Startup Live Athens#3 – Ανακοίνωση Μέντορα: Αλέξης Κομσέλης

    Από: Startup Team

Το Startup Live Athens είναι ένα τριήμερο event επιχειρηματικότητας, όπου ώριμες ιδέες, έρχονται να βρουν ομάδα και, με τις συμβουλές και την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων, να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο, με τελικό σκοπό να διαγωνιστούν και να συμμετάσχουν στο Pioneers Festival, ένα απο τα μεγαλύτερα συνέδρια επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, αλλά να διεκδικήσουν και άλλα βραβεία που θα τις υποστηρίξουν στο ξεκίνημά τους.

Φέτος, είναι η τρίτη χρονιά που διοργανώνεται το Startup Live Athens και, με θέμα τη ‘’Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα’’, επιθυμούμε να στοχεύσουμε σε τομείς όπου η χώρα μας έχει ανάγκη, αλλά και πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή. Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την επιχειρηματικότητα ως έναν τρόπο να αναδειχθεί η εργατικότητα, η καινοτομία, αλλά και η δυνατότητά μας να λειτουργήσουμε με μακροχρόνιο ορίζοντα, με σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη, και όχι τα εφήμερα κέρδη.

Το Startup Live Athens #3 “Sustainable Entrepreneurship” θα πραγματοποιηθεί 7-9 Ιουνίου, στο ALBA Graduate Business School και απο αυτήν την εβδομάδα ξεκινάμε με την ανακοίνωση των μεντόρων μας. Ο Αλέξης Κομσέλης, διευθυντής του ALBA Hub for Enterprise and Development (AHEAD) του ALBA Graduate Business School, ήταν και πέρυσι μαζί μας ως μέντορας στο Startup Live Athens #2, “Social & Cultural Entrepreneurhip”.

Σύντομο Βιογραφικό

Startup Live Athens#3 - Ανακοίνωση Μέντορα: Αλέξης Κομσέλης

Ο Αλέξης είναι ιδρυτικό μέλος και διευθυντής του ALBA Hub for Enterprise and Development του ALBA Graduate Business School. Ο Αλέξης ειδικεύεται σε θέματα επιχειρηματικότητας και ελληνικών επιχειρήσεων τόσο σε επίπεδο έρευνας, όσο και στην πράξη. Συμμετέχει στην έρευνα, διδασκαλία και τον εορτασμό της επιχειρηματικότητας για αρκετά χρόνια τώρα, έχοντας συντονίσει την έρευνα και τη διαδικασία ανάδειξης επιχειρηματιών που βραβεύονται σε διάφορα βραβεία και διαγωνισμούς, όπως τα Βραβεία Κούρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου για το Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς» και το Διαγωνισμό Green Dreams για την πράσινη επιχειρηματικότητα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα στον ελληνικό και ξένο τύπο και έχει συνεισφέρει με συγγραφικό υλικό σε βιβλία, στον τομέα ειδίκευσής του.

Alexis is co-founder and director of the ALBA Hub for Enterprise and Development at the ALBA Graduate Business School at The American College of Greece. Alexis is an entrepreneurship and family business educator, researcher and practitioner. He has been involved in the research, teaching and celebration of entrepreneurship for several years, having advised the Hellenic Entrepreneurship Association as a scientific collaborator for the selection of the Kouros Awards for Entrepreneurship recipients, managed the eponymous Stelios Haji-Ioannou Award for Young Entrepreneurs in Greece for the Stelios Philanthropic Foundation and helped establish the Green Dreams Competition for sustainable entrepreneurship. He has published several articles in Greek and International newspapers, and has contributed material for books related to his expertise.