Η Amazon παρουσιάζει τον νέο τρόπο επικοινωνίας με την Alexa

    Από: Startup Team

Σε μια τελευταία εκδήλωσή της, η Amazon ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει προς πώληση μια περιορισμένη ποσότητα από τα νέα, πειραματικά της γκάτζετ. Τα τιτλοφορεί “Day 1 Editions” και η είδηση είναι ότι δεν θα μπορεί να τα αποκτήσει ο οποιοσδήποτε, αλλά μόνο όποιος λάβει πρόσκληση από την εταιρεία.

Βασιζόμενη στις κριτικές και τις αντιδράσεις των καταναλωτών σε αυτή τη νέα τεχνολογία, η Amazon θα αποφασίσει αν θα βγάλει σε μαζική κυκλοφορία τα νέα προϊόντα της. Αυτά που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον είναι το Echo Loop και το Echo Frames.

Αυτά είναι και τα δύο πρώτα προϊόντα που θα τεστάρει η Amazon, τα οποία είναι ένα ψηφιακό δακτυλίδι και ψηφιακά γυαλιά. Βέβαια, παρότι στο παρελθόν δεν είναι η πρώτη φορά που η Amazon συνδυάζει γυαλιά και τεχνολογία (θυμηθείτε τα Google Glass), αυτήν τη φορά προσεγγίζει το θέμα με διαφορετική προοπτική.

Αντίθετα από τα Google Glass, τα Echo Frames δεν διαθέτουν κάμερα. Είναι απλά γυαλιά με μινιμαλιστική σχεδίαση, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται με την Alexa (την ψηφιακή βοηθό της Amazon), ώστε να ακούει και να ανταποκρίνεται στις εντολές του χρήστη.

Τα αξίας 180 δολαρίων Echo Frames διαθέτουν απλό κρύσταλλο, το οποίο όμως μπορεί να αντικατασταθεί για να μετατραπούν τα γυαλιά σε μυωπίας (ή οτιδήποτε άλλο) ανάλογα με τις οπτικές ανάγκες του ιδιοκτήτη τους. Τα γυαλιά έχουν ενσωματωμένο μικρόφωνο και ακουστικά που επιτρέπουν στον χρήστη να ακούει μουσική, podcasts ή τις απαντήσεις της Alexa στα ερωτήματα που θα της τεθούν.

Όμως το άλλο προϊόν που πλασάρει η Amazon, το Echo Loop, είναι πιο συναρπαστικό. Πρόκειται για ένα δακτυλίδι επικοινωνίας με την Alexa, το οποίο ενσωματώνει δύο μικρόφωνα και ένα μικρό ηχείο.

Το δακτυλίδι έχει τον ίδιο σκοπό με το Echo Frames και η τιμή λιανικής του είναι 129 δολάρια. Επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν με την Alexa με μεγαλύτερη ευκολία χωρίς να απαιτείται η χρήση του κινητού τηλεφώνου.

Είναι το Next Big Thing;

Κάθε φορά που σκεφτόμαστε ότι έχουμε φτάσει στην κορύφωση της τεχνολογίας, πάντα θα κάνει την εμφάνιση του το next big thing, το οποίο μας υπενθυμίζει ότι έχουμε μπροστά μας να διανύσουμε μεγάλη πορεία. Η Amazon έκανε το επόμενο βήμα παρουσιάζοντας στην αγορά μια τεχνολογία η οποία στοχεύει στο να κάνει ακόμα πιο εύκολη τη χρήση των υφιστάμενων προϊόντων της.

Τόσο το Echo Frames όσο και Echo Loop στοχεύουν να κάνουν την Alexa πιο εύκολα προσβάσιμη σε κάθε πιθανή κατάσταση της καθημερινότητας. Φυσικά επιδίωξη είναι η αύξηση των πωλήσεων και το κέντρισμα του ενδιαφέροντος, μέσω της προώθησης μιας φουτουριστικής τεχνολογίας. Βέβαια παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν έχουμε δει γυαλιά τα οποία ενσωματώνουν τεχνολογία, ίσως να φανεί περίεργη η εικόνα ενός ατόμου που θα μιλάει στο δακτυλίδι του και να ακούει αυτό που θα του απαντάει. Επίσης, το Echo Loop είναι λίγο μεγαλύτερο από ένα συνηθισμένο δακτυλίδι και αυτό ίσως λειτουργήσει αποτρεπτικά για κάποιους χρήστες.

Παρ’ όλα αυτά, ακόμα δεν πρόκειται να απορρίψουμε αυτά τα πειραματικά προϊόντα. Εξάλλου και ο φούρνος μικροκυμάτων που μπορούσε να ενεργοποιηθεί από την Alexa, αρχικά φάνηκε πολύ παράξενος, όμως στην πορεία έγινε best seller.

Πηγή: capital.gr