pricefox_pasxa

Πόσο θα πληρώσεις από Αθήνα για να κάνεις Πάσχα στη γενέτειρά σου

Λίγες ώρες πριν τη μεγάλη έξοδο, το Pricefox, ο σύμβουλός σου στην εξοικονόμηση και η πλατφόρμα σύγκρισης και εύρεσης φθηνής ασφάλειας σπιτιού, έχει κάνει όλη την έρευνα για το budget που θα χρειαστείς αν ταξιδέψεις οδικώς για να κάνεις Πάσχα στο χωριό. Δες πόσο θα πληρώσεις για βενζίνη, πόσους σταθμούς διοδίων θα συναντήσεις στη διαδρομή και πόσο θα σου κοστίσει το ταξίδι συνολικά, με επιστροφή. *Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για μία διαδρομή, μέσω του vriskoapostasi.gr και είναι υπολογισμένες με τις τιμές που ίσχυαν στις 30/04/2024.

Θεσσαλονίκη

499 χλμ./ 5ω 11λ Η διαδρομή από την Αθήνα για Θεσσαλονίκη είναι 500 χλμ. και διαρκεί περίπου 5 ώρες και 10 λεπτά (αναλόγως και τις στάσεις που θα κάνεις). Το συνολικό κόστος διοδίων ανέρχεται σε 33.25 ευρώ και μια εκτιμώμενη κατανάλωση βενζίνης περίπου στα 71.08 ευρώ. Συνολικά, ένας ταξιδιώτης από την Αθήνα για Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να προγραμματίσει έξοδα περίπου 104.33 ευρώ για τη μετακίνησή του. Με επιστροφή το κόστος υπολογίζεται στα 208,66 ευρώ. Αν ταξιδέψεις με μηχανή το κόστος της βενζίνης υπολογίζεται στα 48 ευρώ περίπου και τα διόδια συνολικά στα 23.35 ευρώ. Σταθμοί Διοδίων
Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Σταθμοί Διοδίων
  Αυτοκίνητο Μηχανή
Αφιδνών 3.55 € 2.5 €
Θήβας 4.2 € 2.9 €
Τραγάνας 4.15 € 2.9 €
Αγίας Τριάδας 1.9 € 1.35 €
Μαυρομαντήλας Στυλίδα 2.05 € 1.45 €
Πελασγίας 3.7 € 2.6 €
Μοσχοχωρίου 4.3 € 3 €
Μακρυχωρίου 2.7 € 1.9 €
Λεπτοκαρυάς 3.4 € 2.4 €
Αιγινίου 2.4 € 1.7 €
Μαλγάρων 0.9 € 0.65 €
 

Λάρισα

351 χλμ. 3ω 42λ Η Λάρισα απέχει λιγότερο από τη Θεσσαλονίκη, με λιγότερους σταθμούς διοδίων και χαμηλότερο κόστος. Τα χλμ. που τη χωρίζουν από την Αθήνα είναι 351 και ώρα του ταξιδιού υπολογίζεται περίπου στις 3 ώρες και 45 λεπτά. Το συνολικό κόστος της μίας διαδρομής ανέρχεται περίπου στα 73.90 ευρώ για διόδια (23.85 ευρώ) και βενζίνη (50.05 ευρώ). Για σένα που θα φτάσεις στη Λάρισα με μηχανή υπολόγισε περίπου 17 ευρώ για διόδια και 34 ευρώ για βενζίνη. Σταθμοί Διοδίων
Αθήνα - Λάρισα: Σταθμοί Διοδίων
  Αυτοκίνητο Μηχανή
Αφιδνών 3.55 € 2.5 €
Θήβας 4.2 € 2.9 €
Τραγάνας 4.15 € 2.9 €
Αγίας Τριάδας 1.9 € 1.35 €
Μαυρομαντήλας Στυλίδα Μα2.05 € 1.45 €
Πελασγίας 3.7 € 2.6 €
Μοσχοχωρίου 4.3 € 3 €
  Διόδια: 23.85  x 2 Βενζίνη: 50.05 x 2 Σύνολο: 73.90 x2

Ιωάννινα

411 χλμ. 4ω 17λ Το ταξίδι στα Ιωάννινα από το κέντρο της Αθήνας διαρκεί 4 ώρες και 15 λεπτά περίπου, ενώ το συνολικό κόστος της μίας διαδρομής ανέρχεται περίπου στα 100 ευρώ. Πιο αναλυτικά, το κόστος της βενζίνης εκτιμάται στα 60 ευρώ χονδρικά και τα διόδια στα 40. Αν το μεταφορικό σου μέσο είναι μηχανή, τότε για να φτάσεις στα Ιωάννινα θα πληρώσεις σχεδόν 40 ευρώ για βενζίνη και 20 ευρώ για διόδια. Σταθμοί Διοδίων
Αθήνα - Ιωάννινα: Σταθμοί Διοδίων
  Αυτοκίνητο Μηχανή
Ελευσίνας 2.3 € 1.6 €
Ισθμού 1.9 € 1.3 €
Κιάτου 2.5 € 1.7 €
Ελαιώνα 3.5 € 2.4 €
Ρίου 2.4 € 1.7 €
Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου 14.7 € 2 €
Κλόκοβας 3.25 € 2.25 €
Αγγελοκάστρου 3.85 € 2.7 €
Μενιδίου 3.25 € 2.3 €
Τερόβου 3.35 € 2.35 €
 

