Μια ελληνική Startup ως μια από τις καλύτερες της Ευρώπης

    Από: Startup Team

Μια ακόμη επιτυχία ήρθε να προστεθεί στον τομέα της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Η CityCrop παρουσιάζοντας την πρώτη πλήρως αυτοματοποιημένη συσκευή καλλιέργειας εσωτερικού χώρου, η οποία βασίζεται στην υδροπονία και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να καλλιεργούν φρέσκα και υγιεινά λαχανικά, βότανα και φρούτα όλον το χρόνο οπουδήποτε, ακόμα και στο σπίτι τους, χρησιμοποιώντας τη mobile εφαρμογή της, κατόρθωσε να αποσπάσει το πρώτο βραβείο στην κατηγορία SmartCitiesτου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού StartupEuropeAwards 2016.

Η τελική απονομής των βραβείων στις καλύτερες νεοφυείς επιχειρήσεις της Ευρώπης διοργανώθηκε την Τετάρτη 07 Ιουνίου 2017 στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την παρουσία του ΠροέδρουAntonioTajani. Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, ως επίσημος διοργανωτής στην Ελλάδα του Θεσμού  StartupEuropeAwards ο οποίος προωθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το StartUpEurope, επέλεξε το 2016 τη συγκεκριμένη Startup για να συμμετάσχει στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ξεκίνησε to 2016 και φιλοδοξεί στο να αναδεικνύει τις καλύτερες startups της Ευρώπης σε 10 κατηγορίες. Συνολικά συμμετείχαν 84 startups από χώρες όπως η Ελλάδα, Κροατία, Πολωνία, Φινλανδία, Εσθονία, Λετονία, Ισπανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Σλοβενία, Ιταλία, Ιρλανδία, FYROM και Μαυροβούνιο οι οποίες διαγωνίστηκαν στις ακόλουθες κατηγορίες  Creative, Energy, Fintech, Green, Health, ICT, SmartCities, Social, Tourism και Water.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Διαγωνισμόκαι τους όρους συμμετοχής των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας www.entre.grή να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο κ. Αλεξάνδρου Θεόδωρο στο 2410-626943.