H «φάρμα» καινοτομίας που επιταχύνει την ελληνική επιχειρηματικότητα

    Από: Startup Team

Πηγή: www.iefimerida.gr

Δεν είναι όλες οι φάρμες ίδιες. Διότι, εκτός από εκείνες που φιλοξενούν ζώα, υπάρχει και μια εντελώς διαφορετική στη Θεσσαλονίκη. Μια φάρμα που καλλιεργεί την επιχειρηματικότητα και επιταχύνει τα «ανοίγματα» των νέων που θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους δημιουργώντας μια νέα εταιρεία ή υπηρεσία.

Ο λόγος για την Innovation Farm (“Φάρμα Καινοτομίας”), που σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (Μο.Κ.Ε.) του Αλεξάνδρειου TEI Θεσσαλονίκης και με τη συνδρομή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης (Ε.Β.Ε.Θ.), ολοκλήρωσε τον πρώτο “Επιταχυντή επιχειρηματικότητας πρώτης φάσης” (Stage One accelerator), στη Θεσσαλονίκη.

Οι συντελεστές, οι υποστηρικτές (Repower Greece), οι ειδικοί συνεργάτες (Microsoft BizSpark), καθώς και οι συμμετέχοντες ειδικοί καθοδηγητές των ομάδων και σύμβουλοι, ήταν κοντά στις ομάδες των νέων καινοτόμων επιχειρηματιών, οι οποίες εργάστηκαν σε χώρους που προσέφερε το Ε.Β.Ε.Θ.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2013 και παρουσιάστηκε στο Συμπόσιο Επιχειρηματικότητας, που διοργάνωσε η Μο.Κ.Ε. του ΑΤΕΙΘ. Η επικοινωνία του έγινε κυρίως μέσω του Διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων αλλά και μέσω προσωπικών ενημερώσεων και ηλεκτρονικών επιστολών για 40 περίπου ημέρες, ενώ οι συμμετέχοντες φορείς, ανέλαβαν την επικοινωνία προς τα κοινά τους. Κατά την περίοδο αυτή ο ιστοχώρος του Stage One stageone.innovationfarm.eu/ υποδεχόταν τις αιτήσεις από τις ενδιαφερόμενες ομάδες.

17 ομάδες υποψήφιων επιχειρηματιών

Συνολικά στο πρόγραμμα εισήχθησαν 17 ομάδες και μετά από αξιολόγηση, ξεκίνησαν οι 16. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Stage One, ακολούθησε η φάση της επιτάχυνσης για 10 εβδομάδες (συν δύο παράταση), κατά τις οποίες προσφέρθηκαν συγκεκριμένες κατευθύνσεις από την ομάδα των οδηγών και των επισκεπτών ειδικών (specialists), με την μέθοδο τής προπόνησης (coaching).

Διαβάστε περισσότερα εδώ