Αυτή την Πέμπτη 1η Ιουνίου ο Τελικός Φοιτητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up» του ΣΕΝ/JA Greece σε συνεργασία με την MetLife

    Από: Startup Team

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη

Κεντρικός ομιλητής ο επιτυχημένος  Έλληνας start-upper Φάνης Κουτουβέλης

 

Δέκα ομάδες φοιτητών από κορυφαία Πανεπιστήμια της χώρας με πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες για start-up προκρίθηκαν στον τελικό και διαγωνίζονται αυτή την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017, στο Φοιτητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up» που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece με την ευγενική συμμετοχή της MetLife. H διεθνής ασφαλιστική εταιρεία Ζωής υποστηρίζει ενεργά το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας του ΣΕΝ/JA Greece για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Ο διαγωνισμός φιλοξενείται και φέτος στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, κτίριο «ΘΕΑΤΡΟΝ», αίθουσα «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ», Πειραιώς 254, Ταύρος.

Oι παρουσιάσεις των 10  ομάδων θα ξεκινήσουν στις 14.30 και οι βραβεύσεις στις 16.30.

Η ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο θα παραλάβει χρηματικό έπαθλο για την υλοποίηση της ιδέας της και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe «Εnterprise Challenge 2017» που θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι στις 28-30 Ιουλίου 2017. Φέτος στην Ελλάδα σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών στο διαγωνισμό, με πάνω από 200 φοιτητές να καταθέτουν ιδέες για τη δημιουργία της δικής τους start-up εταιρείας με έξυπνα προϊόντα και υπηρεσίες, διαδικτυακές πλατφόρμες και εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα.

Για το δικό του success story θα μιλήσει ο 30χρονος start-upper Φάνης Κουτουβέλης

Πριν την ανακοίνωση των νικητών (στις 16.30) για το δικό του success story θα μιλήσει στους επίδοξους start-uppers, ο Φάνης Κουτουβέλης, συνιδρυτής του i-Kiosk και CEO της Ιntale, της εταιρείας που οργανώνει με τη χρήση  cloud λογισμικού τα καταστήματα εντατικής λιανικής (περίπτερα, mini markets κ.α.).

Ο 30χρονος Φάνης  ξεκίνησε τη δική του start-up με 50 ευρώ, ενώ ήταν φοιτητής. Σήμερα η εταιρεία του απασχολεί  29 εργαζόμενους ενώ έχει  λάβει χρηματοδότηση 3 εκατομμυρίων δολαρίων για να εξαπλωθεί στην παγκόσμια αγορά.

«JA START-UP» – Πανευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Οι Έλληνες φοιτητές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «JA Start Up» του Junior Achievement Europe που διδάσκεται ταυτόχρονα σε  300 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15,000 φοιτητών. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα προσφέρει τα Πανεπιστήμια το ΣΕΝ/JA Greece σε συνεργασία με διακεκριμένους καθηγητές και την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών-επιχειρηματικών συμβούλων από την ασφαλιστική εταιρία MetLife.

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το πρόγραμμα «JA Start Up» υλοποίησε ο κ. Γεώργιος Δουκίδης, καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN),  στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο κ. Κωνσταντίνος Φούσκας, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ο καθηγητής κ. Αθανάσιος  Κυριαζής, πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής και Aσφαλιστικής Επιστήμης, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο η κα Αδαμαντία Πατέλη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο η Δρ. Μαρία Γκούσια – Ρίζου καθηγήτρια της  Σχολής Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας.