Coho: Ένας καινοτόμος χώρος εργασίας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

    Από: Startup Team

Πηγή: www.beautifulminds.gr

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης χτυπούν δυνατά οι έννοιες της συνεργασίας και της καινοτομίας. Μέσα από το Coho, έναν καινοτόμο χώρο εργασίας, οι ιδέες παίρνουν μορφή, ενώ το μέλλον ετοιμάζεται να αγκαλιάσει νέα επιχειρηματικά ανοίγματα.Ελεύθεροι επαγγελματίες, startups και φοιτητές βρίσκουν έναν αρμονικό χώρο συνεργασίας και άτομα με ίδια όνειρα για να τα μοιραστούν. Η Φώφη Μιμή-Σαλτιέλ μας μίλησε για την ιστορία του Coho, τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στα μέλη του, αλλά και τη δύναμη που μπορεί να κρύβουν οι σωστές συνεργασίες.

Ποια είναι η ιστορία του Coho;

Μέχρι το 2009 οι συνεργάτες μου και εγώ δραστηριοποιούμασταν ως σύμβουλοι επιχειρήσεων σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης ποιότητας. Όταν έγινε αισθητή η οικονομική κρίση αποφασίσαμε να δουλέψουμε ο καθένας από το σπίτι του. Τότε μας έγινε τότε έντονη η ανάγκη να στραφούμε σε νέες επιχειρηματικές ιδέες και να αναπτύξουμε σταθερές συνεργασίες. Έχοντας λοιπόν ακούσει για τους συνεργατικούς χώρους εργασίας που λειτουργούσαν στο εξωτερικό, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν τέτοιο χώρο. Θέλαμε να σχεδιάσουμε έναν χώρο εύκολα προσβάσιμο, επαγγελματικό, οικονομικά προσιτό, αλλά ταυτόχρονα άνετο «σαν το σπίτι μας». Έτσι λοιπόν γεννήθηκε  το coho.

Υπήρξαν δυσκολίες που σας έκαναν να το ξανασκεφτείτε;

Οι δυσκολίες ήταν αρκετές. Αφορούσαν αφενός γραφειοκρατικές διαδικασίες και αφετέρου το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί σε ένα νέο επαγγελματικό  ξεκίνημα εν μέσω κρίσης. Η αφοσίωση και η πίστη μας στο εγχείρημα μας βοήθησαν να μην το βάλουμε κάτω.

Τι μπορεί να κερδίσει κανείς δουλεύοντας στο χώρο σας;

Το coho είναι ένας σύγχρονος, καινοτόμος χώρος που απευθύνεται σε όποιον επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί ανεξάρτητα επαγγελματικά και να εργασθεί χωρίς να δεσμεύσει κεφάλαια στο χώρο εργασίας του. Τα μέλη του είναι σε θέση να ενισχύσουν τις επαγγελματικές ικανότητες και δεξιότητές τους, αφενός μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και αφετέρου μέσα από ανταλλαγή εμπειριών, ιδεών και καλών πρακτικών με επαγγελματίες του ίδιου ή άλλου επιστημονικού πεδίου. Στο coho λοιπόν θα βρει κανείς έναν αρμονικό χώρο εργασίας και θα έχει ευκαιρίες δικτύωσης με άλλους επαγγελματίες. Δημιουργούνται έτσι είτε συνεργασίες, είτε γίνεται ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών ή ακόμα και άνοιγμα νέων επιχειρηματικών ιδεών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