Τέσσερις γυναίκες στη λίστα με τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους CEO

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Ποιες είναι οι κυρίες του επιχειρείν που παίρνουν τις μεγαλύτερες αμοιβές παγκοσμίως.

Οι 4 από τους 10 υψηλότερα αμειβόμενους CEOs στις ΗΠΑ, το περασμένο έτος, είναι γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα. Αυτό είναι μια μεγάλη πρόοδος από το 2015, όταν μόνο δύο γυναίκες ήταν παρούσες στην αντίστοιχη λίστα.

Η Safra Catz της Oracle (Νο 5), η Meg Whitman της Hewlett Packard (Νο 6), η Ginni Rometty της IBM (Νο 8) και η Indra Nooyi της PepsiCo (Νο 10), εμφανίζονται στη λίστα του Equilar με τα 100 υψηλότερα αμειβόμενα στελέχη το 2016, η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Κάθε χρόνο, η εταιρία αποκαλύπτει τους καλύτερα αμειβόμενους CEOs στις μεγαλύτερες από άποψη εσόδων εταιρείες των ΗΠΑ – σημειωτέων πως η λίστα περιορίζεται σε επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει ετήσιες δηλώσεις πριν από τη λήξη του φορολογικού έτους την 1η Απριλίου.

Η τελευταία μελέτη δείχνει ότι στο συνολικό δείγμα για αυτά τα στελέχη έχει αυξηθεί ο μέσος όρος απολαβών κατά 6% το 2016, η μεγαλύτερη αύξηση που παρατηρείται από το 2013, σύμφωνα με την Equilar. Η μέση αμοιβή ήταν 15 εκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά εννέα γυναίκες CEOs εμφανίστηκαν στη λίστα Equilar 100 της φετινής χρονιάς, σε σχέση με τις οχτώ που ήταν το 2015.

Επιπλέον, αυτές οι γυναίκες ξεπέρασαν τον μέσο όρο αμοιβής της λίστας στο σύνολο, ξεπερνώντας κατά πολύ τους άνδρες της λίστας. Πιο συγκεκριμένα, οι συνολικές παροχές των γυναικών έφτασαν τα 21,2 εκατ. δολάρια το 2016, σε σύγκριση με τα 14,4 εκατ. δολάρια (κατά μέσο όρο) των 92 ανδρών CEOs.

Ενώ, η Safra Catz της Oracle ήταν η υψηλότερα αμειβόμενη γυναίκα CEO, οι συνολικές τις απολαβές δέχτηκαν ένα μεγάλο πλήγμα: Ο μισθός της μειώθηκε στα 40,9 εκατ. δολάρια από τα 53,2 εκατ. που είχε φτάσει το 2015.

Οι υπόλοιπες τρεις τις κορυφής, Whitman, Rometty, και Nooyi, όλες είδαν τις αμοιβές τους να αυξάνονται.

Τα έσοδα της Whitman ανήλθαν σε 32, 9 εκατ. δολάρια, έναντι 17,1 εκ. το 2015, παρουσιάζοντας 93% αύξηση των αποδοχών. Η Rometty είδε επίσης αύξηση, κερδίζοντας 32,3 εκατ. δολάρια 2016 από τα 19,8 εκατ. δολάρια του προηγούμενου έτους. Η Nooyi είδε, επίσης, το μισθό της να αυξάνεται κατά 3 εκατ. δολάρια και να φτάνει τα 25,1 εκατ. δολάρια.

Παρόλο που τα ποσά αυτά φαίνονται να είναι αστρονομικά, ο αριθμός των γυναικών CEOs εξακολουθεί να υστερεί, ειδικά σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. Για παράδειγμα, ο αριθμός των γυναικών CEOs στην πρόσφατη λίστα Fortune 500 μειώθηκε στις 21 το 2016, από τις 23 του προηγούμενου έτους.

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com