Πάτρα

211 χλμ. 2ω 16λ Η μικρή απόσταση της Πάτρας από την Αθήνα, μειώνει σημαντικά και το κόστος ταξιδιού. Η συνολική δαπάνη που θα χρειαστεί να κάνεις αν επιλέξεις να φτάσεις στην Πάτρα οδικώς είναι περίπου 43 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων της βενζίνης (30.06 ευρώ) και των διοδίων (12.6 ευρώ). Για ταξίδι με μηχανή το κόστος ανέρχεται στα 37 ευρώ (βενζίνη 20 ευρώ και διόδια 8.7 ευρώ). Σταθμοί Διοδίων
Αθήνα -Πάτρα: Σταθμοί Διοδίων
  Αυτοκίνητο Μηχανή
Ελευσίνας 2.3 € 1.6 €
Ισθμού 1.9 € 1.3 €
Κιάτου 2.5 € 1.7 €
Ελαιώνα 3.5 € 2.4 €
Ρίου 2.4 € 1.7 €
 

Βόλος

324 χλμ. 3ω 27λ Μετά από τρεισήμισι ώρες ταξιδιού φτάνεις στο Βόλο, με το ταξίδι να κοστίζει 67 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, η βενζίνη υπολογίζεται στα 46 ευρώ και τα διόδια στα 21, για τη μία διαδρομή. Το ταξίδι με τη μηχανή θα κοστίσει συνολικά 45 ευρώ, με τα διόδια να ανέρχονται στα 14,5 ευρώ και τη βενζίνη στα 31 ευρώ χονδρικά. Σταθμοί Διοδίων
Αθήνα -Βόλος: Σταθμοί Διοδίων
  Αυτοκίνητο Μηχανή
Αφιδνών 3.55 € 2.5 €
Θήβας 4.2 € 2.9 €
Τραγάνας 4.15 € 2.9 €
Αγίας Τριάδας 1.9 € 1.35 €
Μαυρομαντήλας Στυλίδα  2.05 € 1.45 €
Πελασγίας 3.7 € 2.6 €
Πλευρικά Βελεστίνου 1.3 € 0.9 €
 

 Καλαμάτα

327 χλμ. 2ω 39λ Η Καλαμάτα αναδεικνύεται σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, όχι μόνο για το Πάσχα, αλλά για ολιγοήμερες αποδράσεις γενικότερα. Το ταξίδι με το αυτοκίνητο για την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας κοστίζει συνολικά 52 ευρώ, με τη βενζίνη να υπολογίζεται στα 37 ευρώ και τα διόδια 15 ευρώ. Για ταξίδι με μηχανή το κόστος της βενζίνης υπολογίζεται στα 23 ευρώ περίπου και τα διόδια στα 10.30 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, στα 33 ευρώ. Σταθμοί Διοδίων
Αθήνα -Καλαμάτα: Σταθμοί Διοδίων
  Αυτοκίνητο Μηχανή
Ελευσίνας 2.3 € 1.6 €
Ισθμού 1.9 € 1.3 €
Σπαθοβουνίου 2.7 € 1.9 €
Νεστάνης 2.6 € 1.8 €
Γέφυρας Μανάρη 2.1 € 1.4 €
Βελιγοστής 1.35 € 0.9 €
Καλαμάτας 2.05 € 1.4 €
  Το Pricefox.gr σε βοηθά με έξυπνες συμβουλές να ζεις οικονομικά, ενώ ταυτόχρονα μπορείς να εξοικονομήσεις έως και 40% στην ασφάλεια αυτοκινήτου και σπιτιού, αλλά και να βρεις την πιο συμφέρουσα επιλογή σε πακέτο ρεύματος.
Airbnb

Η Airbnb παρουσιάζει τους Θρύλους — Εξαιρετικές εμπειρίες από τους σπουδαιότερους θρύλους του κόσμου

