Η στρατηγική σας στα Social Media

    Από: Startup Team

Πηγή: spinningsm.com

Στην εποχή μας, η υιοθέτηση των social media από τις εταιρείες για σκοπούς marketing και εταιρικής παρουσίας, δεν αποτελεί επιλογή! Είναι “Must”! H σημασία της παρουσίας μιας εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα μπορούσαμε με μια δόση υπερβολής να τη συγκρίνουμε με τη σημασία της ανακάλυψης του τροχού!! Πλέον, οι καταναλωτές κατευθύνονται στα εταιρικά διαδικτυακά site μέσω των social media και μόνο!!

Σύμφωνα με το eMarketer, περισσότεροι από 1,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι το 2012 χρησιμοποίησαν τα social media! Είναι δηλαδή ξεκάθαρο ότι, είτε μικρή θεωρείται μια εταιρεία είτε μεγάλη, θα πρέπει να υιοθετήσει τα social media στη στρατηγική της γιατί η υιοθέτηση αυτή είναι που της δώσει τη δυνατότητα να κατευθύνει το κοινό της στα προϊόντα ή υπηρεσίες που παρέχει! Φαντάζει δύσκολη η αρχή; Πιστέψτε με, δεν είναι…

Ξεκινάω με παρακολούθηση…

Όπως έχω ήδη γράψει σε προηγούμενο άρθρο μου γιατί, εκτός του ότι θα αποτελέσει οδηγό για τη πορεία που θα πρέπει να χαράξετε, θα σας φανερώσει και εκείνα τα σημεία στα οποία οι ανταγωνιστές σας χωλαίνουν!! Για παράδειγμα, παρόλο τους 343 εκατομμύρια χρήστες του, το Google+ παραμένει μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης την οποία οι εταιρείες δε φαίνεται να προτιμούν! Αν ο ανταγωνιστής σας είναι ένας από αυτούς, είναι ευκαιρία για εσάς και την εταιρεία σας να γίνετε πρωτοπόροι στη χρήση του συγκεκριμένου μέσου στο αντικείμενο που δραστηριοποιείστε!

Θέτω στόχους

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα εταιρικά site, και τη στρατηγική σας στα social media θα πρέπει να την οργανώσετε σε συνάρτηση με τους στόχους που θέλετε να πετύχετε!! Διαφορετικά θα είναι σα να έχετε μια ιστοσελίδα με την οποία πουλάτε on line προϊόντα χωρίς όμως να αναφέρετε τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας!

Με το να θέτετε στόχους, μπορείτε να αξιολογήσετε τα αποτελέσματα και να επαναπροσδιορίσετε τη στρατηγική σας! Απλά φροντίστε να κινείστε γρήγορα γιατί τα social media δεν κοιμούνται ποτέ!! Αν τα νούμερα σας δε σας ικανοποιούν, μη περιμένετε να και μην αναλώσετε χρόνο στο ψάξιμο! Μιλήστε με έμπειρους ανθρώπους στο συγκεκριμένο τομέα και προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες!!

Διαβάστε περισσότερα εδώ