Ποιες είναι οι 10 νέες επιχειρηματικές ιδέες στο Aephoria.net Greenhouse

    Από: Startup Team

Πηγή: newpost.gr

To Aephoria.net Greenhouse αποτελεί το τέταρτο και πιο ουσιαστικό στάδιο του πρωτότυπου προγράμματος εκκίνησης και υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων Aephoria.net, την ομάδα του οποίου αποτελούν η Οργάνωση Γη, το ελculture και το Ιδρυμα Κ2.

Σε αυτό δέκα καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και αντίστοιχα δέκα φιλόδοξες ομάδες σε  6+6 μήνες θα μετατρέψουν τις ιδέες τους σε προϊόντα, υπηρεσίες ή εφαρμογές που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσα σε ένα ιδιότυπο θερμοκήπιο.

Οι δέκα ομάδες που θα οδηγηθούν στο Aephoria.net Greenhouse στις 14 Σεπτεμβρίου 2013  πέρασαν από μια διαδικασία τριών σταδίων, η οποία και ολοκληρώθηκε εορταστικά στις 4 Ιουλίου 2013 στο Κέντρο της Γης στο Ιλιον. Οι αιτήσεις συμμετοχής ήταν συνολικά 38 και  τελικά προχώρησαν 26 ομάδες, οι οποίες είχαν στη διάθεσή τους μία εβδομάδα για να μετατρέψουν την ιδέα τους σε βιώσιμη επιχειρηματική πρόταση.

Οι ομάδες που επελέγησαν είναι :

Daphnis & Chloe. Νεοϊδρυθείσα επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων επιλέγοντας αυτοφυή και καλλιεργούμενα αρωματικά φυτά από όλη την Ελλάδα με στόχο τη διάθεσή τους στο εξωτερικό.

Ελληνικό Περιβόλι. Δημιουργία θεματικού πάρκου με κέντρο το ελληνικό περιβόλι με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.

Ballast Water Treatment. Ανάπτυξη συστήματος για τον καθαρισμό του έρματος πλοίων για την αποφασιστική εξάλειψη μικροοργανισμών οι οποίοι μεταφέρονται από λιμάνι σε λιμάνι κατά τις διαδικασίες ερματισμού και αφερματισμού. Οι μικροοργανισμοί αυτοί έχουν την τάση να διαταράσσουν το οικοσύστημα της περιοχής και να προκαλούν οικολογικές αλλαγές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