Σήμερα, η Airbnb παρουσιάζει τους Θρύλους, μια νέα κατηγορία μοναδικών εμπειριών που διοργανώνονται από τα μεγαλύτερα ονόματα στη μουσική, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, την τέχνη, τον αθλητισμό και πολλά άλλα. Οι Θρύλοι σάς μεταφέρουν σε κόσμους που μέχρι σήμερα υπήρχαν μόνο στα όνειρά σας. Αποκοιμηθείτε στο σπίτι του "Ψηλά στον ουρανό". Διανυκτερεύστε στο Μουσείο Ferrari. Κάντε παρέα με τον Kevin Hart. Σήμερα, παρουσιάζουμε τους πρώτους 11 Θρύλους στην Airbnb, ενώ νέες εμπειρίες θα κάνουν την εμφάνισή τους σε όλο τον κόσμο καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. “Οι Θρύλοι σας μεταφέρουν μέσα σε κόσμους που υπήρχαν μόνο στη φαντασία σας—μέχρι τώρα”, δήλωσε ο Brian Chesky, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Airbnb. “Καθώς η ζωή γίνεται όλο και πιο ψηφιακή, επικεντρωνόμαστε στο να φέρουμε περισσότερη μαγεία στον πραγματικό κόσμο. Με τους Θρύλους, δημιουργήσαμε τις πιο εκπληκτικές εμπειρίες στη Γη”. Οι πρώτοι 11 Θρύλοι που αποκαλύπτουμε:
  • Αποκοιμηθείτε στο σπίτι του "Ψηλά στον Ουρανό" - Κοιμηθείτε μέσα σε ένα από τα πιο θρυλικά σπίτια της Disney και της Pixar. Ναι, καλά φανταστήκατε: αιωρείται. Θα εξερευνήσετε τον κόσμο του Καρλ σε αυτήν τη λεπτομερή αναπαράσταση του σπιτιού του, με περισσότερα από 8.000 μπαλόνια, που βρίσκεται στους γραφικούς κόκκινους βράχους του Abiquiu στο Νέο Μεξικό.
  • Διανυκτερεύστε στο Μουσείο Ferrari - Βυθιστείτε στον κόσμο των αγώνων με μια διαμονή στο Μουσείο Ferrari στο Μαρανέλο της Ιταλίας. Θα κοιμηθείτε σε ένα κρεβάτι φτιαγμένο από το ίδιο δέρμα με τα καθίσματα της Ferrari, θα κάνετε μια βόλτα με τον πρέσβη οδηγό της Scuderia Ferrari, Marc Gené, και θα κατευθυνθείτε προς το Γκραν Πρι Αιμίλια Ρομάνα ως VIP.
  • Μπείτε στον κόσμο των X-Men '97 - Ζήστε όπως οι X-Men μένοντας σε μια δισδιάστατη αναπαράσταση του X-Mansion της Marvel Animation, στο Westchester της Νέας Υόρκης. Θα ανακαλύψετε τις μεταλλαγμένες δυνάμεις σας και θα προπονηθείτε ακόμα και στο Δωμάτιο Κινδύνου.
  • Γίνετε VIP με τον Kevin Hart - Ο Kevin Hart σας μεταφέρει στο Coramino Live Lounge του, μόνο για μέλη, για μια VIP βραδιά. Με τον Kevin και τους φίλους του, θα μπείτε σε αυτό το μυστικό μπαρ, όπου θα δοκιμάσετε διάφορα είδη τεκίλας και θα απολαύσετε stand-up comedy από τους καλύτερους κωμικούς του είδους.
  • Ξυπνήστε στο Μουσείο Ορσέ - Μείνετε στη θρυλική αίθουσα των ρολογιών του Μουσείου Τέχνης του Παρισιού, που έχει μεταμορφωθεί σε πολυτελές υπνοδωμάτιο από τον Mathieu Lehanneur, σχεδιαστή της δάδας και του κοίλου κατόπτρου των Αγώνων του Παρισιού 2024. Από τη βεράντα, θα παρακολουθήσετε την ιστορική Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων κατά μήκος του Σηκουάνα.
  • Πάρτε μέρος σε μία ιδιωτική συναυλία στο σαλόνι της  Doja Cat - Άρτι αφιχθείσα από μια περιοδεία στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου, η Doja σας περιμένει για μια πολύ πιο προσωπική εμπειρία. Θα απολαύσετε μια αξέχαστη ιδιωτική συναυλία στο σαλόνι της από τη βραβευμένη με Grammy καλλιτέχνιδα, καθώς και τα αγαπημένα της τραγούδια και κομμάτια από το τελευταίο της άλμπουμ.
  • Μείνετε στο σπίτι από το Purple Rain - Ο Prince αγόρασε το σπίτι στη Μινεάπολη της Μινεσότα που παρουσιάζεται στη θρυλική ταινία Purple Rain, αλλά δεν ήταν ποτέ διαθέσιμο στο κοινό μέχρι τώρα. Εξερευνήστε το σπίτι και ξετρελαθείτε με σπάνια και μοναδικά κομμάτια του Prince σε μια αποκλειστική συναυλία σε στούντιο.
  • Παίξτε μαζί με τον Khaby Lame - Ο Khaby Lame, θρύλος στο TikTok, σας προσκαλεί στην πόλη του, το Μιλάνο της Ιταλίας, για μια επική, ολονύκτια εμπειρία gaming. Θα μείνετε σε μια μοναδική σοφίτα με θέμα το gaming, που σχεδίασε ο ίδιος ο Khaby. Θα μάθετε από τον Khaby (#learnfromkhaby) και θα τον αντιμετωπίσετε σε ένα Battle Royale του Fortnite.
