Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για συναλλαγές που αφορούσαν επιχειρήσεις εμπορίας ηλεκτρονικών συσκευών

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, εγκληματική οργάνωση που διέπραξε πλήθος εξαπατήσεων κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η περιουσία του από τη μη καταβολή νόμιμων φόρων.

Οι συναλλαγές αφορούσαν τη σύσταση ατομικών “εικονικών” επιχειρήσεων εμπορίας συσκευών κινητής τηλεφωνίας και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, την έγκριση πραγματοποίησης ενδοκοινοτικών αποκτήσεων και τη παράνομη νομιμοποίηση αλλοδαπών.

Οι διαφυγόντες φόροι ξεπερνούν τα €7.000.000, ενώ από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι υφίσταται υπόκρυψη εισοδημάτων €5.900.000 και ανακριβής δήλωση εισροών (εικονικές αγορές εμπορευμάτων) €11.300.000 περίπου.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από πολύμηνη συστηματική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που τα τελευταία (4) χρόνια διέπραττε συστηματικά πλήθος εξαπατήσεων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ζημιώνοντας σημαντικά την περιουσία του από τη μη καταβολή νόμιμων φόρων.

Για την υπόθεση αυτή, οργανώθηκε προχθές (26 Απριλίου 2017) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, με αποτέλεσμα να συλληφθούν δέκα (10) μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα επτά αλλοδαποί ηλικίας από 24 έως 45 ετών και τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας από 37 έως 51 ετών. Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται και τα τρία αρχηγικά μέλη της οργάνωσης – αλλοδαποί.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας θα το βρείτε εδώ.

 

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr