Αυξημένες οι πωλήσεις smartphones το 1ο τρίμηνο του 2017

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Για ενίσχυση των πωλήσεων smartphones κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου του 2017 κάνει λόγο η Gartner. Συγκεκριμένα, η γνωστή εταιρεία ερευνών υποστηρίζει πως οι πωλήσεις smartphones κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 31ης Μαρτίου 2017, έφθασαν σε παγκόσμιο επίπεδο τα 379,977 εκατ. τεμάχια, παρουσιάζοντας αύξηση 9,1% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016. Το ενδιαφέρον σημείο, σύμφωνα με τη Gartner, είναι πως οι καταναλωτές δείχνουν να έχουν αρχίσει να στρέφονται προς την απόκτηση ακριβότερων μοντέλων, κάτι που δείχνει να ωφελεί τους Κινέζους κατασκευαστές, που έχουν ενισχύσει περαιτέρω τα μερίδια τους.

Σύμφωνα με τη Gartner, στην πρώτη θέση παραμένει η Samsung με ένα μερίδιο της τάξεως του 20,7%, όταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016 ήταν στο 23,3%. Όμως, η Apple δεν κατάφερε να μειώσει την απόσταση δεδομένου ότι το μερίδιο του αμερικανικού κολοσσού στα smartphones έπεσε στο 13,7% από 14,8% που ήταν πριν από ένα χρόνο.

Αντίθετα, την απόσταση από την Apple μείωσε η Huawei που αύξησε τα μερίδιο της από 8,3% σε 9% και έχει για τα καλά εδραιωθεί στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η επίσης κινεζική Oppo με το μερίδιο της να έχει “εκτοξευτεί” στο 8,1% (από 4,6% πέρσι) και να απειλεί τη Huawei. Πολύ καλά πάει και η Vivo, μία ακόμη κινέζικη εταιρεία, της οποίας το μερίδιο διαμορφώθηκε στο 6,8% (από 4% πέρσι).

Πωλήσεις Smartphone σε τελικούς χρήστες ανά κατασκευαστή, 1ο τρίμηνο 2017 (σε χιλ. τεμ.)

Αυξημένες οι πωλήσεις smartphones το 1ο τρίμηνο του 2017

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr