Πόσες Ημέρες έχεις να μπεις στο STARTUP.GR? Δες τι έχασες 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Πώς αντιμετωπίζουν την αποτυχία οι καλύτεροι επιχειρηματίες

Πώς αντιμετωπίζουν την αποτυχία οι καλύτεροι επιχειρηματίες
Ημερομηνία: 19/06     Εμφανίσεις: 983

Προτού αποφασίσετε αν σας κάνει η ζωή της startup, βεβαιωθείτε ότι το κίνητρό σας δεν περιορίζεται στα χρήματα.

του Σταβ Βάισμαν*

Οι επίδοξοι επιχειρηματίες πρέπει να κατανοήσουν τη σκληρή πραγματικότητα ως προς τη ζωή στη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Καταρχήν, υπάρχουν ευκολότεροι και ταχύτεροι τρόποι για να βιοποριστείς, απ’ το να ξεκινήσεις μια επιχείρηση. Επίσης, ο κίνδυνος της αποτυχίας είναι μεγάλος. Τέλος, το πάθος για όλη την προσπάθεια που απαιτείται για την επίτευξη της επιτυχίας είναι πολύ σημαντικότερο από την επιδίωξη της χρηματικής ανταμοιβής.

Γνωρίζοντας αυτά τα δεδομένα, οι επιχειρηματίες που τώρα ξεκινούν μπορούν να αποφασίσουν αν η ζωή της startup ταιριάζει με την προσωπικότητα, τους στόχους, και τα ταλέντα τους.

Στη δική μου περίπτωση, το κίνητρό μου προέκυψε από τη διάθεση για περιπέτεια, καθώς και από την ανοχή προς την αβεβαιότητα και το ρίσκο. Ήμουν διατεθειμένος να αφήσω τη σιγουριά ενός σταθερού εισοδήματος για την προοπτική μιας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Προτού αποφασίσετε αν σας κάνει η ζωή της startup, βεβαιωθείτε ότι το κίνητρό σας δεν περιορίζεται στα χρήματα.

Δεν θα βρείτε εύκολα άνθρωπο στον κόσμο των startup που να μην έχει αποτύχει τόσο, ή και περισσότερο, απ’ ό,τι έχει επιτύχει. Όλοι είχαν την ίδια βεβαιότητα ότι το σχέδιό τους επρόκειτο να αποφέρει χρήματα, και όλοι είχαν μια καλή ιδέα και μια ιδιαίτερη δεξιότητα που προσέλκυσε επενδυτές και δανειστές. Κι όμως, απέτυχαν.

Το καλό πράγμα με την αποτυχία είναι ότι προσφέρει τα βασικά διδάγματα που χρειάζεσαι για να επιτύχεις την επόμενη φορά. Σε ό,τι έκανα, η απειλή της αποτυχίας συχνά με γέμιζε με αμφιβολίες και ανασφάλεια. Αλλά αντί να λυγίσω, δούλευα περισσότερο. Ανέπτυξα αναλυτικό πνεύμα για να προσδιορίσω πώς οι αποτυχίες μου θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τις μελλοντικές αποφάσεις μου. Κάθε αποτυχία ήταν και μία ευκαιρία για μάθηση. Ακόμα κι όταν αυτές οι αποτυχίες είναι υπαρξιακές – δηλαδή όταν οδηγούν σε απώλεια της επιχείρησης – οι καλύτεροι επιχειρηματίες δεν κάνουν ποτέ πίσω. Διότι υπάρχει τουλάχιστον ένα πλεονέκτημα στην αποτυχία: σου δείχνει πώς να λάβεις καλύτερες αποφάσεις την επόμενη φορά.

Το σημαντικότερο απ’ όλα: πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις καθημερινά στo πλαίσιo της επιχειρηματικής σου δραστηριότητας. Πρέπει να υπάρχει εσωτερικό κίνητρο, καθώς θα ασχολείσαι με τη στρατηγική, τις τακτικές, και τις λογής ενασχολήσεις με τις οποίες θα γεμίζει το καθημερινό σου πρόγραμμα. Στην OurPlan, οι περισσότερες μέρες περνάνε μεταξύ υψηλής στρατηγικής και βαρετών οργανωτικών καθηκόντων. Αλλά λατρεύω κάθε λεπτό εκεί.

 

* Ο Σταβ Βάισμαν είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OurPlan.

διαβάστε περισσότερα εδώ: fortunegreece.com


FaceDance Challenge!

An mobile AR rhythm game using your face
22-08-2017 - 15:43
δείτε περισσότερα

Musik Lists

Personalized Spotify playlists created by humans
22-08-2017 - 15:39
δείτε περισσότερα

Summer Slaps

Slap on bracelet sunglasses
22-08-2017 - 15:28
δείτε περισσότερα

SUSHI

Bridging online and offline communities
22-08-2017 - 15:26
δείτε περισσότερα

Fixtail

Generate more revenue from your mailing list
22-08-2017 - 15:21
δείτε περισσότερα

First Employees by CodementorX

First employees of top tech companies
22-08-2017 - 15:15
δείτε περισσότερα

AbTest.io

A free url shortener with A/B testing features
22-08-2017 - 14:19
δείτε περισσότερα

Codenail

Create art with your code and logo and order a poster of it
22-08-2017 - 12:38
δείτε περισσότερα

AllTabs

Managing tabs in Chrome was never so easier
22-08-2017 - 11:04
δείτε περισσότερα

Social Speaker V2

A hands-free & audible Twitter radio client.
22-08-2017 - 11:04
δείτε περισσότερα