ότι η είσοδος στην ανοικτή αυτή ομιλία είναι ελεύθερη. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από τις 18:00 της ίδιας ημέραςαπό την Γραμματεία εισόδου του Ιδρύματος Ευγενίδου και έως εξαντλήσεως των διαθεσίμωνθέσεων (κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να προμηθευτεί έως 2 (δύο) δελτία εισόδου).

Ο χώρος είναι προσβάσιμος και φιλικός σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία. Σκύλοι-συνοδοίανθρώπων με προβλήματα όρασης είναι ευπρόσδεκτοι.

Για την ανοικτή αυτή ομιλία έχει επίσης προβλεφθεί:- Διερμηνεία από/προς Ελληνικά – Αγγλικά- Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα Υπάρχει ακόμη δυνατότητα χειλεανάγνωσης κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936177143, στο fax 2109417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση(email) public@eef.edu.gr .

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να αντλήσετε από τονακόλουθο σύνδεσμο .Το SG[Greece] διοργανώνεται από πρωτοβουλία νέων επαγγελματιών και διδακτορικώνφοιτητών του διαστημικού τομέα (Λεωνίδας Γαργάλης, Μαρίνα Γεωργίου, ΑγγελικήΚαπόγλου, Αδριανός Γολέμης και ομάδα εθελοντών ) υπό την αιγίδα του Space GenerationAdvisory Council (SGAC). Το SGAC αποτελεί ένα διεθνή μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που σεσυνεργασία με τον ΟΗΕ αποσκοπεί στην ενημέρωση για τα οφέλη από τη διαστημική έρευνακαι τεχνολογία.