Μέσα στο Μάιο ανοίγουν οι “πύλες” του egg

    Από: Startup Team

Πηγή: www.emea.gr

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίαςυποβλήθηκαν στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας egg, που αποτελεί μια πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Eurobank και της μονάδας Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά.

Μετά από μια εντατική διαδικασία αξιολόγησης, η οποία διήρκησε συνολικά τέσσερις εβδομάδες και ανέδειξε το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού των νέων επίδοξων επιχειρηματιών, προκρίθηκαν τελικά 22επιχειρηματικές προτάσεις,  κύριοι συντελεστές των οποίων θα ενταχθούν στον πρώτο ετήσιο κύκλο του Προγράμματος και θα εγκατασταθούν στο κτήριο του egg εντός του Μαΐου, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα την προσπάθεια να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους “ιδέα” σε “πράξη”.

“Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι δεχθήκαμε από νέους ανθρώπους, εξαιρετικά ποιοτικές επιχειρηματικές προτάσεις για να ενταχθούν στο πρόγραμμα egg. Αυτό αποτελεί πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα για την προοπτική του ‘επιχειρείν’ στη χώρα μας” ανέφερε ο Βαγγέλης Κάββαλος, γενικός διευθυντής μικρών επιχειρήσεων στη Eurobank, ενώ ο Σταύρος Ιωάννου, γενικός διευθυντής εργασιών, τεχνολογίας και οργάνωσης της Eurobank πρόσθεσε: “η ανταπόκριση των νέων στην πρόσκληση για συμμετοχή στο πρόγραμμαegg, ήταν εντυπωσιακή και μας δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης, να ανταποκριθούμε επάξια στις προσδοκίες των νεανικών επιχειρηματικών ομάδων που θα ενταχθούν στο egg , αλλά και να συνεχίσουμε την ευρύτερη αποστολή μας για την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας ως σημαντικής διεξόδου από την κρίση“.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του Corallia, καθ. Βασίλειος Μακιός τόνισε ότι: “οι προτάσεις που δεχθήκαμε ήταν ιδιαίτερα αξιόλογες και όλες οι ομάδες υψηλότατου επιπέδου. Θα ήθελα από καρδιάς να συγχαρώ όλες τις ομάδες που συμμετείχαν και να παροτρύνω και να ενθαρρύνω και άλλους νέους και νέες να μπουν δυναμικά στον επιχειρηματικό στίβο“.

Η διαδικασία αξιολόγησης υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή 50 διακεκριμένων στελεχών με βαθιά γνώση του “επιχειρείν”, ώστε οι 191 συνολικά προτάσεις που υποβλήθηκαν να τύχουν αμερόληπτης και διαφανούς αξιολόγησης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