1 στα 5 smartphones που πωλούνται σήμερα ανήκει στην premium κατηγορία

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Μπορεί οι πωλήσεις smartphones να βρίσκονται σε μέγγενη εδώ και αρκετά τρίμηνα, ωστόσο, υπάρχει μια κατηγορία “έξυπνων” κινητών, η premium, της οποίας η πορεία είναι σταθερά ανοδική κόντρα στο γενικότερο πτωτικό ρεύμα. Οι πωλήσεις premium smartphones, κατά το 3ο τρίμηνο του 2018, ενισχύθηκαν κατά 19%, την ίδια στιγμή που οι συνολικές πωλήσεις “έξυπνων” κινητών, μειώθηκαν κατά 5% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Μάλιστα, σχεδόν μία στις πέντε συσκευές smartphones (το 22%), που διατέθηκαν στην παγκόσμια αγορά το εξεταζόμενο διάστημα, ανήκε στην premium κατηγορία. Σύμφωνα με σχετική ανάλυση της Counterpoint, η πορεία των πωλήσεων στο premium τμήμα της αγοράς των smartphones συνέχισε να είναι ανοδική και κατά το 4ο τρίμηνο του 2018, με τα νέα iPhones να προσφέρουν σημαντική στήριξη στη συγκεκριμένη προϊοντική κατηγορία. Κατά το 3ο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, η ανάπτυξη των πωλήσεων προήλθε, κυρίως, από τη μεγάλη ζήτηση για συσκευές iPhone, αλλά και τις νέες εκδόσεις των Κινέζων κατασκευαστών, όπως οι OPPO και vivo.

Από τα στοιχεία της εταιρείας προκύπτει ότι συνολικά 40 κατασκευαστές δραστηριοποιούνται σήμερα στην κατηγορία των premium συσκευών, παγκοσμίως, εκ των οποίων οι πέντε πρώτοι παίκτες αντιπροσωπεύουν το 89% περίπου των πωλήσεων. Η ανάλυση της Counterpoint αποδίδει στην Apple την πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς των premium smartphones, με την αμερικανική εταιρεία να συγκεντρώνει μερίδιο 47%. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Samsung (με μερίδιο 22%), ενώ ακολουθεί η Huawei (με 12%), η vivo (με 5%), η OPPO (με 5%) και η Xiaomi (με 3%).

Περί τιμής

Σε επίπεδο τιμών, η πιο δυναμική κατηγορία στα premium smartphones ήταν αυτή με κόστος μεταξύ $400 και $600, η οποία αντιπροσώπευε το 46% του συνόλου της αγοράς (σε όγκο). Σύμφωνα με την έρευνα της Counterpoint, η Samsung ηγήθηκε των πωλήσεων στην κατηγορία τιμών μεταξύ $400 και $600 με μερίδιο 25% ακολουθούμενο από την Apple (21%), τη Huawei (17%), τη vivo (10%), την OPPO (7%) και τη Xiaomi (6%). Επιπλέον, στην κατηγορία των συσκευών με τιμή μεταξύ $600 έως $800 η Apple (με μερίδιο 61%) και η Samsung (με 21%) αντιπροσώπευαν πάνω από το 80% των πωλήσεων κατά το 3ο τρίμηνο του 2018, ενώ και η Huawei κατάφερε να ενισχύσει τις δυνάμεις της. Τέλος, στο τμήμα των συσκευών με τιμή άνω των $800+, η Apple ήταν ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης με μερίδιο 80%.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr