Πόσες Ημέρες έχεις να μπεις στο STARTUP.GR? Δες τι έχασες 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Συνέντευξη στο Startup.gr: Μαρία-Ζωή, Θοδωρής & Χρήστος - Parky!

Συνέντευξη στο Startup.gr: Μαρία-Ζωή, Θοδωρής & Χρήστος - Parky!
Ημερομηνία: 23/03     Εμφανίσεις: 2892

To Parky είναι η πρώτη πλατφόρμα που αλλάζει τον τρόπο που παρκάρουμε στην Ελλάδα. Συνδέει οδηγούς που ψάχνουν πάρκινγκ (από λίγες ώρες έως και μήνες) με ιδιοκτήτες πιλοτών που επιθυμούν να νοικιάσουν τον χώρο τους όταν δεν τον εκμεταλλεύονται. Τα οφέλη είναι σημαντικά και για τις δύο πλευρές. Οι μεν οδηγοί βρίσκουν εύκολα, φθηνό και ασφαλές πάρκινγκ αποφεύγοντας άσκοπους κύκλους και εκνευρισμό. Οι δε ιδιοκτήτες κερδίζουν ένα σεβαστό extra εισόδημα. Η ομάδα αποτελειται από 3 νέα παιδιά, την Μαρία-Ζωή Παπαϊωάννου (co-founder and Business Lead), τον Θοδωρή Σωτηρίου (co-founder and Product Lead) και τον Χρήστο Χατζή (Chief Engineer) που βάλαν στόχο να προσφέρουν μια απλή, ρεαλιστική λύση που θα βελτιώσει τις γειτονιές και κεντρικά σημεία των πόλεων μας. Μέσα στο πρώτο μήνα λειτουργίας, το Parky βρίσκεται ήδη σε 4 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Κομοτηνή), με πάνω από 80 θέσεις και εβδομαδιαία αύξηση χρηστών 48%.

Γιατί αποφάσισες να ξεκινήσεις μια δραστηριότητα μόνος/η σου?

Η όρεξη και η διάθεση που έχουμε σε αυτή την ηλικία να κάνουμε όμορφες αλλαγές και να βελτιώσουμε καταστάσεις μας οδήγησε στο να θέλουμε να βρούμε λύση για ένα πρόβλημα που απασχολεί τις "φορτωμένες" πόλεις μας. Αν θέλετε, είναι το δικό μας λιθαράκι σε κάτι που βιώσαμε (ψάχνοντας πάρκινγκ για πολύ ώρα ένα βράδυ) και θέλαμε να δράσουμε με κάποιο τρόπο βλέποντας τις ανεκμετάλλευτες πιλοτές. Αναζητήσαμε μία απλή λύση σε ένα καθημερινό πρόβλημα και βάλαμε την καρδιά μας στο να βοηθήσουμε όποιον έχει/ή θα βρεθεί σε παρόμοια θέση με εμάς. Ξέρετε, πολλά πράγματα θέλουν απλά μια αφορμή, και μετά με λίγο πείσμα και κουράγιο γίνεται η αρχή. Ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη ωστόσο σίγουρα δεν έρχετε και αν μενουμε αδρανείς.

Σε ποιους απευθύνεσαι και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σου;

Συνέντευξη στο Startup.gr: Μαρία-Ζωή, Θοδωρής & Χρήστος - Parky!

Σε οδηγούς και ιδιοκτήτες πιλοτών, γκαράζ και χώρων στάθμευσης. Οι οδηγοί μέσω του Parky μπορούν να βρουν εύκολα και γρήγορα παρκινγκ, σε καλές τιμές και χωρίς να φέρνουν άσκοπους κύκλους και να προκαλούν συμφόρηση στους δρόμους και προσωπικό εκνευρισμό. Από την άλλη, οι ιδιοκτήτες των θέσεων αποκτούν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την θέση τους τις ώρες, μέρες ή τους μήνες που δεν τη χρησιμοποιούν βγάζοντας ένα επιπλέον ειδόδημα. Το Parky αποτελεί μια λύση συνέργειας και βασίζεται στο μοντέλο του διαμοιρασμού.

Τι δυσκολίες συνάντησες και πως κατάφερες να τις αντιμετωπίσεις

Βλέπουμε τις δυσκολίες ως challenges και με αυτή τη νοοτροπία πορευόμαστε ως ομάδα. Σίγουρα ένα κρίσιμο σημείο ήταν η εύρεση market data γύρω από το parking και περισσότερο ως προς την χαρτογράφηση σε επίπεδο πιλοτών και διαθέσιμων spot, οπού εδώ είχαμε περιορισμένα διαθέσιμα στοιχεία και εκτίμηση μεγέθους αγοράς. Ένα άλλο σημείο είναι το γεγονός ότι η όλη ιδέα της οικονομίας του διαμοιρασμού είναι πολύ νέα για τα Ελληνικά δεδομένα και το μυαλό του "καταναλωτή" πρέπει να εκπαιδευτεί στο τι μπορεί να κερδίσει από αυτό ώστε να καταλήξει να το αγκαλιάζει. Σίγουρα βοήθησαν παρόμοια concept όπως το airbnb καθώς επίσης και η στρατηγική που ακολουθήσαμε στο να τον εκθέσουμε στην ιδέα του πάρκινγκ με πιο γνώριμα για τα Ελληνικά δεδομένα πράγματα όπως η μηνιαία ενοικίαση, εισάγωντας τον σιγά σιγά και στην δυνατότητα ολιγόωρης διάθεσης.

Τι συμβουλές δίνεις στους νέους επιχειρήματίες out there

Συνέντευξη στο Startup.gr: Μαρία-Ζωή, Θοδωρής & Χρήστος - Parky!

Να επιχειρούν και να μην φοβούνται να καινοτομήσουν και να αλλάξουν το status quo. Nα πατάνε στην γη, να έχουνε ρεαλιστικούς στόχους, να μην περιμένουμε θαύματα ή επιτυχία σε μια νύχτα και να είναι οπλισμένοι με επιμονή και αγάπη για αυτό που κάνουν.

Βρείτε τους:

Συνέντευξη στο Startup.gr: Μαρία-Ζωή, Θοδωρής & Χρήστος - Parky!

Website: http://www.parky.gr

Facebook Page: http://www.facebook.com/ParkyGR/

Δίτε το video εδώ
TalkSearch by Algolia

An interactive search experience for conference videos
15-12-2017 - 18:40
δείτε περισσότερα

Eliot & Me

When & where to travel free by listing your home on Airbnb
15-12-2017 - 17:41
δείτε περισσότερα

Hashcut

Video Highlights Made Easy
15-12-2017 - 15:22
δείτε περισσότερα

Twain

News app to escape your filter bubbles & discover new stuff
15-12-2017 - 14:54
δείτε περισσότερα

Code To Go

Find updated snippets for common JavaScript use cases
15-12-2017 - 12:40
δείτε περισσότερα

Thor ET-One

Fully electric. Fully capable at 80,000 pounds.
15-12-2017 - 11:51
δείτε περισσότερα

Cominsoon

Building your audience before building your product
15-12-2017 - 11:40
δείτε περισσότερα

CoinShilling

List of crypto currency activity on Reddit and Twitter
15-12-2017 - 11:38
δείτε περισσότερα

Tall Tweets

Tall Tweets, now with support for 280 characters
15-12-2017 - 11:31
δείτε περισσότερα

Bing Intelligent Answers

Bing makes answers smarter using Reddit
15-12-2017 - 11:20
δείτε περισσότερα