Πόσες Ημέρες έχεις να μπεις στο STARTUP.GR? Δες τι έχασες 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Κινήσεις καριέρας που πρέπει να κάνετε μέχρι τα 20

Κινήσεις καριέρας που πρέπει να κάνετε μέχρι τα 20
Ημερομηνία: 21/04     Εμφανίσεις: 671

Πώς θα αξιοποιήσετε σωστά τον ελεύθερό σας χρόνο για να έχετε γερές βάσεις στην καριέρα σας.

Καθώς διανύετε την 20η σας ηλικία, μία περίοδος όπου σπουδάζετε, βρίσκεται μπροστά στην αρχή της επαγγελματικής σας καριέρας, η οποία μελλοντικά θα σας προσφέρει ένα εισόδημα και μία καταξίωση έως ότου είστε σε θέση να συνταξιοδοτηθείτε.

Ακούγεται λίγο τρομακτικό αυτό, αλλά είστε νέοι και ελεύθεροι να σκεφτείτε ό,τι θέλετε και ταυτόχρονα να λάβετε σοβαρά υπόψιν πως οι αποφάσεις σας θα καθορίσουν το υπόλοιπο της ζωής σας.

Εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε το μελλοντικό εισόδημά σας, πρέπει πρώτα να μάθετε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλετε να κάνετε και να επικεντρωθείτε σε αυτόν τον στόχο. Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες κινήσεις σταδιοδρομίας που πρέπει να κάνετε στην ηλικία των 20:

Βρείτε κάτι που θα σας «κρατήσει στη ζωή»

Υπάρχει ένα στερεότυπο για τους νέους κι αυτό είναι ότι όλοι έχουν δικαίωμα να απαιτούν, ειδικά όταν πρόκειται για δουλειές. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν πρόκειται να βρείτε το επάγγελμα των ονείρων σας αμέσως μετά την αποφοίτησή σας. Ωστόσο, πρέπει να είστε ταπεινοί και πρόθυμοι να εργαστείτε σκληρά και οπωσδήποτε να βρείτε μια δουλειά που μπορεί να σας κρατήσει στη ζωή. Αρπάξτε κάθε αξιόλογη ευκαιρία που μπορεί να εμφανιστεί στη ζωή σας, διότι ποτέ δεν ξέρετε ποιες από αυτές μπορεί να σας οδηγήσουν στο στόχο σας.

Δικτύωση

Αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εξέλιξη της καριέρας σας και αφορά όλες τις ηλικίες, αλλά κυρίως τις νεότερες γενιές. Θα συναντήσετε ανθρώπους από διαφορετικό υπόβαθρο, με διαφορετικές εμπειρίες, που θα σας διδάξουν τα πάντα (και ενδεχομένως να σας προσφέρουν μερικές σπάνιες ή προσοδοφόρες ευκαιρίες). Μην ξεχνάτε! Οι εντυπώσεις κερδίζονται πιο εύκολα όταν ένας τόσο νέος άνθρωπος παίρνει την πρωτοβουλία και έρχεται σε επαφή με επαγγελματίες.

Εθελοντισμός

Αναζητήστε εθελοντικές ευκαιρίες στην πόλη σας. Ο εθελοντισμός θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο συνδεδεμένοι με την κοινότητά σας, ενώ αποτελεί ιδανική εμπειρία για το βιογραφικό σας σημείωμα, καθώς και μια καταπληκτική ευκαιρία δικτύωσης. Εκεί θα βρείτε έμπειρους διευθύνοντες συμβούλους, ηγέτες της κοινότητας και ίσως εκείνοι είναι ακριβώς αυτοί που μπορούν να σας βοηθήσουν να φτάσετε στο στόχο σας.

Επενδύστε σε νέες δεξιότητες

Τώρα είναι η ώρα να αρχίσετε να δημιουργείτε τα σύνολα των δεξιοτήτων σας. Ξεκινήστε μαθήματα, ειδικά αν είναι δωρεάν, και επωφεληθείτε από τις ευκαιρίες που προσφέρει ο χώρος εργασίας σας ή το πανεπιστήμιό σας για να μάθετε μια νέα δεξιότητα ή να αναλάβετε μεγαλύτερη ευθύνη.

Ρίσκο

Μην αγχώνεστε να πάρετε ένα ρίσκο. Χρόνο έχετε να κάνετε λάθη. Έχετε μια ιδέα για μια νέα επιχείρηση; Γίνετε επιχειρηματίας. Έχετε την ανάγκη να μετακομίσετε σε άλλη χώρα και να αρχίσετε την καριέρα σας εξ ολοκλήρου; Μπορείτε να το κάνετε. Ίσως να μην έχετε ξανά αυτή την ευκαιρία, οπότε μην εγκαταλείπτετε τις ιδέες και τις ευκαιρίες σας.

Προαιρετική συμβουλή: Κάντε λάθη!

Κάντε λάθη. Πάρτε λάθος αποφάσεις. Ακολουθήστε την πιο τρελή επιλογή. Στην ηλικία των 20, τα λάθη δεν είναι ανεπανόρθωτα. Στην πραγματικότητα, πιθανόν να σας βοηθήσουν να συμβιβάζεστε μελλοντικά με την ιδέα της αποτυχίας και το καλύτερο από όλα, θα έχετε μια συναρπαστική ιστορία να διηγείστε για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Οι παραπάνω κινήσεις θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε εμπειρίες και να μάθετε περισσότερο τον εαυτό σας. Έχετε όλο το μέλλον μπροστά σας

διαβάστε περισσότερα εδώ: fortunegreece.com


Astrobot Voice

Talk to your inbox directly from Astro’s iOS & Android apps
22-08-2017 - 22:16
δείτε περισσότερα

Specdrums

App-connected rings that turn color into sound
22-08-2017 - 16:11
δείτε περισσότερα

FaceDance Challenge!

An mobile AR rhythm game using your face
22-08-2017 - 15:43
δείτε περισσότερα

Musik Lists

Personalized Spotify playlists created by humans
22-08-2017 - 15:39
δείτε περισσότερα

Summer Slaps

Slap on bracelet sunglasses
22-08-2017 - 15:28
δείτε περισσότερα

SUSHI

Bridging online and offline communities
22-08-2017 - 15:26
δείτε περισσότερα

Fixtail

Generate more revenue from your mailing list
22-08-2017 - 15:21
δείτε περισσότερα

First Employees by CodementorX

First employees of top tech companies
22-08-2017 - 15:15
δείτε περισσότερα

AbTest.io

A free url shortener with A/B testing features
22-08-2017 - 14:19
δείτε περισσότερα

Codenail

Create art with your code and logo and order a poster of it
22-08-2017 - 12:38
δείτε περισσότερα