Πόσες Ημέρες έχεις να μπεις στο STARTUP.GR? Δες τι έχασες 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Πώς αντιμετωπίζουν την αποτυχία οι καλύτεροι επιχειρηματίες

Πώς αντιμετωπίζουν την αποτυχία οι καλύτεροι επιχειρηματίες
Ημερομηνία: 19/06     Εμφανίσεις: 1005

Προτού αποφασίσετε αν σας κάνει η ζωή της startup, βεβαιωθείτε ότι το κίνητρό σας δεν περιορίζεται στα χρήματα.

του Σταβ Βάισμαν*

Οι επίδοξοι επιχειρηματίες πρέπει να κατανοήσουν τη σκληρή πραγματικότητα ως προς τη ζωή στη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Καταρχήν, υπάρχουν ευκολότεροι και ταχύτεροι τρόποι για να βιοποριστείς, απ’ το να ξεκινήσεις μια επιχείρηση. Επίσης, ο κίνδυνος της αποτυχίας είναι μεγάλος. Τέλος, το πάθος για όλη την προσπάθεια που απαιτείται για την επίτευξη της επιτυχίας είναι πολύ σημαντικότερο από την επιδίωξη της χρηματικής ανταμοιβής.

Γνωρίζοντας αυτά τα δεδομένα, οι επιχειρηματίες που τώρα ξεκινούν μπορούν να αποφασίσουν αν η ζωή της startup ταιριάζει με την προσωπικότητα, τους στόχους, και τα ταλέντα τους.

Στη δική μου περίπτωση, το κίνητρό μου προέκυψε από τη διάθεση για περιπέτεια, καθώς και από την ανοχή προς την αβεβαιότητα και το ρίσκο. Ήμουν διατεθειμένος να αφήσω τη σιγουριά ενός σταθερού εισοδήματος για την προοπτική μιας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Προτού αποφασίσετε αν σας κάνει η ζωή της startup, βεβαιωθείτε ότι το κίνητρό σας δεν περιορίζεται στα χρήματα.

Δεν θα βρείτε εύκολα άνθρωπο στον κόσμο των startup που να μην έχει αποτύχει τόσο, ή και περισσότερο, απ’ ό,τι έχει επιτύχει. Όλοι είχαν την ίδια βεβαιότητα ότι το σχέδιό τους επρόκειτο να αποφέρει χρήματα, και όλοι είχαν μια καλή ιδέα και μια ιδιαίτερη δεξιότητα που προσέλκυσε επενδυτές και δανειστές. Κι όμως, απέτυχαν.

Το καλό πράγμα με την αποτυχία είναι ότι προσφέρει τα βασικά διδάγματα που χρειάζεσαι για να επιτύχεις την επόμενη φορά. Σε ό,τι έκανα, η απειλή της αποτυχίας συχνά με γέμιζε με αμφιβολίες και ανασφάλεια. Αλλά αντί να λυγίσω, δούλευα περισσότερο. Ανέπτυξα αναλυτικό πνεύμα για να προσδιορίσω πώς οι αποτυχίες μου θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τις μελλοντικές αποφάσεις μου. Κάθε αποτυχία ήταν και μία ευκαιρία για μάθηση. Ακόμα κι όταν αυτές οι αποτυχίες είναι υπαρξιακές – δηλαδή όταν οδηγούν σε απώλεια της επιχείρησης – οι καλύτεροι επιχειρηματίες δεν κάνουν ποτέ πίσω. Διότι υπάρχει τουλάχιστον ένα πλεονέκτημα στην αποτυχία: σου δείχνει πώς να λάβεις καλύτερες αποφάσεις την επόμενη φορά.

Το σημαντικότερο απ’ όλα: πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις καθημερινά στo πλαίσιo της επιχειρηματικής σου δραστηριότητας. Πρέπει να υπάρχει εσωτερικό κίνητρο, καθώς θα ασχολείσαι με τη στρατηγική, τις τακτικές, και τις λογής ενασχολήσεις με τις οποίες θα γεμίζει το καθημερινό σου πρόγραμμα. Στην OurPlan, οι περισσότερες μέρες περνάνε μεταξύ υψηλής στρατηγικής και βαρετών οργανωτικών καθηκόντων. Αλλά λατρεύω κάθε λεπτό εκεί.

 

* Ο Σταβ Βάισμαν είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OurPlan.

διαβάστε περισσότερα εδώ: fortunegreece.comTransitnap

Take a nap on commute without missing your stop!
17-10-2017 - 18:18
δείτε περισσότερα

Microsoft Surface Book 2

The new, more powerful, Surface Book
17-10-2017 - 18:08
δείτε περισσότερα

Personal Annual Report Book

A custom hardcover book showing everything you did in 2017
17-10-2017 - 18:06
δείτε περισσότερα

Envoy Deliveries

Manage office deliveries simply by snapping a photo.
17-10-2017 - 18:05
δείτε περισσότερα

LinkedIn Influencer

Top 25+ LinkedIn Growth Hacks from 2017
17-10-2017 - 18:05
δείτε περισσότερα

SurveySparrow

Turning surveys into conversations!
17-10-2017 - 18:00
δείτε περισσότερα

CSVshare

Instantly share CSV data and make it searchable
17-10-2017 - 18:00
δείτε περισσότερα

Quartz at Work

A new site from Quartz to help you work better.
17-10-2017 - 17:02
δείτε περισσότερα

Nude

The sexiest app ever, using AI to keep your 🙈 photos private
17-10-2017 - 16:41
δείτε περισσότερα

We Are TV

The first AR game for TV shows
17-10-2017 - 16:11
δείτε περισσότερα