  • Κάντε περιοδεία μαζί με τον Feid - Πάρτε μέρος μαζί με τον σούπερ σταρ της reggaeton στην παγκόσμια περιοδεία του, FERXXOCALIPSIS, για μια ολόκληρη εβδομάδα. Θα συμμετέχετε με την ομάδα στις πρόβες, θα μετακινείστε στο λεωφορείο περιοδείας του και θα έχετε πρόσβαση στα παρασκήνια για κάθε παράσταση.
  • Ζήστε όπως η σταρ του Μπόλιγουντ Janhvi Kapoor - Η Janhvi Kapoor σας προσκαλεί στο θρυλικό σπίτι της οικογένειας Kapoor στο Τσενάι της Ινδίας, για πρώτη φορά. Η Janhvi θα σας φιλοξενήσει προσωπικά για μια απόλυτη εμπειρία διανυκτέρευσης, όπου θα μάθετε μυστικά ομορφιάς του Bollywood και θα δοκιμάσετε αγαπημένα της πιάτα από τη Νότια Ινδία.
  • Δημιουργήστε υπέροχες αναμνήσεις με Τα μυαλά που κουβαλάς 2 - Περιμένοντας την κυκλοφορία της νέας ταινίας "Τα μυαλά που κουβαλάς 2" της Disney και της Pixar στις 14 Ιουνίου, σας προσκαλούμε να διανυκτερεύσετε στα Κεντρικά Γραφεία, το κέντρο ελέγχου των συναισθημάτων της Riley. Η οικοδέσποινά σας, η Χαρά, θα σας καλωσορίσει στον πολύχρωμο κόσμο της για να βιώσετε τα συναισθήματά της και να τα διατηρήσετε σε ισορροπία.
Οι Θρύλοι εμφανίζονται στη δική τους κατηγορία ακριβώς στην αρχική σελίδα. Οι περισσότεροι Θρύλοι είναι δωρεάν, ενώ όλοι κοστίζουν κάτω από 100 $ ανά επισκέπτη. Ένα χρονόμετρο μετρά αντίστροφα για τη στιγμή που θα δημοσιευτεί κάθε Θρύλος και οι επισκέπτες θα μπορούν να στείλουν αίτημα για κράτηση μέσω της εφαρμογής. Οι τυχεροί επισκέπτες που θα επιλεγούν θα λάβουν ένα ψηφιακό χρυσό εισιτήριο και περισσότερα από 4.000 χρυσά εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα το 2024.1 Νέες λειτουργίες για ομαδικά ταξίδια Πάνω από το 80% των κρατήσεων στην Airbnb αφορά ομαδικά ταξίδια, αλλά η εφαρμογή δεν έχει σχεδιαστεί για ομάδες. Γι' αυτόν τον λόγο, παρουσιάζουμε νέα χαρακτηριστικά που κάνουν τον προγραμματισμό ομαδικών ταξιδιών πιο εύκολο από ποτέ:
  • Κοινές λίστες με αγαπημένα – Μπορείτε πλέον να μοιράζεστε εύκολα τα Αγαπημένα σας με άλλους στο ταξίδι σας, προσκαλώντας τους να προσθέσουν σπίτια, να γράψουν σημειώσεις και να ψηφίσουν καταχωρίσεις. Όταν κοινοποιείτε καταχωρίσεις σε άλλους, η εφαρμογή δημιουργεί μια λίστα αγαπημένων για αυτά τα καταλύματα.
  • Νέα καρτέλα Μηνυμάτων – Μια επανασχεδιασμένη καρτέλα Μηνυμάτων επιτρέπει πλέον σε όλους τους συμμετέχοντες ενός ταξιδιού να ανταλλάσσουν μηνύματα με τον οικοδεσπότη σε μια ομαδική συνομιλία. Η απλοποιημένη σχεδίαση συγκεντρώνει όλα τα μηνύματα από τους επισκέπτες, τους οικοδεσπότες και το τμήμα υποστήριξης σε ένα μέρος, διευκολύνοντας την αναζήτηση μεταξύ μηνυμάτων. Οι αντιδράσεις επιτρέπουν στους επισκέπτες και τους οικοδεσπότες να απαντούν με emoji και οι γρήγορες απαντήσεις που προτείνονται από τεχνητή νοημοσύνη βοηθούν τους οικοδεσπότες να απαντούν άμεσα σε συχνές ερωτήσεις.
  • Προσκλήσεις για ταξίδια – Αφού κάνετε κράτηση για ένα ταξίδι, μπορείτε να προσκαλέσετε και άλλα άτομα να συμμετάσχουν μαζί σας με ψηφιακές καρτ-ποστάλ του προορισμού σας που έχουν σχεδιαστεί από καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Όλοι όσοι συμμετέχουν στο ταξίδι θα λάβουν όλα τα στοιχεία της κράτησης, συμπεριλαμβανομένων της πλήρους διεύθυνσης, του κωδικού πρόσβασης wifi και των οδηγιών άφιξης.
Αναβαθμίσεις για οικοδεσπότες Η Έκδοση Καλοκαιριού 2024 περιλαμβάνει επίσης αναβαθμίσεις για οικοδεσπότες βάσει των σχολίων τους. Επεκτείναμε τον πίνακα εσόδων με διαδραστικά γραφήματα απόδοσης και αυτόματες αναφορές εσόδων. Η ενημερωμένη καρτέλα "Καταχωρίσεις" δίνει στους οικοδεσπότες μεγαλύτερο έλεγχο κατά τη δημιουργία και την επεξεργασία μιας φωτογραφικής περιήγησης για την ανάδειξη του χώρου τους. Επιπλέον, έχουμε προσθέσει έναν απλό τρόπο γρήγορης εναλλαγής μεταξύ της λειτουργίας ταξιδιού και της λειτουργίας φιλοξενίας στην εφαρμογή. Η παγκόσμια κυκλοφορία ξεκινά σήμερα Οι Θρύλοι και οι νέες λειτουργίες για ομαδικά ταξίδια είναι διαθέσιμα από σήμερα. Οι αναβαθμίσεις για οικοδεσπότες είναι διαθέσιμες σήμερα, με δήλωση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Πρώιμης πρόσβασης της Airbnb στην εφαρμογή.
AI and Healthcare Revolution _ Beyond 2024

