8oς διαγωνισμός “Καινοτομίας & Τεχνολογίας” της Εθνικής Τράπεζας! | Δείτε πως θα δηλώσετε συμμετοχή!

    Από: Startup Team

Ο διαγωνισμός καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας στον Συνεργατικό Χώρο POS4work.

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου o συνεργατικός χώρος της Πάτρας , POS4work, θα φιλοξενήσει στελέχη της Εθνικής Τράπεζας για να μιλήσουν σε ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα NBG Business Seeds και τον 8ο Διαγωνισμό “Καινοτομίας & Τεχνολογίας”.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν λεπτομέρειες του προγράμματος αλλά και να ενημερωθούν για νομικά ζητήματα που τους απασχολούν σχετικά με την υλοποίηση της ιδέας τους, όπως ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας, κατοχύρωση πατέντας και τον τρόπο συμμετοχής επενδυτών στην εταιρία τους.

Η Εθνική Τράπεζα, διοργανώνει τον 8ο Διαγωνισμό “Καινοτομίας & Τεχνολογίας”, με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει πρωτότυπες ιδέες βασισμένες στις νέες τεχνολογίες και να προωθήσει την καινοτομία στην Ελλάδα.

Ο Διαγωνισμός αποτελεί δράση του προγράμματος NBG Business Seeds για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Αποσκοπεί στην ενίσχυση και τη στήριξη της δημιουργικότητας, ειδικά των νέων, και στην καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας. Η αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα:

•       Πανεπιστήμιο Αθηνών
•       Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
•       Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
•       Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
•       Πανεπιστήμιο Πειραιά
•       Πανεπιστήμιο Πατρών
•       Πανεπιστήμιο Κρήτης
•       Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική με αντικείμενο που εντάσσεται σε μία από τις παρακάτω Θεματικές Ενότητες :

•       Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα
•       Περιβάλλον και Τεχνολογία
•       Πολιτισμός και Τεχνολογία

Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων μέσα από τον ετήσιο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, έμφαση δίνεται στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων που έχουν διακριθεί

Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών οι συμμετέχοντες που υπέβαλλαν τις επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας. Επιπλέον λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και της Microsoft, ενώ τους παρέχονται υπηρεσίες incubation σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον incubator 1776 με έδρα τις Η.Π.Α.

Για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένα προγράμματα δανεισμού τους και συμμετοχής στο εταιρικό τους κεφάλαιο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε δράσεις καθοδήγησης τους σε συνεργασία με τη Google, τη Grant Thornton, τη Watson Farley and Williams, το Israel Advanced Technology Industries (IATI) καθώς και σε πρωτοβουλίες δημιουργίας και ανάπτυξης επαγγελματικής δικτύωσης σε συνεργασία με την Endeavor Greece και το Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο.​
Έμφαση δίνεται στην καθοδήγηση (mentoring) των ομάδων και από έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία, με επαγγελματική εμπειρία άνω των είκοσι ετών και σε διαφορετικούς κλάδους προτείνουν στοχευμένες λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.

Περισσότερα:

Μάθετε περισσότερα στη ανάρτηση του διαγωνισμού ΕΔΩ και στη σελίδα της εκδήλωσης του στο facebook ΕΔΩ