CU RestartUp @ΡΟΜΑΝΤΣΟ Οι νικητές του 5ου γύρου του διαγωνισμού

    Από: Startup Team

Το Ρομάντσο και το CU πραγματοποίησαν για 5η συνεχή φορά το διαγωνισμό CU RestartUp @Ρομάντσo και ανέδειξαν τις πιο δημιουργικές και πρωτοποριακές ιδέες, προσφέροντας σε 8 νικητήρια projects, και τους 25 νέους δημιουργούς τους, επαγγελματική στέγαση για 8 μήνες στο creative hub του Ρομάντσο. Το CU RestartUp @Ρομάντσo αποτελεί την πρώτη ενέργεια στήριξης της επαγγελματικής δραστηριοποίησης του δημιουργικού κλάδου στην Ελλάδα.

Οι νικητές που αναδείχθηκαν προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων: Η ομάδα Gamely που σχεδιάζει projects που συνδέουν το αναλογικό με το ψηφιακό παιχνίδι, η Χριστίνα Χριστοδούλου με το it’s a Shirt που δημιουργεί πουκάμισα με gender neutrality-equality χαρακτήρα, η ομάδα Off The Grid που δικτυώνει και να αναδεικνύει το νέο εγχώριο μουσικό ταλέντο, η ομάδα Step Up η οποία μέσα από μία πλατφόρμα ενοποιεί το σύνολο των πληροφοριών των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, η ομάδα Touch the Past που έχει δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό, μουσειολογικό, πολιτισμικό εργαλείο μέσω της χρήσης 3D printing, η ομάδα Traptics που δημιουργεί ψηφιακά παιχνίδια, ο Μενέλαος Τριανταφυλλόπουλος δημιουργός του streetwear brand ρούχων WHOAMI και ο Στρατής Ταυλαρίδης, ο οποίος δημιουργεί χειροποίητα, διάτρητα έργα σε χαρτί, μέσω διαδικασίας paper-cutting. Περισσότερα για όλους τους νικητές και αναλυτικότερα οι δράσεις τους: www.youtube.com/playlist?list=PLPlNELKKE4FRHiQCxen5NTP4B_LwLcYm2

 

Οι νικητές, πέρα από τη στέγαση της δραστηριότητάς τους στο Ρομάντσο γίνονται μέλη μιας ζωντανής και πεπειραμένης κοινότητας που τους παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες και συμβουλευτική και επικοινωνιακή στήριξη, βοηθώντας τους να αποκτήσουν εμπειρίες, να εμπνευστούν, να δικτυωθούν και να εξελιχθούν. Γίνονται μέρος του μοναδικού δημιουργικού οικοσυστήματος της πόλης που αποτελεί ένα ενεργό σημείο συνάντησης και επαγγελματικής δικτύωσης.

Στόχος του CU RestartUp @Ρομάντσο είναι η στήριξη και η ανάπτυξη της επαγγελματικής δραστηριοποίησης των δημιουργικών αυτών ατόμων ή ομάδων ώστε μακροπρόθεσμα να κάνουν πράξη τις δημιουργικές και πρωτοποριακές τους ιδέες και να καθιερωθούν ως επαγγελματίες. Στα τέσσερα χρόνια που υλοποιείται το πρόγραμμα, πάνω από 59 νέοι έχουν ήδη κάνει το δικό τους επαγγελματικό ξεκίνημα στο Bios Ρομάντσο, ενώ έχουν επωφεληθεί περισσότερα από 120 άτομα, ως ευρύτερα μέλη των νικητήριων ομάδων.

Οι νικητές

 

Touch the Past

Το Touch the Past είναι ένα εκπαιδευτικό, μουσειολογικό και πολιτισμικό εργαλείο με στόχο να επανασυνδέσει τη νέα γενιά με την αρχαιολογία μέσω της χρήσης 3D printing. Μέσω του 3D printing, δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να αναπαράξουν οι ίδιοι αρχαία κεραμική και μικροτεχνία, η οποία έως τώρα, περιοριζόταν στις προθήκες των μουσείων για λόγους ασφαλείας. Έτσι, τα παιδιά καταφέρνουν να αντιληφθούν την αρχαία κληρονομιά και τέχνη μέσα από μια νέα βιωματική και εκπαιδευτική εμπειρία, αυτή της αφής. To Touch the Past απευθύνεται  στη νέα γενιά ιδιαίτερα σε τοπικές κοινωνίες προκειμένου να ενισχυθεί η πολιτιστική και οικολογική συνείδηση. Στοχεύει στο να βελτιώσει τις μεθόδους και τις τεχνικές διαχείρισης της πολιτισμικής κληρονομιάς μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης  και του οικολογικού οράματος.

www.touchthepast.org/

www.facebook.com/touchthepastproject/

 

Gamely

Ο Αλεξ Καλφόγλου μέσα από projects που συνδέουν το αναλογικό με το ψηφιακό παιχνίδι, θέλει να αναδείξει την αξία του παιχνιδιού ως ανθρώπινη λειτουργία. Τα παιχνίδια που δημιουργεί ποικίλλουν και συνδυάζουν επιστήμες, τέχνες, τεχνολογία και τεχνική, μέσω της διαδικασίας του gamification. Όταν δεν ασχολείται με game programming, κατασκευάζει διαδραστικά installations και σχεδιάζει παιχνίδια και εργαστήρια μαζί με την συμπαίκτρια του Μαριάνα Ανθρωπέλου.