Η συμβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης στη βελτίωση του Υγειονομικού Συστήματος και των Υπηρεσιών Υγείας

Η ψηφιοποίηση του υγειονομικού συστήματος και η χρήση τεχνολογίας και δεδομένων για τη βελτίωση της υγείας και των υπηρεσιών υγείας ήταν τα κεντρικά μηνύματα στο πλαίσιο της συζήτησης «AI and Healthcare Revolution», που διεξήχθη στο συνέδριο τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η προσβασιμότητα των ασθενών στα ιατρικά τους δεδομένα, η σημασία της τεχνητής νοημοσύνης και των δεδομένων πραγματικού χρόνου (RWD) καθώς και η ανάγκη για τη στρατηγική τους προσέγγιση. Στο πάνελ με τη θεματική συζήτηση « Open Health Data – Better, Faster, Healthier» συμμετείχαν ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους,  Υφυπουργός Υγείας ο οποίος άνοιξε με χαιρετισμό και τις εργασίες της εκδήλωσης ,  η κα Agata Jakoncic ,Managing Director Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας της MSD η οποία στην εισήγησή της παρουσίασε  το «Ψηφιακό Οικοσύστημα  Υγείας: Η αξία και οι δυνατότητες στην Ελλάδα», η κα Βασιλική Βακουφτσή Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Ασθενών και ο κ. Δημήτρης Σταμόπουλος, ερευνητής και υποψήφιος διδάκτορας του ΕΜΠ , ο οποίος παρουσίασε τη μελέτη  του ΙΟΒΕ με τίτλο «Ψηφιακή υγεία, Big Data και Real World Evidence στην Ελλάδα: Ο αντίκτυπος στο οικοσύστημα της υγείας και στην οικονομία». Τη θεματική συζήτηση συντόνισε ο κ. Λάζαρος Θεοδωρακίδης,  δημοσιογράφος που αρθρογραφεί στην εφημερίδα voria.gr. Ειδικότερα, ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, Υφυπουργός Υγείας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι μέχρι το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασθενούς και ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Ογκολογικού Ασθενούς. Οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ιατρικό τους φάκελο εύκολα, είτε μέσω του υπολογιστή τους είτε μέσω του κινητού τηλεφώνου τους και να παρέχουν πρόσβαση στα δεδομένα του ιατρικού τους φακέλου σε γιατρούς του ΕΣΥ, σε ιδιώτες γιατρούς, σε επαγγελματίες υγείας, κέντρων υγείας και νοσοκομείων. Ψηφιακά εργαλεία όπως η Ενιαία Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείου, η εγκατάσταση των συστημάτων ris pacs στα νοσοκομεία, η ψηφιακή ενοποίηση των νοσοκομείων, αποτελούν ορισμένα από τα ψηφιακά έργα στον τομέα της Υγείας, που θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη αλλά και τον τρόπο που εργάζονται οι επαγγελματίες υγείας. Η κα. Agata Jakoncic, Managing Director Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας της MSD,  επισήμανε από πλευράς της  ότι η παραγωγή δεδομένων πραγματικού χρόνου (RWD) από πολλές διαφορετικές πηγές έχει φέρει επανάσταση στον τομέα της υγείας και η μετατροπή τους μετά από κατάλληλη ανάλυση ή και σύνθεση σε Real-World Evidence (RWE), μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη για τους ασθενείς, το σύστημα υγείας και την κοινωνία. Η κα. Jakoncic αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης δράσης και στη χώρα μας στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών νομοθετικών πρωτοβουλιών για τον Ευρωπαϊκό Χώρο των Δεδομένων Υγείας (European Health Data Space) και την τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence Act). «Η αξιοποίηση των δεδομένων υγείας έχει πολλαπλές εφαρμογές», μεταξύ των οποίων χαρακτηριστικά ανέφερε «πως είναι η χρήση τους για τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση παρεμβάσεων πολιτικής υγείας στον τομέα της Δημόσιας Υγείας». Ειδική αναφορά έγινε στο παράδειγμα της Σουηδίας που θα καταφέρει να εξαλείψει τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας πριν το 2030. «Η Σουηδία έχει λάβει αλλεπάλληλα μέτρα από τη δεκαετία του 1960 (1967) για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και από το 2006 για τον εμβολιασμό κατά του ιού HPV. H καταγραφή και η παρακολούθηση της εμβολιαστικής κάλυψης και της πρόσβασης των γυναικών στο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου οδηγούν πλέον τη χώρα κοντά στο στόχο της εξάλειψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας - αν σκεφτεί κανείς ότι το 1965 η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στη Σουηδία ήταν 24 περιστατικά ανά 100.000 γυναίκες ενώ σύμφωνα με στοιχεία του 2021 το ποσοστό επίπτωσης