Ματθαίος Στάικος: Ο Έλληνας που έκανε τα κινητά τηλέφωνα «εξυπνότερα»

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Ο Ματθαίος Στάικος ήταν πρόεδρος στην εταιρεία επενδύσεων Staikos Investments, CEO στην Vleepo και μέλος του διοικητικού συμβουλίου και σύμβουλος της Triggerfox.

Γεννήθηκε το 1980 στον Καναδά, όπου και μεγάλωσε. Πέρασε στο τοπικό πανεπιστήμιο και σπούδασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Πριν ολοκληρώσει τις πανεπιστημιακές του σπουδές δημιούργησε με τον αδελφό του μία επιχείρηση με την επωνυμία Torch Mobile, που διατηρούσε γραφεία στο Τορόντο και στο Πεκίνο.

Η εταιρία ξεκίνησε το 2003 και, έξι χρόνια αργότερα, εξαγοράστηκε από την εταιρία Research In Motion (RIM) κατασκευάστριας των θρυλικών συσκευών BlackBerry.

Με σκληρή δουλειά, ο Ματθαίος Στάικος κατάφερε σύντομα να αναρριχηθεί στα υψηλότερα κλιμάκια και πλέον να είναι ο Τεχνικός Διευθυντής Τεχνολογιών WEB, υπεύθυνος για τη δημιουργία των προγραμμάτων περιήγησης web, καθώς και άλλων τεχνολογιών web που αφορούν τα προϊόντα της BlackBerry.

Το νέο σύστημα πάνω στο οποίο εργαζόταν είναι το λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10, που χρησιμοποιούν τα κινητά της εταιρίας που κυκλοφόρησαν το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Ο ίδιος πάντα προσπαθούσε να κρατά επαφή με τις ρίζες του στην Ελλάδα. Αν και δεν πήγε σε ελληνικό σχολείο, επεδίωξε να γνωρίσει την ελληνική γλώσσα και για τον λόγο αυτόν, μόλις αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο, ήρθε στην Ελλάδα για έναν χρόνο πριν επιστρέψει στον Καναδά.

Η ελληνική γλώσσα παρέμενε στη ζωή του, καθώς προσπαθούσε, όποτε ο χρόνος του το επέτρεπε, να διαβάζει ελληνικά βιβλία, να ακούει ελληνική μουσική και να παρακολουθεί ελληνικά προγράμματα στην τηλεόραση.

Το 2014, ο Μάθιου έφυγε από την Blackberry και λίγους μήνες αργότερα τον ακολούθησε και ο αδερφός του.

Το 2015, μπήκε στο συμβούλιο διευθυντών της Triggerfox και είχε συμβουλευτικό ρόλο ως επικεφαλής της εταιρικής στρατηγικής. Το Triggerfox είναι μια πλατφόρμα «έξυπνων σχέσεων», που βοηθά τους επαγγελματίες να χτίσουν και να διατηρούν ουσιαστικές σχέσεις. Η πλατφόρμα συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες των επαφών από διάφορες πηγές όπως τηλέφωνο, ημερολόγιο, email σε έναν κοινό κατάλογο επαφών επικεντρώνοντας στους ανθρώπους που είναι πιο σημαντικοί για τον χρήστη. Επίσης, παρακολουθεί όλα τα κοινωνικά και ενημερωτικά δίκτυα για να παρέχει πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με τις επαφές.

Ο 37χρονος Έλληνας επιχειρηματίας απεβίωσε με βιαιο και απροσδόκητο τρόπο το βράδυ της Δευτέρας 28-5-18, στην περιοχή Γιόρκβιλ του Τορόντο.

Πηγή: ellines.com

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr