Συνέντευξη στο Startup.gr: Φωτεινή Σηφάκη – Dreamy.gr!

    Από: Startup Team

Η dreamy.gr είναι μία νέα καινοτόμος διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία συνδέει δημιουργούς και καταναλωτές για την κατασκευή χειροποίητων ειδών κατά παραγγελία.
Η πλατφόρμα αναπτύχθηκε από τη Φωτεινή Σηφάκη, Διπλ. Ηλεκτρολόγο Μηχανικό & Μηχανικό Υπολογιστών.
Η λειτουργία της πλατφόρμας συνοψίζεται στα εξής τρία βήματα:
1. Ο καταναλωτής περιγράφει με αγγελία, μέσω μίας φόρμας η οποία τον καθοδηγεί, τη δημιουργία την οποία επιθυμεί να αποκτήσει, και μπορεί να καθορίσει και τον διαθέσιμο προϋπολογισμό του.
2. Οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί, ή μόνο οι δημιουργοί τους οποίους έχει προσκαλέσει ο καταναλωτής, στέλνουν τις προσφορές τους, για να κερδίσουν την ανάθεση της κατασκευής.
3. Ο καταναλωτής μπορεί να συγκρίνει τις προσφορές, τα προφίλ, τα portfolios και τις αξιολογήσεις των δημιουργών και να επιλέξει σε ποιον θα αναθέσει την κατασκευή.
Η χρήση της πλατφόρμας για τους καταναλωτές είναι εντελώς δωρεάν. Όσον αφορά τους δημιουργούς, η πλατφόρμα τους προσφέρει τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσουν εντελώς δωρεάν για διάστημα έως και για 1 έτος (δυνατότητα αποστολής 5 προσφορών), για να γνωρίσουν τις υπηρεσίες της.

Γιατί αποφάσισες να ξεκινήσεις μια δραστηριότητα μόνος/η σου?

Όταν ο σύζυγός μου κι εγώ διακοσμούσαμε το σπίτι μας και οργανώναμε τον γάμο μας, αναζητήσαμε δημιουργούς για την κατασκευή των επίπλων μας, και άλλων ειδών τα οποία χρειαζόμασταν. Η διαδικασία αυτή αποδείχτηκε αρκετά δύσκολη. Πηγαίναμε από εργαστήριο σε εργαστήριο, κι αυτό απαιτούσε πολύ χρόνο, και ήταν και κουραστικό. Και πάλι, δεν καταφέραμε να έρθουμε σε επαφή με πάρα πολλούς, ώστε να συγκεντρώσουμε περισσότερες προσφορές και να σχηματίσουμε μία καλύτερη άποψη, και κάθε φορά έπρεπε να περιγράψουμε τι χρειαζόμαστε. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για την dreamy.gr
Σκοπός της πλατφόρμας είναι να προσφέρει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αποκτήσουν μοναδικές ή και προσωποποιημένες χειροποίητες δημιουργίες με τα χαρακτηριστικά τα οποία επιθυμούν, εύκολα, γρήγορα και με την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής.

Σε ποιους απευθύνεσαι και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σου;

Συνέντευξη στο Startup.gr: Φωτεινή Σηφάκη - Dreamy.gr!

H διαδικτυακή πλατφόρμα dreamy.gr απευθύνεται σε επαγγελματίες και ιδιώτες του κλάδου της κατασκευής χειροποίητων ειδών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Οι κατηγορίες, τις οποίες περιλαμβάνει, καλύπτουν το σύνολο των χειροποίητων ειδών, όπως έπιπλα, είδη ένδυσης & υπόδησης, αξεσουάρ, παιχνίδια, είδη γάμου & βάπτισης, είδη σπορ & χόμπι, τέχνη, εποχιακά είδη, παραδοσιακά είδη κ.α..
Τα χειροποίητα είδη κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών για την ποιότητα και τη μοναδικότητά τους και επαγγελματικά γίνονται η επιλογή όλο και περισσότερων νέων στον αντίποδα της γενικευμένης μαζικής παραγωγής και της κρίσης.
H πλατφόρμα μπορεί να βοηθήσει τους δημιουργούς να κερδίσουν χρήματα, κατασκευάζοντας χειροποίητα είδη κατά παραγγελία, και όχι προσπαθώντας να προωθήσουν τις προκατασκευασμένες δημιουργίες τους.

Τι δυσκολίες συνάντησες και πως κατάφερες να τις αντιμετωπίσεις

Η κυριότερη δυσκολία την οποία αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω είναι η εξασφάλιση του κεφαλαίου, το οποίο απαιτείται, για τη λειτουργία της επιχείρησης, και κυρίως για την προώθησή της, έως ότου αρχίσει να καθίσταται βιώσιμη.

Τι συμβουλές δίνεις στους νέους επιχειρήματίες out there

Δε νομίζω ότι είμαι είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να συμβουλέψω νέους επιχειρηματίες, τουλάχιστον όχι ακόμη. Θα προέτρεπα όμως τους νέους να είναι ανοιχτόμυαλοι και να μην σταματούν να προσπαθούν, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Θα ήθελα επίσης να τους θυμίσω το απόφθεγμα του Κομφούκιου “Επέλεξε μία δουλειά που αγαπάς και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μία μέρα στη ζωή σου.”

Βρείτε τους:

Το Website σου:
www.dreamy.gr


Facebook Page:
www.facebook.com/dreamygr