Σε τι αξίζει να δαπανήσει χρήματα και που υπάρχουν δωρεάν λύσεις για μια startup

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Γιώργος Μέγας

Σαν Startup συνήθως έχετε λιγότερο από 10.000 €  έσοδα τον μήνα, λιγότερους από 30 πελάτες τον μήνα και σχεδόν όλοι οι πελάτες έχουν κάποια σχέση με τα μέλη της εταιρίας σας. Εταιρίες με τα παραπάνω χαρακτηριστικά   βρίσκονται ακόμα σε μια ρευστή κατάσταση και θα πρέπει να προσέχουν ποια εργαλεία θα ενσωματώσουν στις διαδικασίες τους.

Email, calendaring and documents

Χρειάζεστε email, επαγγελματικό ηλεκτρονικό ημερολόγιο, και κοινόχρηστα αρχεία. Αυτό που χρειάζεστε είναι κάτι σαν  τα GoogleApps for Work (4 €/person/μηνα). Δωρεάν λύσεις όπως το Zoho υπάρχουν αλλά ίσως ένα αντίτιμο για το εργαλείο της Google να αξίζει τον κόπο.  Για την διαμοίραση κοινόχρηστων αρχείων πάντα αξιόπιστο και ταχύτατο είναι και το Dropbox.

Email Marketing

Πολύ αξιόπιστη εφαρμογή για την αποστολή newsletter, προσφορών και άλλων ενημερωτικών email είναι το mailchimp αλλά και πολλές άλλες πλατφόρμες για email campaigns. Οι πρώτες 2.000 επαφές στο mailchimp είναι δωρεάν. Τέλος μια πολύ αξιόπιστη και Ελληνική λύση είναι η εφαρμογή moosend.

Questionnaires / forms

Για την δημιουργία Online ερωτηματολογίων και διαφόρων φορμών (π.χ. willingness to pay) ιδανικές είναι οι λύσεις όπως το Surveymonkey και φυσικά το δωρεάν Google Forms.

Accounting

Ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησής σας είναι σημαντικό να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας ορθά. Μια εφαρμογή για αυτό είναι το Quickbooks.

Payments processing

Εδώ θα βρείτε λύσεις όπως το Paypall και το Stripe που μπορεί να καλύψουν τις ανάγκες σας, αλλά πάντα θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το αντίστοιχο τμήμα της τράπεζάς σας με την οποία θα είστε σε συνεχή επαφή.

Content Management System (CMS)

Θα χρειαστείτε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου σίγουρα για πολλούς λόγους (blogging, hosting papers, ebooks, συλλογή επαφών δυνητικών πελατών, και για μεταφορά γνώσης) υπάρχουν πολλές δωρεάν λύσεις για blogging, αλλά καλύτερα να χρησιμοποιήσετε απλά το WordPress!

Μια δωρεάν λύση είναι το Wix αλλά σύντομα θα χρειαστείτε κάτι ανώτερο.

Όταν η εταιρία σας ωριμάσει μπορείτε να εξειδικεύσετε το site σας όσο θέλετε αλλά στην αρχή καλό είναι να είστε ευέλικτοι και να πειραματιστείτε, τότε το WordPress είναι ο καλύτερος τρόπος για ευελιξία. Επίσης δεν είναι ακριβό και μόνο με περίπου 10 ευρώ το μήνα μπορείτε να τρέξετε το δικό σας WordPress στο Digital Οcean ή στο Godaddy.

Application hosting

Κάποιες νέες λύσεις είναι το Heroku ή το Digital Ocean με κόστος μόνο 4 $ τον μήνα στην Αμερική.

Task Management/ Messaging with your team

To Slack και το έξυπνο bot του θα σας βοηθήσει στην επικοινωνία μεταξύ της ομάδας σας και θα οργανώσει τέλεια τα διάφορα projectσας, τώρα απέκτησε και video chat.

ΙοΤ Platforms

To Android Things είναι μια νέα πλατφόρμα IoT για να εγκαθιστάτε έξυπνες συσκευές πάνω σε Android APIs και σε εφαρμογές της ίδιας της google.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr