Σε ποιες πόλεις θα δούμε τα νέα καταστήματα «Planning studio» της ΙΚΕΑ

    Από: Startup Team

Στο τέλος το 2020 αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο από τα μικρά ΙΚΕΑ που η εταιρεία Fourlis προγραμματίζει, το οποίο θα γίνει στη θέση κάποιων από τα Pick-up points που διατηρεί το ΙΚΕΑ στην ελληνική περιφέρεια. Τα Pick-up points της ΙΚΕΑ σήμερα βρίσκονται σε 5 πόλεις, στην Κρήτη, την Πάτρα, την Αλεξανδρούπολη και την Καλαμάτα και τα πρώτα ΙΚΕΑ. Ο όμιλος Fourlis έχει πάρει ήδη το πράσινο φως από την μητρική InterIkea για την ανάπτυξη νέου τύπου καταστημάτων, τα λεγόμενα και ΙΚΕΑ «πόλης»

Ο όμιλος Fourlis εξετάζει την ανάπτυξη τέτοιων καταστημάτων σε Κρήτη και Πάτρα.

Η εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την ανάπτυξη της σουηδικής αλυσίδας στην Ελλάδα ανέφερε ότι πλέον το 15% των πωλήσεων της IKEA στην χώρα μας πραγματοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Το concept των μικρότερων ΙΚΕΑ έρχεται από τη διεθνή εταιρεία που επιδιώκει να διεισδύσει με καταστήματα από 5.000 τ.μ έως 10.000 τ.μ.στα κέντρα των πόλεων και στις μικρότερες πόλεις, όταν τα καταστήματά της σήμερα είναι άνω των 25.000 τ.μ. Ο νέος τύπος καταστήματος είναι επικεντρωμένος στον εξοπλισμό κουζίνας και υπνοδωματίου. Μετά την είσοδο των ZARA στην αγορά του εξοπλισμού για το σπίτι με τα ZARA Home, τα ΙΚΕΑ αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον ανταγωνισμό.

Το πρώτο μικρό ΙΚΕΑ της Fourlis θα γίνει μέσα στο 2020 εκτός Ελλάδος στη Βάρνα της Βουλγαρίας, όπου είναι ήδη έτοιμο το ακίνητο. Θα ακολουθήσουν τα δύο καταστήματα στην Ελλάδα που αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2020 με αρχές το 2021.