www.gamely.gr

 

it’s a Shirt

Το it’s a Shirt  είναι μια ιδέα προσωποποιημένη σε ένα brand με τόπο γέννησης του την Αθήνα. Το όνομα του περιγράφει με ειλικρίνεια αυτό που είναι, ουδέτερο με gender neutrality-equality χαρακτήρα και αντικείμενό του το πουκάμισο. Η παραγωγή του γίνεται εξολοκλήρου στην Αθήνα κάτω από αειφόρες συνθήκες και στόχο να ταξιδεύει παντού. Μέσα από τις δημιουργίες και τις δράσεις του, επιθυμεί να επικοινωνήσει στο κοινό μία φιλοσοφία ένδυσης, με έμφαση στη μοναδικότητα και τη σημασία της αισθητικής στην καθημερινότητα.

www.tictail.com/s/itsashirt

www.instagram.com/itsashirt

 

Off The Grid

Σε μια χρονική στιγμή, που η τοπική μουσική παραγωγή παρουσιάζει κινητικότητα και ζωντάνια, το Οff The Grid έρχεται να στηρίξει, να δικτυώσει και να αναδείξει το νέο εγχώριο μουσικό ταλέντο. Το Off The Grid φέρνει κοντά νέους μουσικούς και επαγγελματίες του χώρου και μέσα από ομιλίες, συζητήσεις πάνελ και συμμετοχικά εργαστήρια μελετούν τη μουσική που φτιάχνεται. Η δυναμική και η ποικιλομορφία της γιορτάζονται με συναυλίες από ανερχόμενα σχήματα προερχόμενα από διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας.

www.off-the-grid.gr

www.facebook.com/OTGmusicforum

www.instagram.com/off_the_grid_music

www.soundcloud.com/off-the-grid-gr

 

Step Up

Το Step Up είναι η μοναδική πλατφόρμα για τα Ελληνικά δεδομένα, η οποία ενοποιεί το σύνολο των πληροφοριών των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται ή έχουν προγραμματιστεί. Μέσα από την έξυπνη αναζήτηση ο καθένας θα μπορεί να βρει ακριβώς αυτό που ψάχνει άμεσα χωρίς να χαθεί στο μεγάλο όγκο πληροφοριών. Η ομάδα αποτελείται από 5 άτομα: Το Γιάννη που είναι Bussiness Developer, τον Ίντριτ που είναι IT Manager, την Ελεάνα που είναι υπεύθυνη για τα Social Media, τη Δανάη που είναι υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και το Σταύρο που είναι Quality Manager.

www.stepup.gr/

 

Traptics

Οι Traptics είναι μια μικρή ομάδα δημιουργίας ψηφιακών παιχνιδιών. Ξεκίνησαν πριν από περίπου 4.5 χρονιά και από τότε δεν έχουν σταματήσει να σχεδιάζουν παιχνίδια. Έχουν δημιουργήσει περισσότερα από 10 παιχνίδια για PC, Mac, Linux, Android, IOS, Windows Phone, browser, Facebook, ενώ αυτή τη στιγμή ετοιμάζουν το πρώτο παιχνίδι για Xbox. Εστιάζουν κατά κύριο λόγο σε 2D games, χωρίς ωστόσο να περιορίζονται μόνο σ’ αυτό. Ξεκίνησαν με Tactical RPGs (εξ ου και το όνομα Traptics, από τις λέξεις “trap” και “tactics”), συνέχισαν με casual puzzle games, ενώ πρόσφατα δημιούργησαν ένα action brawler. Δημιουργούν τόσο δικά τους παιχνίδια, όσο και παιχνίδια για τρίτους.

www.traptics.com/

www.facebook.com/Traptics/

Στρατής Ταυλαρίδης

Ο Στρατής Ταυλαρίδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. Η δουλειά του αποτελείται από χειροποίητα, διάτρητα έργα σε χαρτί, τα οποία ξεκινούν από μικρές διαστάσεις και εκτείνονται ως και σε μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις στον χώρο. Μέσα από μία επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία paper-cutting, ο καλλιτέχνης μετουσιώνει τις φόρμες καθημερινών αντικειμένων σε αιθέρια εκθέματα διακοσμημένα με γεωμετρικά ή βιομορφικά μοτίβα. Από το 2007 έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε διάφορες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει ασχοληθεί με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και τη σκηνογραφία. Από τον 2016 εκπροσωπείται από τη γκαλερί CΑΝ Christina Androulidaki (www.can-gallery.com). Zει και εργάζεται στην Αθήνα.

www.stratistavlaridis.com

 

WHOAMI

Η σειρά ρούχων WHOAMI δημιουργήθηκε το 2015 από τον Μενέλαο Τριανταφυλλόπουλο. Το brand WHOAMI πρεσβεύει την επιθυμία μιας streetwear αισθητικής στον ρουχισμό. “Παντρεύει” την καθαίρεση των fashion standards στη βιομηχανία της μόδας, την εμμονή με την καινοτομία και τα συναισθήματα που προκαλεί η σκέψη: “Ποιος είμαι?”.

www.facebook.com/houseofwhoami

 

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό και τους νικητές στο www.vodafonecu.gr/restartup