Νέα πρωτοβουλία ανοικτής καινοτομίας από την Bayer για καινοτόμες λύσεις φυτοπροστασίας

    Από: Startup Team

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ψηφιακή εποχή και την επιστήμη των δεδομένων (data science) για να φέρουμε περισσότερη καινοτομία στη φυτοπροστασία. Το ερώτημα αυτό καλούνται να απαντήσουν νεοφυείς επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην νέα πρωτοβουλία ανοικτής  καινοτομίας από την Bayer για έργα στην ανοικτή πλατφόρμα καινοτομίας, το LifeHub Lyon στη Γαλλία.

Ο Τομέας Επιστήμης Γεωργίας της Bayer στοχεύει στην επιτάχυνση των διαδικασιών ανάπτυξης νέων δραστικών ουσιών σε εργαστήρια και θερμοκήπια με την αξιοποίηση προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών και της επιστήμης των δεδομένων. Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητη η ενίσχυση των σχέσεων με νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), και γι’ αυτό δημιουργήθηκε το πρόγραμμα G4Ag, το οποίο εξελίσσεται στο LifeHub Lyon της Bayer. Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις καλούνται σήμερα να υποβάλουν αίτηση για να εξερευνήσουν και να αναπτύξουν μαζί με την Bayer καινοτόμες ιδέες στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας και της επιστήμης των δεδομένων.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση;

Νεοφυείς επιχειρήσεις ή επιχειρηματίες που ειδικεύονται στην ψηφιακή τεχνολογία και την επιστήμη των δεδομένων.

Ποιες προτάσεις είναι κατάλληλες για υποβολή (ενδεικτικά);

  • Πρωτοποριακές λύσεις ανάλυσης εικόνας ή νέου τύπου αισθητήρα, πέραν των συμβατικών, που προσαρμόζεται στη διαδικασία σάρωσης και ανάλυσης,
  • Εξειδίκευση στη ροή απόκτησης δεδομένων από πολλαπλές πηγές εργαστηρίων και ικανότητα προώθησης της αριστείας για τη διευκόλυνση της εισαγωγής δεδομένων σε ψηφιακά συστήματα
  • Ιδέες που ξεχωρίζουν για την επιτάχυνση του κύκλου ανάπτυξης μικρών δραστικών μορίων με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας (π.χ. τεχνητή νοημοσύνη για το σχεδιασμό νέων φαρμάκων και / ή προγνωστικά εργαλεία τοξικολογίας …)

Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά. Απευθυνθείτε στην εταιρία, εάν έχετε κάποια άλλη πρωτοποριακή ιδέα για το G4Ag (e-mail: contact.g4ag@bayer.com).

Ποια είναι τα οφέλη για τις start-ups που θα επιλεχθούν;

  • Εξαιρετικός χώρος εργασίας για περίπου 6 μήνες (με δυνατότητα επέκτασης της διάρκειας) στο κέντρο Life Hub Lyon της Bayer, που ανήκει στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας.
  • Συνεργασία με την Bayer γύρω από πραγματικές επιχειρηματικές προκλήσεις
  • Συμμετοχή σε τρέχουσες ερευνητικές προκλήσεις με μοναδικές, συναρπαστικές και παρακινητικές ευκαιρίες συνεργασίας με την επιστημονική κοινότητα της Bayer
  • Υποστήριξη (εφόσον απαιτείται) στην προετοιμασία, υποβολή και καταχώριση πνευματικής ιδιοκτησίας /πατέντας (ΙΡ).
  • Δομημένο πρόγραμμα καθοδήγησης και συμβουλευτικής από ανώτερα στελέχη με εξειδίκευση και εμπειρία σε διάφορες πτυχές της διαχείρισης των επιχειρήσεων.

Πληροφορίες προς υποβολή:

Οι νεοσύστατες εταιρείες που επιθυμούν να υποβάλουν τις καινοτόμες ιδέες τους θα πρέπει να παρέχουν ένα project plan υψηλού επιπέδου το οποίο να εξηγεί:

  • Το πρόβλημα (τα προβλήματα) που πρέπει να επιλυθούν και την προτεινόμενη καινοτόμο λύση.
  • Με ποιο τρόπο η πρόταση τους μπορεί να αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Bayer, ώστε να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις που απασχολούν την εταιρία.
  • Ποιες είναι οι υπάρχουσες λύσεις στην αγορά και πώς διαφέρει η συγκεκριμένη πρόταση
  • Αναφορά στις δεξιότητες συνεργασίας και ομαδικότητας (προεραιτικό)

Πού πρέπει να υποβάλλετε αίτηση;

Όλες οι πρωτότυπες και έξυπνες ιδέες, σύμφωνα με το αντικείμενο της πρόσκλησης, μπορεί να υποβληθούν σε αυτό το link: innovate.bayer.com/what-we-offer/leveraging-digital-and-data-sciences-to-catalyze-new-discoveries-in-plant-protection

Οι υποψήφιες νεοσύστατες εταιρείες καλούνται να στείλουν μόνο μη εμπιστευτικές πληροφορίες.

 

Σημαντικές ημερομηνίες:

  • Προθεσμία υποβολής: 18 Νοεμβρίου 2018
  • Αναγγελία επιλογών: αρχές Δεκεμβρίου 2018