Πώς θα εκπαιδεύσεις το μυαλό σου για να αποκτήσεις αυτά που θέλεις

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Οι τρόποι για να πετύχεις βασίζονται σε συμβουλές και επιλογές.

Δεν είναι λίγες αυτές οι φορές που όλοι αναρωτιόμαστε τι έχουμε κάνει λάθος και η ζωή ή η καριέρα μας δεν είναι αυτή ακριβώς που είχαμε ονειρευτεί. Ο συγγραφέας Benjamin P. Hardy όμως είναι ένα από αυτά τα άτομα που τα κατάφεραν. Και σύμφωνα με αυτόν, το παν είναι να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου, τόσο σε επίπεδο αποφάσεων, όσο και υποσυνείδητου.

Και αυτά είναι τα κατάλληλα βήματα για να το πετύχεις.

Ποτέ μη ζητάς συμβουλές από κάποιον που δε θα ήθελες να είσαι στη θέση του

Στο βιβλίο του, The Compound Effect, ο Darren Hardy αναφέρει την παραπάνω πρόταση. Αυτός που θαυμάζεις μπορεί να αποτελέσει το role model σου για τις επόμενες κινήσεις της ζωής σου. Όχι τόσο σαν αποτέλεσμα, όσο σαν διαδικασία και φυσικά κίνητρο. Το να συμβουλευτείς λοιπόν κάποιον που πραγματικά θαυμάζεις και θα ήθελες να βρίσκεσαι στη θέση του είναι σημαντικό, καθώς μπορεί να σου υποδείξει τους σωστούς ορίζοντες με βάση τους οποίους μπορείς να κινηθείς. Κάτι εντελώς αντίθετο δηλαδή με αυτό που ισχύει ως επί το πλείστον στο σύστημα εκπαίδευσης: Μαθαίνουμε (θεωρητικά πάντα) πράγματα από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν τελικά τίποτα να μας προσφέρουν. «Αυτός που μπορεί, κάνει. Αυτός που δε μπορεί, διδάσκει» έλεγε σχετικά ο George Bernard Shaw.

Γιατί πρέπει να ξέρεις τι θέλεις

Οι περισσότεροι πηγαίνουν σε κάποιο πανεπιστήμιο μετά το σχολείο χωρίς να έχουν ιδέα γιατί το κάνουν αυτό. Περιμένουν απλά να εμφανιστεί κάποιος μετά και να τους πει τι να κάνουν στη ζωή τους. Δεν έχουν καν φανταστεί πως θα ήθελαν να μοιάζει το ιδανικό σενάριο στη συνέχεια της ζωής τους. Πώς λοιπόν αυτά τα άτομα -που είναι πάρα πολλά- θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν τις καλές από τις κακές συμβουλές; Οι άνθρωποι που γνωρίζουν τι θέλουν βλέπουν τον κόσμο εντελώς διαφορετικά από τους υπόλοιπους. Όταν για παράδειγμα πας να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο, το κάνεις γιατί θέλεις να έχεις ένα μέσο για να μετακινείσαι. Αν έχουν αρκετοί ακόμη το ίδιο δεν είναι κάτι που θα σε απασχολήσει σοβαρά.

Η σημασία του να δίνεις προσοχή

Όποιος κι αν είναι ο τελικός σου στόχος, υπάρχει πάντοτε ένας μακρύς, ενδεχομένως και δύσκολος, δρόμος για να τον πετύχεις. Υπάρχουν όμως και κάποιες συντομότερες και λιγότερο συμβατικές προσεγγίσεις. Η συμβατική διαδρομή πολλές φορές μάλιστα μπορεί να είναι και το αποτέλεσμα του γεγονότος πως δεν έδινες την κατάλληλη προσοχή. Αυτό συμβαίνει όταν αφήνεις άλλους να σου υπαγορεύουν την κατεύθυνση και την ταχύτητα. Όμως, από τη στιγμή που γνωρίζεις τι ακριβώς θέλεις -και επικεντρώνεις σε αυτό την προσοχή σου- είναι σχεδόν δεδομένο πως θα βρεις την πιο απλή και εύκολη λύση ή σειρά λύσεων στα προβλήματα που σε εμποδίζουν από το να τα καταφέρεις. Και αντί για χρόνια να σου πάρει μόνο μερικούς μήνες.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com