είναι 10,4 ανά 100.000 γυναίκες, κοντά στον στόχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για 4 ανά 100.000 γυναίκες». Η Ελλάδα μέσα από τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται από το Ταμείο Ανάκαμψης έχει όλα τα εχέγγυα να καρπωθεί παρόμοια οφέλη για περισσότερη και καλύτερη υγεία στους πολίτες της. Η κα. Jakoncic τόνισε ότι προς αυτήν την κατεύθυνση «η Ελλάδα χρειάζεται να θέσει άμεσα μία Εθνική Στρατηγική για την αξιοποίηση των Δεδομένων Πραγματικού Χρόνου στην υγεία, καθώς έχει όλες τις προοπτικές να λειτουργήσει ως ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ». Την προσωπική της εμπειρία μοιράστηκε η Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, κα. Βασιλική  Βακουφτσή, και έθεσε στο επίκεντρο την πρόκληση της αφομοίωσης των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας από την πλευρά των ασθενών. Περιγράφοντας ένα προσωπικό περιστατικό, ανέδειξε τη σημασία του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας και της προσβασιμότητας στα ιατρικά δεδομένα, επισημαίνοντας την ανάγκη για ένα ρυθμισμένο πλαίσιο που θα προστατεύει αυτά τα δεδομένα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η ορθή διαχείριση των ιατρικών δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή παρερμηνειών με σοβαρές συνέπειες. Η ικανότητα των ασθενών να διαχειρίζονται τα δικά τους ιατρικά δεδομένα σε ένα ψηφιακό περιβάλλον μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της φροντίδας της υγείας τους και στην αποτελεσματικότερη επικοινωνία με τους επαγγελματίες υγείας. Ωστόσο, η προσαρμογή των επαγγελματιών υγείας σε αυτά τα νέα συστήματα είναι πρόκληση. Απαιτεί χρόνο, εκπαίδευση και οργάνωση. Η ψηφιοποίηση του συστήματος υγείας δεν πρέπει να γίνει απότομα, αλλά να συνοδεύεται από την ανάλογη εκπαίδευση και υποστήριξη του προσωπικού. Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία της με το Υπουργείο Υγείας για την εφαρμογή προγραμμάτων ψηφιακής εγγραματοσύνης υγείας. Προωθούμε ένα πλαίσιο που θα εξασφαλίζει τη σωστή διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών, ταυτόχρονα προωθώντας την ενεργό συμμετοχή τους στη διαχείριση της υγείας τους. Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν αντικαθιστά τις λειτουργίες του συστήματος υγείας, αλλά τις συμπληρώνει ως ένα οριζόντιο εργαλείο, αρκεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα, ανέφερε ο κ. Δημήτρης Σταμόπουλος, ερευνητής και υποψήφιος διδάκτορας του ΕΜΠ. Τα RWD και RWE θα πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τα Big Data και τα αποτελέσματα των μοντέλων μηχανικής μάθησης, καθώς διαφοροποιούνται στον τρόπο δόμησης και οργάνωσης τους. Η συλλογή/αξιοποίηση των RWD αποτελεί μια παγιωμένη πρακτική στο εξωτερικό μέσω της λειτουργίας ερευνητικών κέντρων – αποθετηρίων ή βάσεων δεδομένων. Στην Ελλάδα, από την άλλη μεριά, υπάρχει ήδη μια πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων/αποθετηρίων που συλλέγουν RWD (από ΕΟΠΥΥ, ΗΔΙΚΑ, ΕΟΔΥ, BI-Health, ΕΛΣΤΑΤ, κ.α.) και ο στρατηγικός σχεδιασμός της χώρας («Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0» και Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού) όντως έχει τοποθετήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την εξασφάλιση της διαλειτουργικότητας στον τομέα της υγείας εντός του βασικού πυρήνα των μελλοντικών δράσεων. Ωστόσο, η χρήση των RWD και RWE αντιμετωπίζει προκλήσεις, κυρίως σχετικά με τη διασύνδεση των διαφορετικών πηγών, την ασφαλή πρόσβαση, και την προστασία της ιδιωτικότητας των ασθενών. Οι προκλήσεις αυτές, σε συνδυασμό με τα λειτουργικά «κενά» και την έλλειψη ενιαία εθνικής στρατηγικής για τα RWD αφήνει το πλήθος πληροφορίας από τις διαφορές πηγές ανεκμετάλλευτο, και λειτουργεί ανασταλτικά για την παραγωγή RWE από τα RWD. Μια πιθανή λύση σε αυτό είναι η ίδρυση και λειτουργία ενός κέντρου αριστείας με αποστολή την προαγωγή της έρευνας και της καινοτομίας στο χώρο της υγείας μέσω της συλλογής και αξιοποίησης των RWD, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει ως πυρήνας ενός ψηφιακού οικοσυστήματος, να παρέχει πολλαπλασιαστικά οικονομικά οφέλη και να λειτουργήσει ως «αντίδοτο» στο φαινόμενο του brain-drain. Το φετινό συνέδριο τεχνολογίας και καινοτομίας  BEYOND 2024 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 25-27 Απριλίου.

