E-Learning Expo: “Καινοτομία στην εκπαίδευση για ενεργούς πολίτες”

    Από: Startup Team

Η e-Learning Expo δίνει τη μοναδική ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές, στελέχη κατάρτισης, επιστήμονες της ειδικής αγωγής, μαθητές, και γενικότερα λάτρεις της τεχνολογίας στην εκπαίδευση να ανακαλύψουν όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στην τεχνολογικά υποστηριζόμενη μάθηση στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Φέτος η έκθεση πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά με θέμα “Καινοτομία στην εκπαίδευση για ενεργούς πολίτες”, το διήμερο 14 και 15 Δεκεμβρίου 2013 στον εκθεσιακό χώρο της ΕΕΔΕ στην Αθήνα.

Περισσότερες από 15 κορυφαίες εταιρίες θα παρουσιάσουν νέες υπηρεσίες και εργαλεία ηλεκτρονικής μάθησης. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διεξαχθούν περισσότερα από 40 εργαστήρια, ομιλίες, σεμινάρια, επιδείξεις λογισμικού και των αποτελεσμάτων από καινοτομικά εκπαιδευτικά ερευνητικά έργα. Ακόμα θα υπάρχει ένα ειδικά διαμορφωμένο event hall, στο οποίο θα πραγματοποιούνται διαδραστικές παρουσιάσεις και διαγωνισμοί!

Η Microsoft Hellas θα παρευρεθεί ως χορηγός για 3η συνεχόμενη χρονιά και θα παρουσιάσει τη πρωτοβουλία “Συνεργάτες στη Μάθηση”. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μάθουν να χρησιμοποιούν τη τεχνολογία με εκπληκτικούς τρόπους και να κάνουν το μάθημα τους διαδραστικό και ακόμα καλύτερο για αυτούς και τους μαθητές τους.

Χρυσός Χορηγός της έκθεσης η εταιρία InEdu η οποία θα παρουσιάσεικαινοτόμες λύσεις ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, τη διοίκηση και τους γονείς.

Χάλκινος Χορηγός η εταιρία Kinems, η οποία πρωτοπορεί στο χώρο της ειδικής αγωγής και θα παρουσιάσει διαδραστικά παιχνίδια που παίζονται με την κάμερα Kinect για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες όπως αυτισμό, δυσπραξία, ΔΕΠΥ κ.α.

Μία σειρά παράλληλων εκδηλώσεων θα αφιερωθεί σε μαθητικές ομάδες που διακρίθηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς εκπαιδευτικών τεχνολογιών, οι οποίες θα παρουσιάσουν τα επιτεύγματα και τις εμπειρίες τους. Έτσι στην έκθεση θα παρευρεθεί η ομάδα Ε.Τ.Ε.Κ. από τα εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα, που ήταν η περσινή νικήτρια ομάδα της Εμπορικής Έκθεσης στην Αθήνα και στην Ευρώπη στη Ρίγα του διαγωνισμού ΣΕΝ/JA και η ομάδα μαθητών από τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου που με το Ground Force Project εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος “F1 in Schools” 2013, στο Austin, Texas των Η.Π.Α.