100 καινοτόμες μαθητικές επιχειρήσεις στις Εμπορικές Εκθέσεις Αθήνας – Θεσσαλονίκης του ΣΕΝ/JA Greece

    Από: Startup Team
  • Τρίτη 17 Απριλίου – The Mall Athens – Μαρούσι
  • Παρασκευή 27 Απριλίου – Mediterranean Cosmos – Θεσσαλονίκη

Τα παιδιά λένε ΝΑΙ στην επιχειρηματικότητα.

Αλλάζουν τις ζωές τους και την Ελλάδα.

Πλήθος κόσμου αναμένεται φέτος στις Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις που διοργανώνει για 12η χρονιά το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, το Ελληνικό Παράρτημα του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Οργανισμού Junior Achievement Worldwide. Οι καινοτόμες μαθητικές επιχειρήσεις που έχουν δημιουργηθεί σε 100 Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη την Ελλάδα (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Εσπερινά, Ειδικής Αγωγής, Μουσικά κ.ά.) είναι καταπληκτικές και οι μικροί επιχειρηματίες είναι έτοιμοι να … «βάλουν τα γυαλιά» σε καταξιωμένους επαγγελματίες στις δύο μεγάλες Εμπορικές Εκθέσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες (15-18 ετών) έχουν δημιουργήσει από έξυπνες εφαρμογές για κινητά και οικολογικές συσκευές, μέχρι πρωτότυπα είδη δώρων και διατροφικές «εκπλήξεις»!

Τα παιδιά συμμετέχουν με μεγάλο ενθουσιασμό στο παγκόσμιο πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» που υλοποιεί στην Ελλάδα το ΣΕΝ/JA Greece.  Η κάθε μαθητική επιχείρηση θα έχει το δικό της περίπτερο, όπου θα παρουσιάζει και θα θέτει προς πώληση τα προϊόντα της. Τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

Οι Εμπορικές Εκθέσεις θα διαρκέσουν από τις 9:00 έως τις 15:00 και πραγματοποιούνται:

100 καινοτόμες μαθητικές επιχειρήσεις στις Εμπορικές Εκθέσεις  Αθήνας – Θεσσαλονίκης του ΣΕΝ/JA Greece

  • Τρίτη 17 Απριλίου – The Mall Athens – Μαρούσι
  • Παρασκευή 27 Απριλίου – Mediterranean Cosmos – Θεσσαλονίκη

«Με την εφευρετικότητα, το ταλέντο και την μεγάλη τους διάθεση για δουλειά και δημιουργία, τα παιδιά αναπτύσσουν ένα ρεύμα υπέρ της επιχειρηματικότητας που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη η Ελλάδα», δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, κα Λίτσα Παναγιωτοπούλου και τόνισε: «Η χώρα μας περνά στην παραγωγή, στην επιχειρηματικότητα, στην ανάπτυξη και το δρόμο τον δείχνουν τα παιδιά της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης». Είμαστε υπερήφανοι που βοηθάμε τα παιδιά να αλλάξουν τις ζωές τους και την Ελλάδα».

Από όλα τα περίπτερα θα περάσει κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA Greece και θα αναδειχθούν οι τρεις καλύτερες Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» της Εμπορικής Έκθεσης της Αθήνας και οι τρεις καλύτερες της Εμπορικής Έκθεσης της Θεσσαλονίκης. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, η ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2018», θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του Junior Achievement Europe.

Tην Τρίτη 17 Απριλίου στο The Mall Athens συμμετέχουν σχολεία από πολλούς δήμους της Αττικής, τον Πειραιά, την Πάτρα, τον Πύργο, την Αμαλιάδα, το Βραχάτι, τη Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, την Κάλυμνο και την Καλαμάτα.

Την Παρασκευή 27 Απριλίου στο Mediterranean Cosmos συμμετέχουν σχολεία από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, το Διδυμότειχο, τα Ιωάννινα, τις Σέρρες, την Καβάλα, την Κοζάνη, την Κατερίνη, την Πέλλα, το Κιλκίς, την Καστοριά, τα Τρίκαλα, την Πτολεμαΐδα και τη Ρόδο.

«Πάνω από 1.500 μαθήτριες και μαθητές, 15 έως 18 ετών, είναι έτοιμοι να μας εντυπωσιάσουν», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece, Αργύρης Τζικόπουλος. «Επικρατεί μεγάλος ενθουσιασμός από όλους. Από τα παιδιά, τους καθηγητές, τους εθελοντές-επιχειρηματικούς συμβούλους των μαθητικών επιχειρήσεων, από την ομάδα υλοποίησης, το Διοικητικό Συμβούλιο και τους χορηγούς του ΣΕΝ/JA Greece, από τους υπεύθυνους των Εμπορικών Κέντρων που μας φιλοξενούν αλλά και από τους επιχειρηματίες και τους αξιωματούχους που έχουμε προσκαλέσει για να καμαρώσουν και να ενισχύσουν τη δημιουργική νεολαία της χώρας μας. Είμαστε βέβαιοι ότι όσοι έρθουν θα συγκινηθούν και θα νιώσουν ότι, ναι, στην χώρα μας υπάρχει ελπίδα».