H ERGO Ασφαλιστική πάντα στο πλευρό της νέας γενιάς – Συμμετείχε και φέτος στο 14ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας

H ERGO Ασφαλιστική επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στη στήριξη της νέας γενιάς και την προώθηση της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, συμμετέχοντας δυναμικά στο 14ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, τη μεγαλύτερη συνάντηση Φοιτητών, Αποφοίτων και Νέων Επαγγελματιών με τον κόσμο των Επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες. Μεταξύ των ομιλητών, ξεχώρισαν τα στελέχη της ERGO Ασφαλιστικής, παρουσιάζοντας τις εμπειρίες τους σε θέματα αιχμής, όπως η ανάλυση δεδομένων, η τεχνολογία και η επιχειρηματική στρατηγική. Χάρη στην τεχνογνωσία και την εμπειρία τους, κατάφεραν να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κοινού και να προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Η Μαρίνα Κατσαντούρα και ο Δημήτρης Σταθάτος, μέλη της Βασικής Λειτουργίας Αναλογιστικής στην ERGO Ασφαλιστική, παρουσίασαν το έργο ενός Αναλογιστή - Data Analyst, αποκαλύπτοντας τα καθήκοντα και τις προκλήσεις του ρόλου.

Ο Κωνσταντίνος Χατζησυμεών, Chief Information & Processes Transformation Officer συμμετείχε σε πάνελ με θέμα την αξιοποίηση της ανάλυσης δεδομένων και τις προκλήσεις που επιφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στον κλάδο. Η Μαίρη Καραπατάκη, Software Development Manager και ο Γρηγόρης Διρδίρης, Business Analysis & Application Development Governance Supervisor, παρουσίασαν το case study του chatbot εξυπηρέτησης πελατών “Χαρά”, στη θεματική «Πώς υλοποιούνται μεγάλα έργα πληροφορικής και ποιες ειδικότητες συμμετέχουν;» φωτίζοντας την υλοποίηση μεγάλων έργων πληροφορικής και τις σχετικές απαραίτητες δεξιότητες.

Παράλληλα με τις ομιλίες, η Ομάδα Ανθρώπινου Δυναμικού και άλλα στελέχη της ERGO προσέλκυσαν πληθώρα φοιτητών και νέων αποφοίτων στο περίπτερό της, εξοικειώνοντάς τους με τη φιλοσοφία και τη δραστηριότητα της εταιρείας, προσφέροντας επαγγελματική καθοδήγηση και συμβουλές για την ανάπτυξη καριέρας καθώς και ενημέρωση για τις ευκαιρίες καριέρας στην ERGO.

Η Ελισάβετ Κοκκίνου, Διευθύντρια Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού της ERGO Ασφαλιστικής, σημείωσε πως «η συμμετοχή μας στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας, δεν είναι μια μεμονωμένη κίνηση. Αποτελεί μέρος του στρατηγικού μας σχεδιασμού, με στόχο αφενός να στηρίξουμε τις νέες και τους νέους στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και αφετέρου να αναδείξουμε την ERGO ως εργοδότη επιλογής. Σε συνεργασία με το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας και τον δρ. Ιορδάνη Λαδόπουλο, διοργανώνουμε το ERGO Business Day, ένα θεσμό που αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για φοιτητές, απόφοιτους σχολών και νέους επαγγελματίες να έρθουν στα κεντρικά γραφεία της ERGO για να γνωρίσουν τον οργανισμό και τα στελέχη του από κοντά. Η υποστήριξη και η παροχή ίσων ευκαιριών στους νέους ανθρώπους αποτελεί βασικό στοιχείο της κοινωνικής μας αποστολής. Με δέσμευση και αφοσίωση, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος για τους νέους της Ελλάδας.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

pricefox_pasxa

Πόσο θα πληρώσεις από Αθήνα για να κάνεις Πάσχα στη γενέτειρά...

