Pint of Science 14‐16 Μαΐου 2018, Πέντε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας μιλούν για επιστήμη!

    Από: Startup Team

Ώρα να συζητήσουμε επιστημονικά και τεχνολογικά ερωτήματα με το κατάλληλο (οινό)πνεύμα. Αυτόν τον Μάιο, τα μπαρ, εκτός από ποτά θα προσφέρουν και επιστημονική γνώση.

Το Pint of Science, βγάζει την επιστήμη στα μπαρ. Μετά την επιτυχημένη πορεία σε 20 χώρες, το PoS έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για να δικαιώσει τους απανταχού λάτρεις της γνώσης.

Για τρεις συνεχόμενες ημέρες, 40 καταξιωμένοι Έλληνες επιστήμονες συζητούν και μοιράζονται μαζί μας επιστημονικές «ανησυχίες» και ερευνητικές εμπειρίες.

Τι είναι τα LEGO του σύμπαντος; Είναι εφικτή η αθανασία; Ο ανθρώπινος κλώνος, είναι μονάχα scifi; Το Alzheimer, τι είπαμε πως είναι; Γιατί ένα μνημείο μπορεί να κοιτάει τα άστρα; Έχεις ονειρευτεί την Ανταρκτική και θα ήθελες να γίνεις κυνηγός μετεωριτών; Σε ενδιαφέρει μια ξενάγηση στον χώρο των νανο‐διαστάσεων; Γιατί και πως κλέβουν τα προσωπικά μας δεδομένα; Τι σχέση έχουν οι πρωτεΐνες με το Facebook;

Θα συζητηθούν σύγχρονα θέματα που ανήκουν σε επτά συναρπαστικές επιστημονικές ενότητες:

Beautiful mind ‐ νευροεπιστήμη, ψυχιατρική και ψυχολογία, Atoms to galaxies φυσική, χημεία, μαθηματικά και αστρονομία, Our Body ‐ ανθρώπινη βιολογία, υγεία και ιατρική, Our Planet περιβαλλοντικές επιστήμες, ζωολογία και γεωλογία, Tech Me Out ‐ βιοτεχνολογία, ρομποτική και πληροφορική, Our Society ‐ κοινωνιολογία, δίκαιο, ιστορία και πολιτική, Creative Reaction το πάντρεμα της τέχνης με την επιστήμη.

Η επιστήμη χωρίς παρωπίδες, στην πόλη που συνηθίζει να συζητά τα θέματα που την απασχολούν σε μπαρ και καφέ, ζωντανεύει μέσα από ένα φεστιβάλ δίχως επισημότητες, με απλό και άμεσο τρόπο.

Παράλληλες δράσεις, standup science, εκθέσεις επιστημονικού περιεχομένου και πειράματα σε πραγματικό χρόνο, θα φέρουν την επιστήμη πιο κοντά σου. Για ξενόγλωσσους «θαμώνες» θα γίνουν συζητήσεις και στα Αγγλικά.

Μια casual πρόσκληση γνωριμίας με την ελληνική επιστημονική κοινότητα. Είσοδος ελεύθερη!

Για περισσότερες πληροφορίες:

pintofscience.gr

web.facebook.com/pintofscienceGR/

Pint of Science – Η επιστήμη βγαίνει έξω!

Pint of Science 14‐16 Μαΐου 2018, Πέντε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας μιλούν για επιστήμη!

Το Pint of Science έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με ταυτόχρονη παρουσία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για 3 βραδιές που ακόμα και αν πιεις πολύ, δύσκολα θα ξεχάσεις.

Τι είναι το Pint of Science;

Είναι, από το 2015, μια πρωτότυπη και ξεχωριστή ετήσια γιορτή της επιστήμης ανά την υφήλιο μέσα σε μια κανάτα μπύρα. Ένα μεγάλο κίνημα στα πλαίσια της διάχυσης της επιστήμης που ξεκίνησε το 2012 από μια παρέα φίλων ερευνητών στα εργαστήρια του Imperial College στο Λονδίνο υιοθετώντας την φιλοσοφία των pubs. Σκοπός είναι να φέρει κοντά τους επιστήμονες και την κοινωνία με τρόπο απλό και άμεσο, στο οικείο και φιλικό περιβάλλον ενός bar. Όραμα της ομάδας να διαδοθεί το πάθος για τη γνώση και την επιστημονική έρευνα.

Πότε και που;

Από Δευτέρα 14 Μαΐου έως και την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 νέοι και καταξιωμένοι ερευνητές από όλα τα επιστημονικά πεδία, θα δώσουν σύντομες ομιλίες σε κεντρικά bar της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ταυτόχρονα με συναδέλφους τους ερευνητές σε 20 άλλες χώρες. Κάθε ημέρα, σε διάφορα bar με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιούνται γύρω στις 10 ομιλίες ενώ η επικοινωνία επιστημόνων και κοινού με καταλύτη τη μπύρα θα οδηγεί στη συνέχεια και με μαθηματική ακρίβεια σε χαλαρή και εποικοδομητική κουβεντούλα.

Θέλω κι εγώ

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook (web.facebook.com/pintofscienceGR/) για να λαμβάνεις νέα και ενημερώσεις σχετικά με το πρόγραμμα. Κάνε κλικ στην ιστοσελίδα μας για περισσότερες πληροφορίες (pintofscience.gr).