Μήπως βρίσκεστε σε λάθος δουλειά;

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Οι ενδείξεις που θα σας δώσουν την απάντηση.

του Μάικλ Γουόκερ*

Από την προσωπική εμπειρία μου αλλά κι από τις ιστορίες που ακούω σε καθημερινή βάση, έχω πειστεί ότι οι τρεις ακόλουθες ενδείξεις θα σας πουν κατά πόσο είστε έτοιμος για την επόμενη δουλειά σας.

1. Δεν επεκτείνετε τη γνωστική βάση σας

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ως κίνητρο να μαθαίνουν κάτι καινούργιο. Η επιτέλεση των ίδιων καθηκόντων κάθε μέρα μπορεί να γίνει κουραστική και να επηρεάσει την απόδοση στην εργασία σας. Μόλις φτάσετε στο σημείο εκείνο στη δουλειά σας όπου αρχίζετε να νοιώθετε ότι δεν μαθαίνετε πλέον, τότε ίσως πρέπει να κάνετε μια στάση και να αναρωτηθείτε: Υπάρχουν ευκαιρίες στη δουλειά σας για να ασχοληθείτε με ένα νέο πρότζεκτ ή να μεταφερθείτε σε άλλο τμήμα;

Αν είστε άνθρωπος που χρειάζεται να μαθαίνει πάντα κάτι καινούργιο και νοιώθετε ότι αυτό δεν συμβαίνει, αναζητήστε μια νέα ευκαιρία. Και μην νοιώθετε ότι τα εμπόδια θα είναι εκεί για πάντα. Μπορεί να θεωρείτε μεγάλο ρίσκο το να μάθετε μια νέα δεξιότητα πριν βρείτε την επόμενη δουλειά σας, αλλά έχω ακούει δεκάδες ιστορίες επιτυχίας από ανθρώπους που τα κατάφεραν.

2. Θέλετε να κάνετε κάτι που πιστεύετε είναι σημαντικότερο.

Για πολλούς ανθρώπους, η δουλειά είναι απλώς …δουλειά. Όμως, για άλλους η καριέρα πρέπει να ταιριάζει με το προσωπικό πάθος τους. Αν δεν νοιώθετε έμπνευση από την αποστολή της δουλειάς σας ή αν αισθάνεστε ότι θα ήταν καλύτερο να εργάζεστε πάνω σε κάτι που θα έκανε πραγματικά τη διαφορά, ίσως να είναι ώρα να εξετάσετε τις επιλογές σας.


3. Περνάτε μια φάση στασιμότητας στην καριέρα σας.

Είναι εύκολο να εντοπίσετε μια τέτοια κατάσταση. Τρεις παράγοντες καθορίζουν την αξιολόγηση της δουλειάς σας: η γνώση (τα εξειδικευμένα πράγματα που ξέρετε), η ηγεσία (πώς πετυχαίνετε πράγματα), και τα αποτελέσματα (η επίδρασή σας στις προτεραιότητες).

Αν αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις δεν πιστεύουν ότι αριστεύετε σε τουλάχιστον δύο από τους τρεις αυτούς τομείς, τότε πρέπει να αναλάβετε δράση· ή θα αλλάξετε την εικόνα αυτή, ή θα πρέπει να πάτε σε έναν οργανισμό που ταιριάζει καλύτερα στο ταλέντο σας.

Σε κάθε περίπτωση, αν η επιχείρηση στην οποία εργάζεστε δεν έχει το επαρκές εκείνο μέγεθος για να σας προσφέρει τους πόρους ή τις ευκαιρίες να αναπτυχθείτε, η αναζήτηση μιας νέας καριέρας ίσως είναι η καλύτερή σας επιλογή.

* Ο Μάικλ Γουόκερ  είναι επικεφαλής ακαδημαϊκός  διευθυντής στο Dev Bootcamp.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com