Λίγες ώρες πριν τη μεγάλη έξοδο, το Pricefox, ο σύμβουλός σου στην εξοικονόμηση και...
Airbnb

Η Airbnb παρουσιάζει τους Θρύλους — Εξαιρετικές εμπειρίες από τους σπουδαιότερους...

Σήμερα, η Airbnb παρουσιάζει τους Θρύλους, μια νέα κατηγορία μοναδικών εμπειριών που διοργανώνονται από...
AI and Healthcare Revolution _ Beyond 2024

Η συμβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης στη βελτίωση του Υγειονομικού Συστήματος...

Η ψηφιοποίηση του υγειονομικού συστήματος και η χρήση τεχνολογίας και δεδομένων για τη βελτίωση...

H ERGO Ασφαλιστική πάντα στο πλευρό της νέας γενιάς – Συμμετείχε...

H ERGO Ασφαλιστική επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στη στήριξη της νέας γενιάς και την προώθηση...
cosmote business

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώσαμε την αξιολόγηση των ομάδων της Γ’ Φάσης...

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 17 και τη Πέμπτη 18 Απριλίου στο Μέγαρο Καρατζά οι παρουσιάσεις των 10...
samsung

Η Samsung ξεκινά επίσημα την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή καμπάνια της στην...

Η Samsung κυκλοφορεί την καμπάνια "Open always wins" και ανοίγει τη νέα Ολυμπιακή βιτρίνα,...

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Πρόγραμμα Μαΐου 2024

10-12.05 || World Of Beer 2024 | Μπίρες από όλον τον κόσμο, συναυλίες έντεχνου,...
JA GREECE

JA Greece: Καλύτερη μαθητική «start up» της χρονιάς η «Let’s Go»...

Με μεγάλη επιτυχία, έντονη συγκίνηση και μηνύματα ίσων ευκαιριών και συμπερίληψης, πραγματοποιήθηκε ο 19ος Πανελλαδικός...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

myteam

Συνέντευξη στο Startup.gr: Δημήτρης Σερελέας & Γιώργος Μαλαματλής ιδρυτές του myTeam...

Η ιστορία του myTeam ξεκινάει από μια απλή παρατήρηση: στον αθλητικό κόσμο, πολλά πράγματα...
doitforme.eu

Συνέντευξη στο Startup.gr: Oι Δημήτρης Γουλιανός & Ιωσήφ Ρέντα μας συστήνουν...

Είμαι ο Luigi - Δημήτρης Γουλιανός, Founder και CEO της Doitforme. Ως Doitforme.eu ξεκινήσαμε με...
spitipro

Συνέντευξη στο Startup.gr: Spiti.Pro: Ιστοσελίδα Αγγελιών Ακινήτων με καινοτόμες υπηρεσίες στην...

Πείτε μας λίγα λόγια για το προϊόν / υπηρεσία σας Σας ευχαριστώ για την...

Startup TV

Πολιτική & Οικονομία

Το Συνέδριο Ανατολικής Μεσογείου & Νοτιοανατολικής Ευρώπης από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στις...

Το συνέδριο Ανατολικής Μεσογείου & Νοτιοανατολικής Ευρώπης επανέρχεται με επίκεντρο τις...

Το 2ο Ετήσιο Financial Markets Forum θα λάβει χώρα στην Κύπρο στις αρχές Οκτωβρίου

Στις 5 Οκτωβρίου 2023, η Κύπρος θα φιλοξενήσει το 2ο Annual...

ΑΑΔΕ: Υπογραφή επικαιροποιημένου Μνημονίου Συνεργασίας με τις ψηφιακές πλατφόρμες Airbnb, Booking και Expedia Group/VRBO

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σε συνεχή εποικοδομητικό διάλογο με τις...

Η Sparkle θέτει σε λειτουργία τον αγωγό δεδομένων BlueMed που συνδέει Παλέρμο, Γένοβα και...

Ενεργοποίηση του πρώτου τμήματος του υποβρύχιου καλωδίου, που όταν τεθεί σε...

Ο Υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλά στην Οικονομική Επιθεώρηση

Συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη φιλοξενεί το τελευταίο τεύχος της...

Κώστας Σκρέκας: “Στόχος το 2030, το 80% της ενέργειας της Ελλάδας να προέρχεται από...

Ανάγκη συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες της Μεσογείου και σταθερό περιβάλλον για...

Bob Menendez: Κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου η συμφωνία Ελλάδος, Κύπρου,...

Ιδιαίτερα σημαντική για την ενεργειακή ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου είναι η...


ΚΑΡΙΕΡΑ

JOBDAY

#JobDay Αφετηρία – Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, διοργανώνει την Τρίτη 14 Μαΐου το #JobDay Αφετηρία...

#JobDay Δήμου Παύλου Μελά

To skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Δήμο...

#JobDay Δήμου Χερσονήσου

To skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τουρισμού και Απασχόλησης...